Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!! ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!


Άστραψε και βρόντηξε ο Πέλεκυς της Δικαιοσύνης : Ισόβια για Αλ Ζαγιάντ και πολυετείς καθείρξεις για Μιχαηλίδη και τους άλλους κατηγορουμένους – Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους.

Ισόβια κάθειρξη στον καταζητούμενο έμπορο όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάντ αλλά και πολυετείς καθείρξεις σε βασικούς κατηγορούμενους επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δεύτερη μεγάλη δίκη για τα εξοπλιστικά, η οποία αφορά στην υπόθεση διακίνησης «μαύρου» χρήματος κατά την υπογραφή της σύμβασης των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR-M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατ-ζόπουλου.

Ειδικότερα, το δικαστήριο με την απόφασή του επέβαλε : 

- Κάθειρξη 15 ετών στον Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώην υπουργό της Κύπρου 

- Κάθειρξη 15 ετών στον υιό του πρώην υπουργού Μιχάλη
(η εισαγγελέας είχε προτείνει 14 έτη στον καθένα από τους δυο κατηγορούμε-νους) 

- Ισόβια στον Φουάντ Αλ Σαγιάντ και επιπλέον κάθειρξη 17 ετών
(η εισαγγελέας είχε προτείνει ισόβια και κάθειρξη 15 ετών) 

- Ισόβια στον πρώην νομικό σύμβουλο του κράτους Αν. Σοφό και επιπλέον κά-θειρξη 12 ετών (η εισαγγελέας είχε προτείνει ισόβια και κάθειρξη 10 ετών) 

- Κάθειρξη 12 ετών στην σύζυγο του Αν. Σοφού που κατηγορείται για συνεργεία σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (η εισαγγελέας είχε προτείνει δέκα) 

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε αποφασίσει να κηρυχθούν ένοχοι οι κατηγορούμε-νοι σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, υιοθετώντας στο σύνολό της σχεδόν την πρόταση που είχε κάνει πριν από περίπου ένα μήνα η εισαγγελέ-ας της έδρας.

Βασικό πρόσωπο στη δίκη ήταν ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαη-λίδης, ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση μετά των εντοπισμό εμβασμάτων εκατο-μμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα αυτά κατέληξαν σε offshore και στη συνέχεια σε τραπεζικό λογαρι-ασμό του υιού Μιχαηλίδη, Μιχάλη, στον οποίο συνδικαιούχος εμφανίζεται ο Κύπριος πρώην υπουργός.

Ακόμη, κεντρικό πρόσωπο στη δίκη ήταν και ο έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζα-γιάτ ο οποίος καταζητείται, πλην όμως στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Θ. Σοφό και καταδικάστηκε τελικά ερήμην.

Κομβικής σημασίας στη δίκη που ολοκληρώθηκε ήταν η κατάθεση του Νίκου Ζήγρα, εξαδέφλου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Ν. Ζήγρας είχε μιλήσει για το ρόλο των κατηγορουμένων στην υπόθεση όπως ακριβώς είχε πράξεις και στην πρώτη δίκη για εξοπλιστικά με βασικό κατηγο-ρούμενο τον Α. Τσοχατζόπουλο.

Στη δίκη αυτή ο Ν. Ζήγρας καταδικάστηκε για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος αλλά σήμερα είναι εκτός φυλακής καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. 

Στη δίκη που μόλις ολοκληρώθηκε η εισαγγελέας της έδρας είχε αναφέρει, μετα-ξύ άλλων για τον Ν. Ζήγρα: «Δεν ήταν ένας αθώος άνθρωπος. Ήταν δεξί χέρι, εξ απορρήτων του πρώην υπουργού, επωφελήθηκε και αυτός τα μέγιστα. Κανείς δεν έβαλε το κεφάλι του στο ντορβά δωρεάν. Έδωσε τους υπόλοιπους και πήρε ελαφρυντικό. Ανθρώπινο…». 

Αντιδράσεις 

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ο κ. Ιωάννης Μαντζουράνης συνήγορος υπεράσπισης σε δήλωσή του ανάφερε : «Τρεις Ελληνίδες δικαστές αποφάσισαν σε πρώτο βαθμό και με βάση τα συκοφαντικά ψεύδη ενός ήδη καταδικασθέντος και ενός πρώην φυγόδικου και νυν φυγόποινου. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Humanum erraze. Γι’ αυτό και τις εσφαλμένες δικαστικές αποφάσεις διορθώνουν άλλα ανώτερα δικαστήρια. Στο δευτεροβάθμιο θα αποφευχθούν πλάνες και σφάλματα, θα αποδειχθεί η αλήθεια».


veteranos.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου