Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Πιθανό Κρούσμα Έμπολα και στη Γερμανία. Δεύτερη χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους


 © EPA / EMILIO NARANJO (Η Φωτογραφία από την άφιξη κρούσματος στην Ισπανία)
Ανησυχητική η εξάπλωση του ιού Έμπολα στη Ευρώπη, πιθανό κρούσμα εντοπίστηκε στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ИТАР-ТАСС από το Βερολίνο οι Γερμανοί γιατροί υποψιάζονται έναν ασθενή που πρόσφατα ήρθε στο Αμβούργο από την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, Freetown και το Σάββατο αναζήτησε ιατρική βοήθεια, ότι πάσχει από την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό Έμπολα (BVVE). Γράφει η εφημερίδα Bild της Κυριακής.


Η πρώτη καταγραφή του ιού στη Γερμανία;

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 28 χρονος έφτασε στο Αμβούργο, την Πέμπτη και έμεινε σε ένα ξενώνα. Εκτός Αφρικής πέταξε για Γερμανία μέσω Παρισιού. Το Σάββατο το απόγευμα, αναζήτησε ιατρική βοήθεια με παράπονα για υψηλό πυρετό και εμετούς και εισήχθη στο νοσοκομείο. Μαθαίνοντας ότι ο ασθενής πρόσφατα από τη ζώνη Έμπολα BVVE της Αφρικής, οι γιατροί τον ρώτησαν αν είχε έρθει σε επαφή με κάποιον άρρωστο από τον ιό. Απάντηση στο ερώτημα αυτό, ο άνθρωπος δεν μπορούσε να δώσει με σιγουριά, αποτέλεσμα αυτού ήταν να τοποθετηθεί σε καταντίνα και απομόνωση.

Π.Ο.Υ. : Ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας του ιού Έμπολα έχει αυξηθεί στα 961 άτομα.

Αργά το βράδυ ο ασθενής μεταφέρθηκε με ένα όχημα που είναι εξοπλισμένο για τη μεταφορά των μολυσματικών ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αμβούργου. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, το αυτοκίνητο συνοδευόταν από έξι αυτοκίνητα της αστυνομίας. Η αστυνομία απέκλεισε τον ξενώνα όπου έζησε ο άρρωστος και τον έβαλε σε καραντίνα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Bild της Κυριακής, η Γερμανία στις επόμενες λίγες ημέρες ετοιμάζεται να παραλάβει έναν ασθενή με εγκατεστημένη τη νόσο που προκαλείται από τον ιό Έμπολα. Οι πληροφορίες σχετικά με τον ασθενή είναι ασαφείς. Πιθανώς, πρόκειται για γυναίκα. 

Αν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί, η Γερμανία θα γίνει η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη, η οποία ανέλαβε τη διαχείριση ασθενών με αυτή τη θανάσιμη ασθένεια. Την περασμένη Πέμπτη έφεραν στην Ισπανία από τη Λιβερία, έναν 75χρονο ιερέα τον Miguel Pajares και τον μοναχό Julian Bono Boe με υπηκοότητα Γουινέας και Ισπανίας. Ο ιός Έμπολα BVVE δεν βρέθηκε, αλλά παραμένει υπό την επίβλεψη γιατρών. 



Δείτε επίσης :
Παγκόσμια ανησυχία για τον Έμπολα - Θερίζει ο Ιός - Νέο κρούσμα Ισπανός - Κρούσμα και στη Σαουδική Αραβία


Την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) αναγνώρισε την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό Έμπολα, ως κατάσταση "έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, διεθνούς ενδιαφέροντος". Την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη, ο Π.Ο.Υ. θα πραγματοποιήσει μια συνάντηση εμπειρογνωμόνων στην ιατρική δεοντολογία για να ερευνήσουν τις πειραματικές θεραπείες του BVVE. 
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Π.Ο.Υ., ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας έχει φτάσει σε 961 άτομα. Έχουν προσβληθεί με την επικίνδυνη ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει εμβόλιο, 1.779 άνθρωποι. Στο επίκεντρο της επιδημίας, η οποία ξεκίνησε στη Δυτική Αφρική, το Δεκέμβριο του 2013, είναι τρεις γειτονικές χώρες η Γουινέα, η Σιέρα Λεόνε και η Λιβερία. Δύο θανατηφόρα κρούσματα που έχουν ήδη αναφερθεί και στη Νιγηρία. 

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Υγεία, Tonio Borg, την απειλή της ασθένειας του BVVE στην ΕΕ αυτή τη στιγμή.

Οι συστάσεις του Π.Ο.Υ.

Οι εμπειρογνώμονες Π.Ο.Υ. τόνισαν ότι οι πιθανές συνέπειες της περαιτέρω εξάπλωσης της είναι ιδιαίτερα σοβαρές, εξαιτίας της μολυσματικότητας του ιού, τον τρόπο μετάδοσης, καθώς και τα αδύναμα συστήματα υγείας στις πληγείσες χώρες.

Αλλά ο Οργανισμός δεν συνιστά περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια ή το εμπόριο λόγω της εμφάνισης του Έμπολα. 

Ωστόσο, θα πρέπει να θεσπιστούν περιορισμοί για τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς. 

Όλες οι χώρες στις οποίες υπήρξαν κρούσματα της νόσου, συνιστάται να "κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης". Ειδικότερα, συνιστάται ότι μέσα σε 24 ώρες μετά από τον καθορισμό της πρώτης περίπτωση των μέτρων ελέγχου των λοιμώξεων να διεξαχθεί, μια έρευνα σχετικά με όλες τις περιπτώσεις της λοίμωξης και να αναπτυχθούν ειδικές ομάδες για να επιθεωρήσουν την κατάσταση.

Το εμβόλιο του Έμπολα

Η καναδική εταιρεία Tekmira Pharmaceuticals έχει λάβει άδεια από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την περιορισμένη δοκιμή ενός εμβολίου -που επινοήθηκε πρόσφατα- σε ανθρώπους κατά του ιού Έμπολα.  Ώστε οι ΗΠΑ να προχωρήσουν σε παραγγελίες. 

Δείτε επίσης :

Τι δεν σας έχουν πει για τον Έμπολα (ΒΙΝΤΕΟ)
Αποτελεσματική θεραπεία για αυτήν την θανάσιμη ασθένεια δεν υπάρχει ακόμα. Η Ουάσιγκτον έχει διαθέσει στην εταιρεία Tekmira επιχορήγηση 140 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία ενός τέτοιου ιατρικού φαρμάκου. Το εμβόλιο που εργάστηκαν οι ειδικοί, ονομάζεται TKM-Έμπολα. Προηγουμένως, έδειξε ελπιδοφόρα αποτελέσματα όταν εφαρμόστηκε σε πιθήκους. Το εμβόλιο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα για τη θεραπεία σε ανθρώπους . 

"Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να επιλυθεί επειγόντως, και να εκτιμήσουμε τις δυνατότητες της χρήσης του πειραματικού φαρμάκου μας, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες", είπε ο επικεφαλής της επιχείρησης Mark Murray. 

Μετάφραση - Επιμέλεια - Απόδοση κειμένου στα ελληνικά Αόρατα Γεγονότα


Αναφορές :
  1. http://itar-tass.com/obschestvo/1371162


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου