Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!

Με την πλάτη στον τοίχο οι Γερμανοί!

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΟΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ


Για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία της Ευρωζώνης οι Γερμανοί αισθάνονται πι-εσμένοι και οι κινήσεις στις οποίες προβαίνουν καταδεικνύουν πανικό και έλλει-ψη ψυχραιμίας.

Οι εμμονές του Βολφγκανγκ Σόιμπλε εναντίον του Βαρουφάκη και του Τσίπρα ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας και πολιτικού fair play. Παράλληλα κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί την σκοπιμότητα των συνεχών αντιδράσεων του Βε-ρολίνου σε όλες τις διαπραγματεύσεις, παρά το γεγονός ότι η υπόλοιπη Ευρώπη δεν είναι αρνητική στην εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης.

Κατά περίεργο -αλλά εξηγήσιμο τρόπο- οι Γερμανοί έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση, όχι μόνο για την περίπτωση της Ελλάδας, αλλά και για όλο το Ευ-ρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η συμπεριφορά τους απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι, θα έλεγε κανείς, πρωτοφανής και τούτο γιατί δεν είχαν συνηθίσει να δέχονται αντιδράσεις και φωνές διαμαρτυρίας. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις εκτελούσαν με αίσθημα εθε-λοδουλίας όλες τις εντολές του Βερολίνου.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μοναδική ηγέτης της Ευρώπης που δεν έχει ζητήσει να δει τον Τσίπρα είναι η Μέρκελ.

Από τις 25 Ιανουαρίου του 2015 τα πράγματα άλλαξαν. Ο Τσίπρας χτύπησε τον «γίγαντα με μυαλό νάνου» εκεί που πονάει... στα εγκλήματα κατά της ανθρωπό-τητας.

Έθεσε επιτακτικά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου και επανέφερε το ζήτημα της δέσμευσης κτηρίων Γερμανικής ιδιοκτησί-ας.

Σύμφωνα με την 137/1997 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, επιδικάστηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων του Διστό-μου. Η απόφαση αυτή κατέστη αμετάκλητη με την 11/2000 απόφαση της Ολομέ-λειας του Αρείου Πάγου, η οποία απέρριψε αίτηση αναίρεσης του Γερμανικού Κράτους. Σύμφωνα όμως με το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η «αναγκαστική εκτέλεση κατά αλλοδαπού δημοσίου δεν μπορεί να γίνει χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργού της Δικαιοσύνης».

Ανάλογη απόφαση είχε πάρει και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2000. Ο τότε υπουρ-γός Δικαιοσύνης είχε υπογράψει την σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου με αποτέλεσμα δικαστική κλητήρας να εμφανιστεί στο γερμανικό Ινστιτούτο Γκαί-τε των Αθηνών, προκειμένου να εκτελέσει την δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά και κατόπιν την απόφασης της Γερμανίας να εγκρίνει την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, η τότε κυβέρνηση άλλαξε άποψη και ο υπουργός Δικαιοσύνης απέσυρε την απόφαση για αναγκαστική εκτέλεση.

Οι αποζημιώσεις δηλαδή χρησιμοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ ως «επικοινωνιακό όπλο» για να εισέλθει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.

Η σημερινή «πολεμική» του Αλέξη Τσίπρα έχει σοκάρει την Καγκελαρία κάτι που φαίνεται από τα πρωτοσέλιδα του γερμανικού Τύπου που βομβαρδίζουν με δημοσιεύματα εναντίον της Ελλάδας κάνοντας λόγο για διατάραξη των ισορρο-πιών στην Ευρώπη.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι σαφές ότι δεν επιθυμεί να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. Επιδιώκει την οικονομική ασφυξία και την πλήρη ρήξη για να στείλει το μήνυμά του στο εσωτερικό της Γερμανίας και ιδιαίτερα στους «αντάρτες» Χριστιανοδημοκράτες και τους «εξεγερθέντες» Χριστιανοκοινωνιστές της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν «χαρίζεται» στους ά-σωτους του Νότου.

Επιδιώκει σφόδρα τη ρήξη για να ανακόψει το ενδεχόμενο ανόδου «Εναλλα-κτικών» ευρωσκεπτικιστών του Grexit αλλά και των ακροδεξιών του Pediga.

Μια υποταγή της Ελλάδας στο Βερολίνο θα στείλει μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι η Γερμανία είναι το αφεντικό. Μόνον η Γερμανία του Σόιμπλε μπο-ρεί να παραβιάζει συστηματικά και κατά το δοκούν τους κανόνες της Ε.Ε. χωρίς να ανοίγει μύτη. Όπως, για παράδειγμα, να υπερβαίνει επί πέντε συναπτά έτη το ανώτατο επιτρεπτό όριο για το εμπορικό πλεόνασμα χωρίς να υφίσταται κα-μία κύρωση. Κι ας είναι αυτό το πλεόνασμα, μια από τις βασικές πηγές των ελ-λειμμάτων του Νότου.

Η Γερμανία φαίνεται να «παίζει» μόνη της στην Ευρώπη, αλλά αυτό οφείλεται σε λόγους πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας.

Το Βερολίνο επιχειρεί να «μοντάρει» τον παραγωγικό ιστό της Γηραιάς Ηπείρου στα μέτρα του. Μόνο που η Ευρώπη είναι ένας ζωντανός οργανισμός με την πιο εκλεπτυσμένη και επεξεργασμένη ιστορία φιλοσοφικά, πολιτικά, κοινωνικά στον πλανήτη.

Η Ευρώπη δεν είναι «μπανανία» της Λατινικής Αμερικής. Και βεβαίως, για να προχωρήσει δεν έχει ανάγκη ούτε τα γερμανικά κεφάλαια, ούτε τις μίζες, ούτε τη γερμανική ηγεμονία. Η Ευρώπη πρέπει να δημοκρατικοποιήσει σε βάθος τους θεσμούς της, να εγκαταλείψει τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που διογκώνει τις κοινωνικές και εθνικές ανισότητες, να τυπώσει χρήμα και να προχωρήσει στην πολιτική της ομοσπονδοποίηση.

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, ο «κλήρος» έπεσε στη μικρή Ελλάδα να ταρακουνήσει τους γραφειοκράτες της Ευρώπης και να ξυπνήσει τον αληθινό γίγαντα που δεν είναι άλλος από το λαό της Ευρώπης.

Ο Νίκος Παππάς έδωσε το σύνθημα κατά του Βερολίνου
Το σύνθημα για το πυρ ομαδόν της κυβέρνησης στο Βερολίνο το έδωσε ο υπουρ-γός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος προσερχόμενος στη Βουλή σήκωσε το γάντι της επίθεσης που εξαπέλυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στον Γι-άννη Βαρουφάκη και την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Παππάς με τις δηλώσεις του διαχώρισε το Βερολίνο από την Ευρώπη και επιτέθηκε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατηγορώντας τον για αντιευρωπαϊκή συμπεριφορά.

«Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήρι-ο. Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέ-ας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».

Την ρητορική κλιμάκωσης της έντασης με κινητήριο μοχλό τις γερμανικές απο-ζημιώσεις ακολούθησαν και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη που τοποθετήθη-καν στο κοινοβουλίου.

Ανοίγει το δρόμο στην αναγκαστική εκτέλεση σε γερμανική περιουσία ο Παρασ-κευόπουλος
Την θέση ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση των οικογε-νειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο παραμένει εκτελεστή εξέ-φρασε απόψε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ο ο-ποίος ανακοίνωσε χειροκροτούμενος από την εθνική αντιπροσωπεία ότι είναι έ-τοιμος να δώσει την άδεια για την εκτέλεσή της.

«Θέλω να εκφράσω την προσωπική μου θέση ως υπουργού της Δικαιοσύνης. Συ-γχωρέστε μου τον "πρωτοπρόσωπο" λόγο. Οφείλεται στο ότι η πολιτική δικονο-μία αναθέτει μια απόφαση στον υπουργό της Δικαιοσύνης. Έχω τη γνώμη ότι η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι υπάρχει ετεροδικία και επομένως ασυλία του εναγόμενου γερμανικού κράτους δεν αναιρεί την ''εκ-τελεστότητα'' της Αρεοπαγιτικής απόφασης του έτους 2000 διότι δεν αφορά την ίδια υπόθεση. Η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και προσω-πικά είμαι έτοιμος να δώσω την άδεια για την εκτέλεσή της», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης χειροκροτούμενος από βουλευτές.

Ήσυχος : 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ αποδεικνύουν την καταστροφή
Την αποκάλυψη ότι στο Πεντάγωνο υπάρχουν περίπου 400.000 έγγραφα της γερμανικής Βέρμαχτ που αποδεικνύουν τις καταστροφές που έγιναν στην Ελ-λάδα την Κατοχή, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ή-συχος μιλώντας στη Βουλή, τονίζοντας ότι όλο το υλικό των 400.000 εγγράφων θα διατεθεί για την υποστήριξη του έργου της Επιτροπής.

Τα έγγραφα βρίσκονται εδώ και λίγους μήνες στα ιστορικά αρχεία των Ενόπ-λων Δυνάμεων, βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ψηφιοποίησης και προέρχονται από τις ΗΠΑ. Όπως είπε ο Κ. Ήσυχος αφορούν τα ημερολόγια της Βέρμαχτ και των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941 - 1944 στην Ελλάδα και καταγ-ράφονται παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, εξορύξεις, αξιοποίηση και εκμε-τάλλευση πολύτιμων ορυκτών μετάλλων, καταστροφές ιστορικών μνημείων και βεβηλώσεις, καταστροφές αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, γεφυριών και σπιτι-ών. Τα στοιχεία καταγράφονται από τους ίδιους τους κατακτητές, γεγονός που τα κάνει πολύ πιο αξιόπιστα.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου