Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ εις βάρος της χώρας : 120 δισ. Ευρώ Ελληνικών ομολόγων* ξεφορτώθηκαν οι ξένοι τραπεζίτες με την συνενοχή ΓΑΠ – Παπακωνσταντίνου


* Τα στοιχεία που «ήταν αδύνατον να βρει» ο κύριος Σαχινίδης μετά την ερώτη-ση Παυλόπουλου, τα έβγαλε το «έγκριτο» Βήμα όταν ξεκατινιαζόταν με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ελπίζουμε ο κύριος Στουρνάρας να μην δυσκολευτεί τόσο να τα βρει, ώστε επιτέλους οι καταστροφείς της Ελλάδας να πάνε ΑΜΕΣΑ στο ειδικό δικαστήριο.


Αυτή είναι η αλήθεια για το πλιάτσικο που τελέστηκε εις βάρος της Εθνικής πε-ριουσίας, των ασφαλιστικών ταμείων, των κρατικών τραπεζών, των πανεπισ-τημίων, των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και των λοιπών Ν.Π.Δ.Δ., όπως αυτή απορρέει από την λεπτομερή αναφορά Παυλόπουλου στις 2/11/2011.


Από την τότε επερώτηση προκύπτει πως οι περισσότερες αγορές Ελληνικών ομολόγων έγιναν χωρίς αποφάσεις των Δ.Σ. των διοικήσεων, αλλά υπό την επι-στασία της ΤτΕ! Δηλαδή του κυρίου Προβόπουλου! Επί δύο χρόνια, το δημόσιο φορτωνόταν ανηλεώς «τοξικά» ομόλογα με την ηθική αυτουργία Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, που τα κούρεψε ως φυσικός αυτουργός ο Παπαδήμος.


Έτσι, όταν ήλθε η ώρα να κουρευτούν τα ομόλογα, αυτά βρίσκονταν πλέον σε Ελληνικά χέρια. Σε χέρια του δημοσίου, αφού τα ξεφορτώθηκαν οι ξένοι τραπε-ζίτες χωρίς να χάσουν δεκάρα!


Και εδώ αρχίζει το μέγα σκάνδαλο. Κάθε νοήμων άνθρωπος θα ρωτούσε «και γι-ατί δεν κουρεύαμε τα ομόλογα, να κάνουμε αναδιάρθρωση του χρέους δηλαδή, από το 2010″; Ποιός ο λόγος γι’ αυτό το έγκλημα εις βάρος της πατρίδας; 


Κοιτάξτε λοιπόν τους ενόχους με ονοματεπώνυμο (τον Παπανδρέου τον αφήνου-με στην άκρη, αρκούν αυτά που αποκαλύπτει ο Ρουμελιώτης) :


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ : Από το 2010 χαρακτήριζε «εχθρό της Ελλάδας» όποιον μιλούσε για αναδιάρθρωση του χρέους. Το 2012, αφού χρέωσε την Ελλάδα με 120 δισ., δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η αναδιάρθρωση ήταν η μό-νη λύση. Η δολιότητα είναι εμφανής, ο εισαγγελέας ας δει τις δηλώσεις του. Δεί-τε στο 11,58» :


Και βέβαια την δολιότητα του Παπακωνσταντίνου την είχε αποκαλύψει σε ένα εκπληκτικό άρθρο του ο Πέτρος Χασάπης που πρέπει οπωσδήποτε να το διαβά-σετε, αφού το Νοέμβρη του 2010, αποκάλυπτε όλα αυτά που έγιναν 18 μήνες αργότερα : Περίεργος «χρησμός» Παπακωνσταντίνου για αναδιάρθρωση και haircut;;


Διαβάστε το οπωσδήποτε, είναι αποκαλυπτικό. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου λοιπόν με δεκάδες δηλώσεις του ξόρκιζε την αναδιάρθρωση του χρέους, την ίδια στιγμή που οι ξένοι ξεφόρτωναν «τοξικά» ομόλογα, στις πλάτες του Ελληνικού δημοσίου, του Έλληνα πολίτη. Γράφαμε τον Δεκέμβρη του 2010 : Όταν ο Παπα-κωνσταντίνου λέει όχι στην αναδιάρθρωση, τότε αυτή αποτελεί πλέον τον όρο εθνικής επιβίωσης.


Διότι ήταν ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβαινε και το κάλυπταν δολίως τα ΜΜ"Ε". Τα ίδια που σήμερα ξορκίζουν το μνημόνιο αλλά αποθεώνουν το ξεπούλημα της Αγροτικής.


Ο άλλος μεγάλος υπεύθυνος, δεν είναι παρά ο κύριος Παπαδήμος. Αυτός που ολοκλήρωσε το έγκλημα. Ο άνθρωπος που ενώ η Ν.Δ. τον ήθελε στην δικαιοσύ-νη για τα Swaps της Goldman Sachs το 2010, το 2011 τον αποδέχθηκε ως πρωθυ-πουργό! ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ : ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕ-ΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ!!


Στις 5 Νοεμβρίου του 2011, αποκαλύπταμε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσα σε δύο χρόνια πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου είχαν προβεί σε αγορές «τοξικών» πλέον ομολόγων ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ τις θέσεις τους! Αυτό με αφορμή την πρώτη ερώτηση που είχε καταθέσει τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος : ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΝΟΧΟΥΣ. ΞΕΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ!


Τότε παραθέσαμε και την λίστα με τα Ελληνικά ομόλογα που κατείχαν οι ξένες τράπεζες. Ήταν εμφανές ότι τα 143 δισ. είχαν γίνει 23 δισ., όπως αποκάλυψε το ΒΗΜΑ λίγες ημέρες μετά. Οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμος εί-χαν βοηθήσει με τις πολιτικές τους και τις ψευδείς δηλώσεις τους, ώστε οι ξένοι τραπεζίτες να μην έχουν καμία απώλεια από το κούρεμα. Τότε ακριβώς έγινε η αναδιάρθρωση.


Αυτά ακριβώς είχε αποκαλύψει μιλώντας στον Ρ/Σ «Antenna FM», και στο δημοσιογράφο κ. Κ. Λασκαράτο, ο Προκόπης Παυλόπουλος που όμως έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου :


«Το φθινόπωρο του 2011, και ενόψει της επερχόμενης αναδιάρθρωσης του ελλη-νικού δημόσιου χρέους (PSI) και του συνακόλουθου «κουρέματος» των ελληνι-κών ομολόγων, υπήρχαν αδιάψευστα στοιχεία ότι, ιδίως μετά τον Μάρτιο του 2010 -δηλαδή όταν κορυφωνόταν πια η κρίση δανεισμού της Ελλάδας- οι αλλο-δαπές Τράπεζες «ξεφόρτωναν» ελληνικά ομόλογα όπως μπορούσαν. Έτσι ώστε, όταν έλθει η ώρα του -αναπόφευκτου με την πορεία των πραγμάτων- μεγάλου «κουρέματός» τους, να έχουν όσο το δυνατό μικρότερο κόστος, αφού θα το είχαν μετακυλήσει πια στους ευρωπαίους και, κυρίως, στους Έλληνες φορολογούμε-νους.


1. I. Γι’ αυτό το λόγο στις 2 Νοεμβρίου του 2011 υπέβαλα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς το Υπουρ-γείο Οικονομικών. Με την αίτηση αυτή ζητούσα, μεταξύ άλλων, να κατα-τεθεί και αναλυτικός πίνακας από τον οποίο να προκύπτει πόσα ελληνικά ομόλογα κατείχαν οι τράπεζες της αλλοδαπής κατά τη περίοδο μεταξύ 31/12/2008 ως και 30/9/2011.


2. II. Στις 7 Δεκεμβρίου 2011 (με αρ. πρωτ. 2/75546/0023) το Υπουργείο Οι-κονομικών, δια του κ. Φ. Σαχνίδη, ουσιαστικά αρνήθηκε να καταθέσει τα στοιχεία που ζητούσα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ειδικά ως προς το πόσα ομόλογα κατείχαν σ’ αυτή τη χρονική περίοδο οι αλλοδαπές Τράπεζες ο κ. Σαχινίδης τόνιζε : «Από τα στοιχεία που προκύπτουν από το προαναφερό-μενο «Σύστημα», η ομαδοποίηση για τις τράπεζες της αλλοδαπής με βάση τη χώρα της προέλευσής τους δεν είναι εφικτή. Οι ξένες τράπεζες που εί-ναι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, διατηρούν λογαριασμούς Άυλων Τίτ-λων, κυρίως μέσω λογαριασμών πελατείας ελληνικών τραπεζών τις οποί-ες χρησιμοποιούν ως θεματοφύλακες. Ως εκ τούτο στο «Σύστημα Άυλων Τίτλων» της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ομόλογα του Ε.Δ. των οποίων κά-τοχοι είναι ξένες τράπεζες, εμφανίζονται συνολικά στα χαρτοφυλάκια πε-λατείας Ελληνικών τραπεζών ως «Πελατεία Εξωτερικού» και όχι ξεχωρι-στά ανά ξένη τράπεζα».


3. III. Στο σημερινό (18/3/2012) «ΒΗΜΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (σελ. 6), δημοσιεύ-ονται όμως τα στοιχεία που ο κ. Σαχινίδης διατεινόταν ότι δεν ήταν δυνα-τό να υπάρξουν! Συγκεκριμένα τα στοιχεία αυτά τα έδωσε στη δημοσιότη-τα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), ανά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες έχουν την έδρα τους οι τράπεζες - κάτοχοι ελληνικών ομολόγων.


Από τα στοιχεία λοιπόν αυτά προκύπτει ότι πριν τη κρίση δανεισμού της Ελλά-δας οι αλλοδαπές τράπεζες κατείχαν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα αξίας 143 δισ. ευρώ. Και πριν το «κούρεμά» τους οι ως άνω τράπεζες κατείχαν πια μόλις 23 δισ. ευρώ! Δηλαδή «πρόλαβαν» και «ξεφορτώθηκαν» ελληνικά ομόλογα ύψους 120 δισ. ευρώ, ώστε το «κούρεμά» τους να γίνει σε βάρος όχι φυ-σικά των τραπεζών αλλά των ευρωπαίων -και κυρίως ελλήνων- φορολογουμέ-νων.


Με απλά λόγια : Αυτό που προσπάθησε να κρύψει το Υπουργείο Οικονομικών βλέπει σήμερα επισήμως το φως της δημοσιότητας, δίνοντας τις πραγματικές δι-αστάσεις και διαλύοντας τους μύθους γύρω από το τι συνέβη με το PSI. Άρα και γύρω από το τι περιμένει στο άμεσο μέλλον τον Έλληνα φορολογούμενο για να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Μια ελάφρυν-ση η οποία συνιστά και το βασικό πλεονέκτημα του Μνημονίου ΙΙ σε σχέση με το καταστροφικό, από κάθε άποψη, Μνημόνιο Ι, στο οποίο μας οδήγησε -δρομολο-γημένα, όπως σήμερα προκύπτει- η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου».


Το δημοσίευμα του Βήματος μπορεί να πέρασε στα ψιλά, δεν διαψεύσθηκε όμως από κανέναν. Ήταν οι εποχές αλήστου μνήμης που ο κύριος Ψυχάρης έβγαζε τα άπλυτα του κυρίου Παπανδρέου στην φόρα.


olympia.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου