Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Το ελληνικό "παιχνίδι" στο τρίγωνο Ουάσινγκτον - Μόσχα - Πεκίνο και ο ρόλος του Καμμένου

Image

Οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την ύπαρξη “plan b” της ελληνικής κυβέρνησης, έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους ξένους, οι οποίοι περιέρ-γως φαίνεται να διαβάζουν τη “μισή” του δήλωση.

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για πιθανές συνεργασίες -που θα προκύψουν αναγ-καστικά σε περίπτωση ρήξης με την Ευρώπη- με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κί-να. Άγνωστο γιατί άπαντες επικεντρώνουν στις δύο τελευταίες και παριστάνουν ότι αγνοούν την Αμερική!

Οι απόψεις του Πάνου Καμμένου για την συνεργασία με την Ρωσία είναι γνωσ-τές. Δεν την απέκλεισε ποτέ αντιθέτως την θεωρεί εξαιρετικά χρήσιμη. Ο Καμμέ-νος όμως δεν αγνοεί την πραγματικότητα. Δεν έχει πάρει διαζύγιο με τον ρεαλισ-μό. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το “ανήκομεν εις την Δύσιν” μπορεί να το είπε ο Κα-ραμανλής ο πρεσβύτερος στην μεταπολίτευση, είχε “επιβληθεί” όμως πολλά χρόνια πριν στην Γιάλτα. Και κανείς δεν πιστεύει ότι αυτό μπορεί έτσι απλά ν΄ αλλάξει.

Η “τριπλέτα” των χωρών που ανέφερε ο Καμμένος είναι ενδιαφέρουσα. Προφα-νώς δεν τις ανέφερε τυχαία. 

Η συνεργασία και η πιθανότητα βοήθειας από τις Η.Π.Α. είναι η πιο βολική και λογική πιθανότητα. Τα πραγματικά εντυπωσιακά ανοίγματα της Αθήνας προς την Μόσχα και το Πεκίνο και η ανταπόκριση που βρήκε μπορούν να αποβούν πολύ χρήσιμα, αν τα εκμεταλλευθούμε με σύνεση, λογική και σχέδιο. 

Πρώτα απ΄ όλα μπορούν να κάνουν την Ουάσινγκτον πολύ πιο αποφασιστική και ουσιαστική στην αντιμετώπιση της γερμανικής οικονομικής “κατοχής” που έ-χει επιβάλλει το Βερολίνο σ΄ όλη την Ευρώπη. Με πρώτο θύμα την Ελλάδα. Οι δηλώσεις στήριξης και οι νουθεσίες προς το δίδυμο Μέρκελ - Σόϊμπλε είναι κα-λές αλλά δεν αρκούν απ΄ ότι φαίνεται για να οδηγήσουν σε υποχώρηση τα “γερ-μανικά οικονομικά Πάντσερ”.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση με τις μέχρι τώρα κινήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις της -όπως αυτές του Καμμένου- έχει πείσει τους δυτικούς “συμμάχους” ότι θα ακολουθήσει μέχρι τέλους το λαϊκό ρητό που λέει “ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”. Κι επειδή οι Ευρωπαίοι εταίροι ενδέχεται να θελήσουν να μας πνίξουν η Αθήνα καλά κάνει και ανοίγει διόδους προς την Μόσχα και το Πεκίνο.

Οι αμερικανοί δεν θέλουν ούτε γι΄ αστείο να δεχτούν ότι η Ελλάδα, ένας αξιόπι-στος σύμμαχος στο NATO, θα “πέσει” στην αγκαλιά του Πούτιν ή θα εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Κίνα! Με την Τουρκία να “φλερτάρει” έντονα με τον ακ-ραίο ισλαμισμό και να αντιμετωπίζεται με τεράστια καχυποψία από κύκλους της Ουάσινγκτον και του NATO, ουδείς μπορεί να φανταστεί ότι ο έτερος “πυ-λώνας” της “νοτιοανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας” θα “καταρρεύσει”! Την ίδια ώρα που η περιοχή της Μεσογείου “φλέγεται”.

Οι Γερμανοί ποτέ δεν φημίζονταν για την στρατηγική τους σκέψη. Το πως έχα-σαν τους δύο Μεγάλους Πολέμους είναι ενδεικτικό του πως κινούνται. Με δύνα-μη και ισχύ που όταν συνδυάζεται με εμμονές κι όχι με μακροπρόθεσμη στρατη-γική οδηγεί μαθηματικά στον όλεθρο. Οι αμερικανοί παρά τα τραγικά λάθη που έχουν κάνει κι αυτοί στην “γειτονιά” μας τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχουν πά-ντα πιο προωθημένη στρατηγική σκέψη. Κι έχουν δει -και πιστέψει- τον κίνδυ-νο να αναγκαστεί η Ελλάδα να περάσει “στην απέναντι όχθη”.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Ουάσινγκτον θα κάνει οτιδήποτε μπορεί για να μην επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Και νομίζουμε ότι η Αθήνα το έχει αυτό κατά νου. Ακόμη και ο θεωρούμενος '''ρωσόφιλος''' Πάνος Καμμένος που δεν ανέφερε τυχαία πρώτα απ΄ όλους τις ΗΠΑ ως την πιθανότερη χώρα με την οποία η Ελλάδα θα επιδιώξει στενότερη συνεργασία για να σταθεί στα πόδια της. Δεν θα είναι δα και κάτι το φοβερό και απορούμε γιατί κάποιοι Ευρωπαίοι εμφανίζονται τόσο… σοκαρισμένοι. Μια επιστροφή της Ελλάδας στην παλαιά σφαίρα επιρροής της θα είναι. Την οποία η χώρα άφησε πίσω κυνηγώντας το …όνειρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με το οποίο “τάϊσε” το εκλογικό σώμα ο Σημίτης. Το όνειρο αποδείχτηκε ο χειρότερος εφιάλτης μας.

Δεν είναι λοιπόν ούτε κακό, ούτε… τρομακτικό ότι η Ελλάδα -επιτέλους- συμμε-τέχει ενεργά σ΄ ένα διπλωματικό, οικονομικό και γεωπολιτικό παίγνιο. Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι θα κερδίσουμε. Αλλά μπορεί να συμβεί κι αυ-τό. Μέχρι πολύ πρόσφατα δεν “παίζαμε” καθόλου και ήταν εξασφαλισμένο ότι …δεν θα φάμε το “γκολ του ξαφνικού θανάτου”. Εξίσου εξασφαλισμένο όμως ήταν ότι δεν θα κερδίζαμε ποτέ οτιδήποτε.

Δεν είναι εύκολο το παιχνίδι, ούτε ακίνδυνο. Σίγουρα όμως είναι απαραίτητο να παιχθεί μέχρι τέλους σωστά και ψύχραιμα.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου