Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Νέο βίντεο σπάει την «ομερτά» για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη


Ξετυλίγεται το κουβάρι της αυτοκτονίας του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτο-κομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, του πρώτου θύματος σχολι-κού εκφοβισμού στην Ελλάδα που συγκλόνισε τη χώρα.

Τα στόματα ανοίγουν, η «ομερτά» σπάει και όπως όλα δείχνουν από τις μέχρι τώρα μαρτυρίες συμφοιτητών και καθηγητών, όλοι γνώριζαν για το bullying.

Την ίδια ώρα, ένα νέο αποκαλυπτικό βίντεο βρίσκεται στα χέρια των αρχών των Ιωαννίνων που εξετάζουν την υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, η αστυνομία έχει στην κατο-χή της οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης εμπορικών καταστημά-των, στο οποίο διακρίνεται μια παρέα ατόμων να ακολουθεί τον Βαγγέλη την η-μέρα που εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο νεαρός φαίνεται να περνάει από ένα πρατήριο καυσίμων ενώ νωρίτερα διακ-ρίνεται να περνάει μπροστά από γειτονικά καταστήματα.

Η ασφάλεια έχει συλλέξει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προσπα-θώντας να εξακριβώσει τις κινήσεις της ομάδας των ατόμων που τον ακολουθεί. 

Μεγάλο ερώτημα παραμένει το εάν τον ακολούθησαν μέχρι το σημείο που βρέ-θηκε νεκρός ή όχι. Εάν δηλαδή κατευθύνθηκαν κάπου αλλού.

Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται στην ημέρα εξαφάνισης του Βαγγέλη, την 6η Φεβρουαρίου. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα πρόσωπα που είδε, τα τηλεφω-νήματα που έκανε αλλά και τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες.

Κλειδί φαίνεται και το κινητό τηλέφωνο του Βαγγέλη καθώς πριν κόψει τις φλέβες του μίλαγε για δύο ώρες με την μητέρα του.

Στο πόρισμα που αποκάλυψε το Mega για τα όσα συνέβαιναν στη Σχολή, όλα δείχνουν ότι είχε γίνει το κολαστήριο του 20χρονου.

Ενδεικτικά ένας εκ των σπουδαστών της Σχολής αναφέρει στην κατάθεσή του :
«Μια μέρα λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 άκουσα ότι του λέ-γανε (σ.σ. οι Κρητικοί) να τον δέσουν στην καρέκλα και αυτός απάντησε ότι «αν θέλετε δέστε με». Ξέρω ότι τον κλείσανε στη ντουλάπα δεμένο και του ρίχνανε νομίσματα για να τραγουδάει. Οι καθηγητές γνώριζαν τα πάντα. Γνωρίζω τα παιδιά, που τους είχαν ενημερώσει».

Η υπεύθυνη της εστίας που έμεναν τα παιδιά δηλώνει μεταξύ άλλων ότι :
«Όντως το 2014 η συμπεριφορά απέναντι στο Βαγγέλη ήταν απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική. Του έκλειναν το ζεστό νερό, όταν έκανε μπάνιο, τον κλείσανε σε ντουλάπα, του ρίχνανε κέρματα, τον ξύρισαν παρά τη θέληση του».

Μεταξύ άλλων στο πόρισμα διαπιστώνονται τα εξής :
«Έλαβαν χώρα γεγονότα ενδοσχολικής βίας τόσο σε βάρος του μαθητή Γιακου-μάκη όσο και άλλων μαθητών που ζούσαν κάτω από απειλές και τον φόβο που προκαλούσε η ομάδα των Κρητικών μαθητών, η οποία λειτουργούσε σε κλειστό κύκλο προκαλώντας εύλογο φόβο στους συμμαθητές τους. 

Δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα καθώς δεν καταλογίστηκαν ποι-νές κατά των Κρητικών μαθητών, που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απει-λές σε βάρος τόσο του εξαφανισθέντος Βαγγ. Γιακουμάκη όσο και σε βάρος άλ-λων μαθητών από κανένα όργανο της Σχολής».

Από την μεριά τους η ομάδα των 4-5 συμφοιτητών του Βαγγέλη από την Κρήτη αρνούνται κάθε κατηγορία περί εκφοβισμού του και κάνουν λόγο για άδικη στο-χοποίησή τους.

Ποινή 6 μηνών για φαινόμενα εκφοβισμού

Με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών θα τιμωρείτε οποίος διαπράττει εκφοβισμό (bul-lying) βάση ειδικής διάταξης που εισαγάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλος. 

Η διάταξη αυτή έρχεται να καλύψει ένα νομικό κενό που όπως επισημάνθηκε υφίσταται. Με την ίδια ποινή πέραν των δραστών θα τιμωρείται και όπως κακό-βουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε, ως όφειλε το συμβάν.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου