Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Αυτός είναι ο διάλογος του Έλληνα φοιτητή με τον Ντάισελμπλουμ στην Ολλανδία...

daisebloom fititis 2

Η επίσκεψη του Ευρωπαίου επίτροπου Γερούν Ντάισελμπλουμ σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ στην Ολλανδία στάθηκε η αφορμή να βρεθεί αντιμέτωπος με ομάδα Ελλήνων φοιτητών, που αποφάσισαν να του επι-συνάψουν τα κακώς κείμενα των Ευρωπαίων εταίρων για την ελληνική οικονο-μία Έλληνας φοιτητής, επισήμανε στον Ολλανδό υπουργό, πως «δεν είναι δυνα-τόν να δίνεις σε μια χώρα δάνεια για να αποπληρώνει άλλα δάνεια».

Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ του απάντησε ότι οι Έλληνες «δεν μπορούν να ρίχ-νουν το φταίξιμο σε Βρυξέλλες και Ευρώπη» αλλά και πως πρέπει να δουν τα δικά τους λάθη.

Μάλιστα στο τέλος του διαλόγου τους και κατά τη διάρκεια της χειραψίας, ο Έλληνας φοιτητής τρολλάρει τον Ολλανδό λέγοντάς του «έτσι κάνουν χειρα-ψία, όχι όπως το έκανες στην Ελλάδα, αναφερόμενος προφανώς στη συνάντηση με το Γιάνη Βαρουφάκη.


Ο Ολλανδός, για πρώτη φορά μίλησε για το συγκεκριμένο επεισόδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να δεις ολόκληρο το βίντεο» ενώ αναπαριστά τη σκηνή!!!...
Ο Έλληνας φοιτητής, λέει χαρακτηριστικά Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, που προς τιμήν του στάθηκε να συζητήσει μαζί του :

«Συνεχίζετε να δίνετε δάνεια στην Ελλάδα για να πληρώσει άλλα δάνεια. Το πρό-βλημα είναι ότι γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση. Προωθείτε συστηματικά εδώ και πέντε χρόνια τη λιτότητα, ακόμη και εδώ στην Ολλανδία. Προτείνατε πε-ρικοπές 6 δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό την περασμένη χρονιά και αυ-τό σημαίνει ότι θα περικόψετε ποσά για την εκπαίδευση, την υγεία, για όλα. Και την ίδια στιγμή επιτρέπετε να συμβαίνει αυτό το πράγμα στον Τύπο, να λέγεται ότι κάθε Ολλανδός έχει δώσει 700 ευρώ απευθείας σε κάθε Έλληνα».

Από εκεί και πέρα και την ώρα που ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, παίρνει τον λόγο, ο διάλογος εξελίσσεται κάπως έτσι :

Ντάισελμπλουμ : Νομίζω ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν το δημιουργούν οι Βρυξέλλες ή η Ευρώπη.
Φοιτητής : (γελάει)
Ντάισελμπλουμ : Άκουσέ με. Εγώ σε άκουσα.
Φοιτητής : Εντάξει.
Ντάισελμπλουμ : Νομίζω ότι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, έχουν να κάνουν με το πώς λειτουργούν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Η Ευρώπη έχει προσπα-θήσει να βοηθήσει, όμως δεν υπάρχει εύκολη έξοδος από την κρίση. Πολλές χώ-ρες έχουν βοηθηθεί, πολλές χώρες έχουν ανακάμψει. Η Ελλάδα έχει ακόμα μακ-ρύ δρόμο.
Φοιτητής : Ποια χώρα έχει ανακάμψει;
Ντάισελμπλουμ : Άσε με να τελειώσω.
Φοιτητής : Ναι, ναι. Αλλά ποια χώρα έχει ανακάμψει;
Ντάισελμπλουμ : Η Ιρλανδία πια έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη 
Φοιτητής : Ανάπτυξη, όχι όμως μείωση ελλείμματος.
Ντάισελμπλουμ : Η Ιρλανδία τα πάει πολύ καλά…
Φοιτητής : Και το δημόσιο χρέος της;
Ντάισελμπλουμ : Παρακαλώ μπορώ να ολοκληρώσω;
Φοιτητής : Παρακαλώ. Όμως μη λέτε λάθος πράγματα.
Ντάισελμπλουμ : Λοιπόν, πολλές χώρες έχουν ανακάμψει. Σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης, έχουν πια οικονομική ανάπτυξη. Και η Ελλάδα είχε τον περασμέ-νο χρόνο. Η ανάκαμψη όμως θα πάρει χρόνο. Με το να κατηγορείται απλά την Ευρώπη, τοποθετείται την ευθύνη και τις λύσεις, έξω από την χώρα σας. Κάνετε λάθος. Πρέπει να το κάνουμε μαζί. Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελ-λάδα, όμως πρέπει να το κάνουμε μαζί. Το να κατηγορείτε τους άλλους, δεν πρό-κειται να λειτουργήσει.
Φοιτητής : Δεν κατηγορώ κανέναν.
Ντάισελμπλουμ : Κατηγορείτε. Βγάζετε την ευθύνη έξω…
Φοιτητής : Όχι. Καθόλου. Κατηγορώ τις πολιτικές…
Ντάισελμπλουμ : Όταν κοιτάω την κατάσταση στην Ελλάδα, την οικονομία, τη λειτουργία της κυβέρνησης βλέπω ότι υπάρχει μακρά ιστορία των προβλημάτων. Πολύ πριν από αυτήν την κρίση. Υπήρχε οικονομικό πρόβλημα π.χ. διαφθοράς στην Ελλάδα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αν η νέα κυβέρνηση θέλει να πολε-μήσει τη φοροδιαφυγή, θα την στηρίξω. Αν θέλει να πολεμήσει τη διαφθορά, θα την στηρίξω. Αν θέλει να χτίσει μια γερή οικονομία, θα την στηρίξω. Πρέπει να λύσουν τα προβλήματα οι ίδιοι. Αν το κάνουν, θα τους στηρίξω. Πρέπει να γίνει και από τις δύο πλευρές.
Φοιτητής : Μπορώ να σας ρωτήσω;
Ντάισελμπλουμ : Ναι.
Φοιτητής : Γνωρίζετε πως το πρώτο μνημόνιο, το οποίο υπέγραψε η Ελλάδα την ώρα που έσπαγαν τα κεφάλια του κόσμου στο Σύνταγμα (σ.σ. στις διαδηλώσεις) την ώρα των διαπραγματεύσεων… Το ξέρετε ότι δεν πέρασε καν από το κοινο-βούλιο; Είναι αυτό δημοκρατία;
Ντάισελμπλουμ : Νομίζω πως όλοι οι νόμοι που προήρθαν από αυτό το πρόγραμ-μα, πέρασαν από τα κοινοβούλια. Υπήρξε αρκετή αντίσταση, τα μέτρα ήταν πολύ δύσκολα, όπως κάποια από τα μέτρα στην Ολλανδία είναι δύσκολα και καθόλου δημοφιλή, όμως πρέπει να πάρουμε αυτά τα μέτρα για να βγούμε από την κρίση. Έχεις δίκιο, το να συνεχίζεις να δανείζεις, δεν είναι λύση. Η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει πιο δυνατή. Η Ελλάδα πρέπει να παλέψει τη διαφθορά, πρέπει να κάνει την οικονομία πιο ανταγωνιστική. Μόνο έτσι η Ελλάδα μπορεί να γίνει οικονομικά ανεξάρτητητη. Νομίζω ότι αυτό είναι αυτό που θέλεις και αυτό θέλω κι εγώ.
Φοιτητής : Όχι, όχι. Θέλουμε διαφορετικά πράγματα.
Ντάισελμπλουμ : Κανείς δεν θέλει να είναι εξαρτημένος…
Φοιτητής : Εντάξει, καλή τύχη. Α, και έτσι κάνουμε χειραψία, όχι όπως κάνατε στην Ελλάδα (εννοεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη)
Ντάισελμπλουμ : Πρέπει να δεις ολόκληρο το βίντεο.... 

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου