Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις! Ο Πούτιν κάλεσε τον Πάνο Καμμένο στην Ρωσία και δημιουργείται μέτωπο κατά της Γερμανίας

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις! Ο Πούτιν κάλεσε τον Πάνο Καμμένο στην Ρωσία και δημιουργείται μέτωπο κατά της Γερμανίας

Επίσημη πρόταση στον Πάνο Καμμένο για επίσκεψη στην Μόσχα

Δημιουργείται μέτωπο για τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία

Του Απόστολου Ρόσσιου

Σε μια νέα κίνηση - ματ που θα αλλάξει πολλά στις ελληνορωσικές σχέσεις αλ-λά και ταυτόχρονα θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στον τομέα της γεωστρατηγικής πολιτικής, προχώρησε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μετά την πρόσκληση του Λαβρόφ προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για διμερείς συνομιλίες, το Κρεμλίνο προχωράει ακόμη περισσότερο, απευθύνοντας επίσημη πρόσκληση στον Έλληνα υπουργό Άμυνας και εταίρο της νέας ελληνικής κυβέρνησης Πάνο Καμμένο, να επισκεφτεί την Μόσχα. Την πρόσκληση παρέδωσε στον ίδιο τον υπουργό Άμυνας κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική εξέλιξη, σε μια δύσκολη συγκυρία για την ελληνική διπλωματία και όχι μόνο. Σε μια χρονική περίοδο που όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά για τη νέα ελληνική κυβέρνηση, τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική, η κίνηση αυτή του Κρεμλίνου σηματοδοτεί μια νέα πορεία τουλάχιστον στις ελληνορωσικές σχέσεις, μετά από μια περίοδο «κατά-ψυξης» στην οποία είχαν περιέλθει, με υπαιτιότητα ως γνωστόν των προηγού-μενων κυβερνήσεων της Ελλάδας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη Καμμένου στην Μόσχα εντάσσε-ται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Μόσχας για περαιτέρω εμβάθυνση και σύσφιξη των ούτως ή άλλως παραδοσιακά φιλικών σχέσεων με την ομόδοξη Ρω-σία.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στις συναντήσεις και επαφές του Έλ-ληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας θα συζητηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη της διμε-ρούς στρατιωτικής συνεργασίας, όπως και η ανταλλαγή πληροφοριών σε ζητή-ματα που άπτονται και των τεχνικών διαδικασιών.

Παράλληλα, θα ανιχνευθούν και τρόποι περαιτέρω συνεργασίας και σε άλλους τομείς. Αυτό που έχει μείζον ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι στις επαφές Καμένου στην Μόσχα θα τεθεί και το ζήτημα του ελλιμενισμού ρωσικών πλοίων στους ελληνικούς λιμένες αλλά και η εν γένει συνεργασία στον τομέα της ναυσι-πλοϊας, όπως η διέλευση στην Μαύρη θάλασσα και στο Αιγαίο.

Στη διάρκεια της συνάντησης Καμένου - Μάσλοφ στην Αθήνα, τέθηκε και το ζή-τημα της συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων Άμυνας, Ρωσίας και Ελλά-δας, με αφορμή τις εκδηλώσεις για το 2016, το οποίο έχει ορισθεί από την Μόσχα ως «έτος ελληνορωσικής φιλίας».

Θετικό κλίμα
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μόσχα, στο Κρεμλίνο υπάρχει πολύ θερμό κλίμα για την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων. Υπό αυτή την έννοια δίνε-ται μεγάλη βαρύτητα στην εν λόγω συνάντηση, λόγω και του προσωπικού ενδι-αφέροντος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος διατηρεί συνεχώς την πόρ-τα διαλόγου με την Ελλάδα ανοιχτή.

Οι συνομιλίες των υπουργών Άμυνας, Σοϊγκού - Καμμένου, Ρωσίας και Ελλά-δας αντίστοιχα, θα σημάνει μια νέα εποχή για την ελληνική και ρωσική αμυν-τική συνεργασία. Θα τεθούν θέματα ανταλλαγής πληροφοριών, θα υπάρξει πρό-σκληση παρατηρητών στις ασκήσεις, ενημέρωση για τον στρατιωτικό εξοπλισμό, επισκέψεις σε ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες αλλά συζήτηση για αγορά οπλι-κών συστημάτων.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Καμμένου στην Μόσχα, ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Yevgeny Buzhinskiy, υποστήριξε ότι οι συζητήσεις και διμερείς επαφές θα είναι παραγω-γικές όσον αφορά στην στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χω-ρών.

«Η Ρωσία και η Ελλάδα έχουν μια "αξιοπρεπή" ιστορία στον τομέα της στρατι-ωτικής συνεργασίας. Η Ελλάδα - η μόνη ευρωπαϊκή χώρα του ΝΑΤΟ που έχει αγοράσει ρωσικά συστήματα αεράμυνας» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Διευθυντής του Κέντρου για το στρατιωτικό Forecasting Ανατόλι Tσιγκανόκ, πιστεύει επίσης ότι η πλούσια ιστορία της στρατιωτικής - τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων.

«Νομίζω ότι τώρα ανακάμπτει η στρατιωτική - τεχνική συνεργασία μεταξύ των χωρών, αν τότε παραδώσαμε στην Ελλάδα αντιαεροπορικά συστήματα πυραύ-λων S-300, μακροπρόθεσμα μπορεί να πάμε στο C-400», τόνισε ο Τσιγκάνοκ.

Γερμανικές αποζημιώσεις
Την ίδια στιγμή, μια εξέλιξη που αποτελεί θετικό προάγγελο για τις ελληνικές αξιώσεις, αποτελεί η είδηση από την Μόσχα ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ζητήσει αποζημίωση από την Γερμανία για τις καταστροφές και τις θηριωδίες που υπέσ-τη το 1941 από τους ναζί η τότε Σοβιετική Ένωση.

Η υπόθεση αυτή, τέθηκε προς συζήτηση στην Κρατική Δούμα και όπως ανέφερε το μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος Μιχαήλ Ντεγκτουάρεφ στην εφημερίδα «Ιζβέστια» συγκροτήθηκε ειδική επιτρο-πή.

Η εν λόγω επιτροπή θα συνεργαστεί με αντίστοιχες ευρωπαϊκές, όπως η ελληνι-κή επιτροπή διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων και όπως επισημαίνει ο ίδιος, η επιτροπή θα προβεί σε απολογισμό των ζημιών που προκλήθηκαν από την Γερμανία στην Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πο-λέμου.

Στη συνέχεια το ποσό που θα προκύψει αναμένεται να παρουσιαστεί στην Γερ-μανία ως υποχρεώσεις επανορθώσεων. Δηλαδή, να ζητηθούν αποζημιώσεις.


Kontranews

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου