Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ 500 ΕΚΑΤ. Φ.Π.Α. ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ HOCHTIEF ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διέγραψαν 500 εκατ. ΦΠΑ που χρωστούσε η γερμανική Hochtief στην Ελλάδα

Το παρών άρθρο είναι από τις 22 Μαρτίου 2014
επί Κυβερνήσεως Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

- Κυνηγούν με μανία μικρομεσαίους - βιοπαλαιστές και αφήνουν στο απυρόβλη-το εταιρείες κολοσσούς.

- Τι λένε στο Newsbomb.gr οι βουλευτές των κομμάτων.

Από το 2009 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα οι κυβερνώντες κα-λούν το λαό να βάλει πλάτη για να καταφέρουμε να δούμε και πάλι “φως στο τούνελ”.

Το ερώτημα όμως είναι αν τελικά βάζουν όλοι πλάτη ή μόνο ο ελληνικός λαός...
Η απάντηση φυσικά είναι ΌΧΙ... Οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να συμπεριφέρον-ται σε ορισμένους σαν “Ιερές Αγελάδες” και να κάνουν τα στραβά μάτια απαλ-λάσσοντάς τους από τις υποχρεώσεις τους για καταβολή φόρων στο Δημόσιο.

Την ώρα που οι "ράμπο" του Σ.Δ.Ο.Ε. κυνηγούν με μανία μικρομεσαίους - βιοπα-λαιστές ακόμα και για μικροποσά, την ίδια ώρα αφήνουν στο απυρόβλητο εται-ρείες κολοσσούς που αρνούνται με το “έτσι θέλω” να καταβάλουν τα νόμιμα στο δημόσιο.

Μία από αυτές είναι και η γερμανική εταιρεία Hochtief, η οποία εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Η Hochtief, χρωστά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από Φ.Π.Α. που δεν απέδωσε ποτέ και αρνείται να αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο. Αυτό σημαίνει πως η Hochtief είναι μακράν ο μεγαλύτερος φοροοφειλέ-της στην Ελλάδα.

Το προκλητικό δεν είναι μόνο ότι δεν καταβάλλει στο Δημόσιο τον Φ.Π.Α., αλλά ότι τον ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ κιόλας, με το επιχείρημα ότι έχει δικαίωμα «συμψηφισ-μού», χωρίς να υπάρχει όμως ούτε ίχνος τέτοιου δικαιώματος.

Μόνο για τα χρόνια 2001, 2002 και 2003 ο οφειλόμενος Φ.Π.Α. ανέρχεται συνο-λικά σε 150.295.602,10 ευρώ, σύμφωνα με τη συμπληρωματική έκθεση ελέγχου φόρου προστιθέμενης αξίας που συνέταξε το Ειδικό Συνεργείο Ελέγχου.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, το σύνολο φόρου για βεβαίωση για το 2001 είναι 148.562,724 ευρώ, το 2002 είναι 813.410,12 ευρώ και το 2003 είναι 919.468 ευρώ!

fe6426f344bec5d4ef3160d685112694 XL

Στον αστερισμό της διαπλοκής
Εν τω μεταξύ όλα αυτά τα χρόνια η γερμανική Hochtief αναζητά “παραθυρά-κια” στην ελληνική νομοθεσία για να αποφύγει την καταβολή του ΦΠΑ. Για παράδειγμα υποστήριξε ότι οι δαπάνες πολυτελείας, ψυχαγωγίας ή κοινωνικής παραστάσεως (πώληση ποτών, τσιγάρων, πάρκινγκ κ.λπ.) απαλλάσσονται.

Το σκάνδαλο όμως είναι αυτό που πράττει το ελληνικό κράτος : Ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απέρριψε τρεις φορές το αίτημα της εν λόγω εταιρείας να της χαριστεί η απόδοση φόρου προς το δημόσιο, έρχεται τώρα το ίδιο το κρά-τος να χαρίσει το ποσό του μισού δισ. ευρώ, απαλλάσσοντας από δω και στο εξής τους Γερμανούς από την υποχρέωση να καταβάλλουν Φ.Π.Α.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί εδώ το Δημόσιο δεν κινείται όπως κινείται με όλες τις ελληνικές εταιρίες και τα φυσικά πρόσωπα. Γιατί προβαίνει σε συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιών, γιατί φυλακίζει ανθρώπους που χρωστούν στο Δημό-σιο μικρότερα ποσά, ενώ η συγκεκριμένη εταιρία όχι μόνο δεν εξαναγκάζεται να πληρώσει τα οφειλόμενα, αλλά της επιτρέπεται να βάλει και έσοδα από το τα-μείο της από την περιουσία για την οποία χρωστά στο Δημόσιο!

Την ίδια στιγμή, η Γερμανική εταιρεία δεν έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισ-φορές για την κατασκευή του έργου, που ξεπερνούν το ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥ-ΡΙΟ ΕΥΡΩ!

Είναι προφανές πως τηρούνται, όπως πάντα, δύο μέτρα και δύο σταθμά. Από τη μία κυνηγούν τον βιοπαλαιστή και από την άλλη διαγράφουν με συνοπτικές δι-αδικασίες τα χρέη ενός γερμανικού κολοσσού.

Η κυβέρνηση (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ) οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις ως προς το τι θα γί-νει με τους φόρους που οφείλει η Hochtief – μιας και δεν πρόκειται για αμελητέο ποσό.

HOCHTIEF

Οι θέσεις των κομμάτων
Για σκάνδαλο μεγατόνων κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ από την άλλη τα κόμματα της συγκυβέρνησης τα “μασάνε” και μιλούν για ιδιότυπο καθεστώς που ισχύει για τη Hochtief.

Βούλτεψη : Δεν έχει παραιτηθεί το ελληνικό δημόσιο
Η εμπλοκή γίνεται λόγω του ειδικού καθεστώτος που ισχύει για τους αερολιμέ-νες διεθνώς. Η σύμβαση του Δημοσίου προβλέπει ότι για κάθε διαφορά μεταξύ δημοσίου και εταιρείας υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στο διαιτητικό δικασ-τήριο. Η Hochtief λοιπόν προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο του Λονδίνου το οποίο αποφάνθηκε ότι ο αερολιμένας υπάγεται σε ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. και επομένως πρέπει να υπάρξει ειδική ρύθμιση. Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέ-ρια της ελληνικής Δικαιοσύνης από την οποία αναμένεται η απόφαση. Το ελλη-νικό δημόσιο δεν έχει παραιτηθεί όπως λένε, αλλά αναμένει την απόφαση της Δι-καιοσύνης. Φυσικά και πρέπει να πάρει το κράτος τα οφειλόμενα από τη Hoch-tief, αλλά πρώτα πρέπει να ξεκαθαριστεί το ειδικό καθεστώς που υπάγεται ή όχι ο αερολιμένας.

Λαφαζάνης : Κράτος εν κράτει οι γερμανικές εταιρείες στην Ελλάδα
Είναι αδιανόητο να υπάρχουν οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο και να μην εκ-πληρώνονται. Δεν είναι δυνατόν οι γερμανικές εταιρείες να είναι υπεράνω των νόμων στη χώρα μας και στην ουσία να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε επίσης πως το αεροδρόμιο και οι εταιρείες του αεροδρομίου έχουν απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων το οποίο πληρώ-νουν όλοι.

Ραχήλ Μακρή : "Οι εντολές Σαμαρά φαίνεται ότι είναι ανίκανες να υποχρεώ-σουν την γερμανική Hochtief να αποδώσει τα 500 εκ. ευρώ που χρωστά στον Ελληνικό Λαό"
Η Συγκυβέρνηση της υποταγής στις τροϊκανές ορέξεις αποδόμησης του Κράτους και απορύθμιση της Ελληνικής Αγοράς προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από υποτι-θέμενα πλεονάσματα για να καλύψει το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργήσει. Οι κυβερνώντες αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στις περικοπές προς τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, την καταστροφή του εργασιακού πλαισίου που επιτρέπει την εκμετάλλευση των εργαζομένων υπό το φόβο της ανεργίας, την υπερφορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και την τοποθέτηση λουκέτου στις επιχειρήσεις. Αποτελούν τους ίδιους ανθρώ-πους, που σκύβουν δουλικά το κεφάλι στις απαιτήσεις των Γερμανών, που ενώ έστησαν επιχειρήσεις βασιζόμενοι στο "λάδωμα" και την διαφθορά, σήμερα κου-νούν το δάχτυλο απαιτώντας υπέρογκα ποσά υποτιθέμενου χρέους. Οι εντολές Σαμαρά ενώ στρέφονται ενάντια στους Έλληνες Πολίτες, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετές για να υποχρεώσουν τις εταιρίες γερμανικών συμφερόντων να καλύ-ψουν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Κράτος. Πρώτα ο συμβιβασμός της Siemens και ύστερα η αδιαφορία για την είσπραξη 500 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», της οποίας κύριος μέτοχος εί-ναι η γερμανική Hochtief, αποδεικνύουν την αδιαφορία αυτή. Οι Γερμανοί που εισπράττουν το Φ.Π.Α. δεν το αποδίδουν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληρο-φορίες, επικαλούμενοι δικαιώματα «συμψηφισμού» εκμεταλλευόμενοι νομικίστι-κες διαδικασίες και τεχνάσματα. Η Κυβερνητική αδράνεια στο συγκεκριμένο θέ-μα αποδεικνύει κάτι παραπάνω από ανικανότητα, καθώς οι συμμετέχοντες στην Συγκυβέρνηση δεν μπορούν να παρέχουν σιωπηρά τέτοια δικαιώματα σε πολυ-εθνικές επιχειρήσεις την στιγμή που οι μικρομεσαίοι Έλληνες επιχειρηματίες, χωρίς να έχουν δικαίωμα συμψηφισμού οδηγούνται στην οικονομική αγχόνη.

Μαργαρίτης : Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στις κότες
Προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμό η στάση της ελληνικής κυβέ-ρνησης, όταν εμφανίζεται να διευκολύνει τη Hochtief και την ίδια ώρα να εξαν-τλεί την αυστηρότητά της στους Έλληνες φορολογούμενους. Εδώ ισχύει το ακ-ριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στις κότες! Εμείς θα συνεχίσουμε να φέρνουμε το θέμα στη Βουλή περιμένοντας απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς.

Χρήστος Κατσώτης : Η κυβέρνηση είναι έκθετη
Το ζήτημα είναι ταξικό. Τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές μένουν στο απυρόβλη-το και μάλιστα με απόφαση της κυβέρνησης. Έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές στη Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά απάντηση δεν παίρνουμε ποτέ, ού-τε από τον κ. Στουρνάρα, ούτε από τον κ. Σταϊκούρα, ούτε από τον κ. Μαυρα-γάνη. Η κυβέρνηση είναι έκθετη. Πρόκειται για φοροληστεία από τις πολυεθνι-κές και τους μονοπωλιακούς ομίλους. Μία από αυτές είναι και η Hochtief. Εμείς θα επανέλθουμε στο ζήτημα αλλά η κυβέρνηση έχει χαράξει τη συγκεκριμένη πολιτική. Όλα για τους επενδυτές.

Χρυσή Αυγή : Πλήρης υποταγή Σαμαροβενιζέλων στα γερμανικά συμφέροντα.
Διέγραψαν εν μία νυκτί οφειλή ύψους 500 εκατ. ευρώ
Το θλιβερό κράτος του μνημονίου προέβη σε μια ακόμα νομοθετική πρόκληση, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το μέγεθος της εξάρτησης των ενταύθα εν-τολοδόχων στα αλλότρια συμφέροντα που εξουσιάζουν την πατρίδα μας. Μετά από δέκα και πλέον χρόνια μια διαμάχη, που έλαβε την δικαστική οδό, ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την γερμανική εταιρεία Hochtief, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», έλαβε τέλος. Η «λεπτομέρεια» έγ-κειται στο γεγονός ότι ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απέρριψε τρις το αίτημα της εν λόγω εταιρείας να της χαριστεί η απόδοση φόρου προς το δημόσιο, έρχεται τώρα το ίδιο το κράτος να χαρίσει το ποσό του μισού δισ. ευρώ, απαλ-λάσσοντας από δω και στο εξής τους Γερμανούς από την υποχρέωση να κατα-βάλλουν ΦΠΑ. Το ίδιο κράτος που έχει πετσοκόψει μισθούς και συντάξεις, που έχει ισοπεδώσει κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, που έχει οδηγήσει στην ανεργία το 1/3 περίπου του πληθυσμού και χιλιάδες συμπατριώτες μας στην αυ-τοκτονία, διαγράφει εν μία νυκτί έσοδα που όφειλε να εισπράξει από μια ξένη ε-ταιρεία, της οποίας οι επιχειρηματικές δραστηριότητες χαρακτηρίστηκαν εξ αρ-χής «επενδυτικές», δραστηριότητες δηλαδή που θα απέφεραν τεράστια κέρδη στα κρατικά ταμεία. Μάλλον οι στυγνοί εκβιασμοί και ο τσαμπουκάς του Σαμα-ρά και των ομοίων του περνάει μόνο στον «λαουτζίκο», που χρόνια τώρα τον τα-ΐζει με το παραμύθι της ανάπτυξης και της δίκαιης κατανομής των φόρων, γιατί μπροστά στην Μέρκελ και τους ξένους τοκογλύφους κάνει ό,τι του ζητηθεί ελέω... μνημονιακής φιλίας.

Υ.Γ. : Το θέμα ανέδειξε η Χρυσή Αυγή με ερώτηση που κατέθεσε ο παράνομα και άδικα προφυλακισμένος βουλευτής Αττικής, Γερμενής Γεώργιος, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.Δικό μας Σχόλιο : Επαναφέρουμε το παραπάνω άρθρο για να επιστήσουμε την προσοχή στην παρούσα κυβέρνηση να αναδείξει το θέμα και να ΑΠΑΙΤΉΣΕΙ πλέων τα 500 εκ. € από τα Γερμανικά Λαμόγια. Ελπίζουμε αυτή η κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα και να Εισπράξει επιτέλους τα κλεμμένα χρήματα του Δη-μοσίου και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τα στελέχη της εταιρείας τα οποία αρ-νούνται να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους στην Ελλάδα.
Στη Γερμανία πράττουν το ίδιο άραγε;

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου