Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ήταν που δε θα έπαιρνε "επαγγελματίες" πολιτικούς το Ποτάμι...


Ήταν Ιούνιος του 2014 όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης αναρωτιόταν στο ιδρυτικό συνέδριο του «Ποταμιού» αν «Μπορεί να υπάρξει πολιτική χωρίς τους «επαγγελματίες πολιτικούς»» κι αν «Ένα κίνημα χωρίς κομματικό παρελθόν έχει τις λύσεις για μια χώρα που βρίσκεται σε τόσο μεγάλη κρίση».

Μερικούς μήνες μετά και στριμωγμένος στην πόλωση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, απαντά «όχι». Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός πως το Ποτάμι συστρατεύεται με τη «Δράση» των Σκυλακάκη και Μάνου, καθώς και τους Σπύρο Λυκούδη και Χάρη Θεοχάρη.

Πρόκειται για πρώην στελέχη κομμάτων που κυβέρνησαν κι αν μη τι άλλο δεν πρεσβεύουν το πολιτικό μέλλον του τόπου.Η Δράση, αυτό το κομματίδιο που εδώ και μερικά χρόνια κρατά με συνέπεια τη σημαία του αποτυχημένου νέοφιλελεύθερου μοντέλου στην Ελλάδα, δεν απαρτίζεται μόνο από πολιτικά άφθαρτους ανθρώπους. Βασικό του στέλεχος είναι ο Στέφανος Μάνος που πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 1977 και διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη την περίοδο 1992-93. Το 2004 μεταπήδησε ως συνεργαζόμενος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ.


Σε πρόσφατη φωτογραφία με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ

Ο πρόεδρος τώρα της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και εκ των συνεπών συνοδοιπόρων της Ντόρας Μπακογιάννη, ακόμα και στη Δημοκρατική Συμμαχία. Αφού διαχώρισε τη θέση του μετά την επιστροφή της «αρχηγού» του στη Νέα Δημοκρατία, συνέχισε την πολιτική του σταδιοδρομία στη Δράση. 


Σε φωτογραφία με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, το Φεβρουάριο του 2007.

Ούτε ο Σπύρος Λυκούδης, τη συνεργασία με τον οποίο ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ειδική συνέντευξη Τύπου έξω από την παλιά Βουλή (επάνω φώτο), είναι «ρούκι» στο κομματικό παιχνίδι. Μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού, στη συνέχεια του παλιού Συνασπισμού, ο κ. Λυκούδης ακολούθησε το Φώτη Κουβέλη στη ΔΗΜΑΡ με την οποία εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας. Μετά την ανεξαρτητοποίησή του δημιούργησε το φορέα «Μεταρρυθμιστές». Στην πρόσφατη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στήριξε το Σταύρο Δήμα και την κυβέρνηση.

Τέλος ο Χάρης Θεοχάρης διορίστηκε από το Γιάννη Στουρνάρα γενικός γραμματέας εσόδων με αυξημένες αρμοδιότητες τον Ιανουάριο του 2013, θέση από την οποία «τον παραίτησαν» από το Μαξίμου τον Ιούνιο του 2014, χρεώνοντάς του μια σειρά από κυβερνητικές γκάφες. 


Ο Χάρης Θεοχάρης ως γ.γ. εσόδων με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη

Γράφοντας αυτές τις γραμμές προφανώς δεν υποστηρίζουμε πως όποιος έχει χρηματίσει σε κυβερνητικό πόστο δεν έχει δικαίωμα να ξαναδοκιμαστεί ως υποψήφιος. Αυτό δεν αναιρεί ωστόσο την "κωλοτούμπα" του Σταύρου Θεοδωράκη που παρά τις στομφώδεις διακηρύξεις του περί του αντιθέτου, παίρνει στις τάξεις του "Ποταμιού" "παλιές καραβάνες", κάποιοι από τους οποίους έχουν εκλογικούς μηχανισμούς που ενδεχομένως φέρουν μερικά ψηφαλάκια σε συνθήκες ακραίας πόλωσης.

Από το 
koutipandoras

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου