Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΕΝΤΟΛΗ ΓΕΕΘΑ : «Μόλις τα Τουρκικά Εισβάλλουν στο FIR Βάλτε τα στον «σταυρό»»

fir

Mε εντολή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ που δόθηκε πριν από λίγο, έχουμε και λέμε !

Άμεσο Εγκλωβισμό από τα Radar της Ελληνικής Αεράμυνας όταν τα Τούρκικα Μαχητι-κά θα «εισβάλλουν στο FIR»

Δεν γνωρίζουμε τι συμβεί τις επόμενες ώρες και ημέρες και η εντολή θα έχει συνεχό-μενη ισχύ αφού η Ελλάδα έχει 24ώρη ετοιμότητα με πυροβολαρχίες και Συστοιχίες Αεράμυνας σε 20′ ετοιμότητα που μπορεί να μεταπέσει άμεσα σε 5′.

Η διάταξη του Ελληνικού δικτύου αεράμυνας έχει ως κάτωθι :xartis

Εισαγωγικό σημείωμα

- Για τις περιοχές Αττικής και Καβάλας - Θεσσαλονίκης (έδρα της 350 Πτέρυγας Κα-τευθυνομένων βλημάτων) διατίθενται 6 συστοιχίες MIM-104 Patriot PAC-3 οι οποίες εξοπλίζουν την 21η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων της Κερατέας, τις 23η και 24η της Θεσσαλονίκης, την 25η της Χρυσούπολης και την 26η Μ.Κ.Β. στο Κατσιμίδι Αττικής. Η 22η Μ.Κ.Β. βρίσκεται στη Σκύρο προστατεύοντας το κεντρικό Αιγαίο και την ενδοχώρα κατ΄ επέκταση.

– Η Κρήτη αλλά και η δίοδος προς την Κύπρο προστατεύονται από 2 συστοιχίες S-300 PMU1.

– Για την προστασία στρατηγικών στόχων στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, ο Ε.Σ. διαθέτει 7 πυροβολαρχίες με εκσυγχρονισμένα βλήματα ΜΙΜ-23Β I-HAWK

pir

– Τέλος, όλοι οι μείζονες σχηματισμοί των Ε.Σ. του Δ΄ Σ.Σ. και της ΑΣΔΕΝ προσ-τατεύονται από 21 Αντιαεροπορικά Συστήματα Μικρού Βεληνεκούς (SHORADS) ΤΟR-M1, 31 OSA-AK/AKM και 54 (V-SHORADS) ASRAD ενώ για τις αεροπορικές βά-σεις διατίθενται το συστήματα ΒΕΛΟΣ και Crotale NG (επιπρόσθετα συστήματα στους κύριους ναυστάθμους Σαλαμίνας και Κρήτης).

Ο ελληνικός εναέριος χώρος θεωρείται από τους καλύτερα φυλασσόμενους παγκοσμίως χάρη στο αδιαπέραστο πλέγμα που σχηματίζουν τα προηγμένα αντιαεροπορικά/αντιπυ-ραυλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Η Ελλάδα, άλλωστε, είναι το μοναδικό κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ που διαθέτει σε υπηρεσία δύο από τα κορυφαία συστήματα αεράμυνας μακρού βεληνεκούς στον κόσμο : το αμερικανικό MIM-104 Patriot PAC-3 και το ρωσικό S-300 PMU-1.

Αυτή εδώ είναι η σύντομη παρουσίασή τους.

MIM-104 Patriot PAC-3


pac

Το σύστημα MIM-104 PATRIOT PAC-3 είναι η πλέον προηγμένη έκδοση του διάση-μου αντιαεροπορικού - αντιβαλλιστικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς. Αποτελείται από :

– Το κέντρο συντονισμού και πληροφοριών (ICC : Information Coordination Central)
– Το ραντάρ
– Το σταθμό ελέγχου εμπλοκής (ECS)

Τους σταθμούς εκτόξευσης

Το ραντάρ παθητικής ηλεκτρονικής σάρωσης AN/MPQ-65 του συστήματος PATRIOT (Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target or PATRIOT) είναι εφοδιασ-μένο με IFF, ηλεκτρονικά αντί-αντίμετρα (ECCM), καθώς και υποσυστήματα καθοδή-γησης Track-via-missile (TVM).

Η μοναδικότητά του (σε σχέση με τα περισσότερα συστήματα SAM) έγκειται στο γεγο-νός πως αποτελεί σύστημα ”detection-to-kill” πράγμα που σημαίνει πως κάθε μονάδα μπορεί να εκτελέσει αυτόνομα όλες τις απαραίτητες λειτουργίες έρευνας, αναγνώρισης, εγκλωβισμού και εμπλοκής.

Έχει τη δυνατότητα να ιχνηλατήσει έως 100 στόχους σε απόσταση από 3 μέχρι 170 χλμ. και να παράσχει δεδομένα καθοδήγησης για εννέα πυραύλους ενώ είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικό σε περιβάλλον με έντονα ηλεκτρονικά αντίμετρα.


patriot

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου