Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Το «Μυστικό του Κωνσταντίνου» κρύβει το μυστικό των δώδεκα Αποστόλων;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει μια μεγάλη προσπάθεια από πολλούς Τούρ-κους να πείσουν την διεθνή κοινότητα ότι πολύτιμες παρακαταθήκες της χριστι-ανοσύνης βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη όπου μεταφέρθηκαν μετά την ανακήρυξή της σαν πρωτεύουσα της χριστιανικής Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκ-ρατορίας.

Έτσι πρόσφατα δημιουργήθηκε ζήτημα από τους ισχυρισμός των Τούρκων ότι τα Άγια οστά των Δώδεκα Αποστόλων βρίσκονται θαμμένα στην Πόλη.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας, Yasar İliksiz, υποσ-τήριξε σε ένα εκτενές ρεπορτάζ στην τουρκική εφημερίδα Sabah, με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου του με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Konstantın’ ın Sırrı», δη-λαδή, «Το Μυστικό του Κωνσταντίνου», ότι οστά των Δώδεκα Απόστολων είναι θαμμένα κάτω από το Fatih Camısı, δηλαδή το τζαμί που έκτισε ο ίδιος ο σουλτά-νος Μωάμεθ ο Πορθητής.


Ο Τούρκος συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος είχε εν-ταφιάσει στον ναό των Αγίων Αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη τα οστά από τους 12 Αποστόλους που έχει συγκεντρώσει και είχε μεταφέρει στην Βασι-λεύουσα για να θάψει στον ομώνυμο ναό.

Όπως είναι γνωστό στη θέση αυτού του τζαμιού βρίσκονταν πριν από τη άλωση ο μεγαλοπρεπής ναός των Αγίων Αποστόλων. Ο ναός αυτός δόθηκε στο Πατρι-αρχείο μετά την άλωση για να γίνει η έδρα του. Μετά όμως από ένα επεισόδιο όπου στην αυλή του βρέθηκε νεκρός ένας επιφανής Τούρκος, το Πατριαρχείο αποχώρησε από τον ναό φοβούμενο κάποια αντίποινα σε βάρος του.

Ο ναός στη συνέχεια κατεδαφίστηκε για να κτιστεί το τζαμί του Πορθητή γνωσ-τό ως Fatih Cami. Σήμερα οι Τούρκοι ανακινούν το θέμα ότι κάτω από το τζαμί, δηλαδή στα θεμέλια του ναού των Αγίων Απόστολων, βρίσκονται τα οστά των Απόστολων που είχαν μεταφερθεί εκεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, από τον πρώτο χριστιανό αυτοκράτορα, της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τον Κωνσταντίνο τον Μέγα.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο μέρος, όπως αναφέρουν πολλοί Τούρκοι ερευνητές βρί-σκεται ο ίδιος η σωρός του Μεχμέτ του Πορθητή, δηλαδή του Fatih, o οποίος όμως δεν ανοίγεται γιατί όπως αναφέρουν οι φήμες που κυκλοφορούν κατά πε-ριόδους στην Τουρκία και έχουν δημοσιευτεί και σε διάφορα τουρκικά έντυπα, στο πλάι της σωρού με το ταριχευμένο σώμα του Πορθητή είχε βρεθεί όταν ανοί-χτηκε η αίθουσα όπου βρίσκεται η σωρός στις αρχές του εικοστού αιώνα, μια ει-κόνα της Παναγίας με τον Χριστό.

Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Related Posts :



1 σχόλιο:

  1. Ο ΜΩΑΜΕΘ Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΦΟΒΕΡΙΖΟΥΝ ΤΑΧΑΜ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΤΟΤΗΤΑ,,ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΔΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΩΘΗΣΟΥΝ..ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΑΝ ΛΑΓΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ 10-12 ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΜΑΤΑ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ..ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ..ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΙΠΟΤΑΞΙΕΣ ΤΟΥΣ..ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΡΗΝΟΥΣ..ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020-21 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή