Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ! Έδωσαν άτοκο δάνειο σε ύποπτο ξένο fund για να αρπάξει ακίνητα που τα νοίκιασε πάλι στην τράπεζα


Σε πολύ δύσκολη θέση αναμένεται να βρεθούν μέσα στις επόμενες μέρες ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μετά την εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο της Παγναία, το οποίο απειλεί ανοιχτά με πολύχρονες φυλακίσεις πολλά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της πολιτικής ζωής του τόπου, που πρωταγωνίστησαν στα χρόνια της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα βήμα πριν κληθούν ύποπτοι για κακουργήματα σε μια υπόθεση που αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό, βρίσκεται η εισαγγελική έρευ-να, για τις διαδικασίες πώλησης σε ξένο fund της θυγατρικής εταιρείας της Εθνικής Τράπεζας «Πανγαία», η οποία είχε στο χαρτοφυλάκιο της 241 ακίνητα-φιλέτα.

Η έρευνα που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015 με εντολή της εισαγγελέως Διαφθο-ράς Ελένης Ράϊκου, για μια αγοραπωλησία που πραγματοποιήθηκε το 2013 μετά από καταγγελίες τόσο για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν όσο και για το αντίτιμο.

Οι καταγγελίες αυτές κατέληξαν στους εισαγγελείς Διαφθοράς αφού προηγουμένως εί-χαν τεθεί υπ’ όψιν τόσο του γενικού γραμματέα κατά της διαφθοράς, Γιώργου Βασι-λειάδη, του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και του σημερι-νού αναπληρωτή υπουργού Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Στο χρόνο που μεσολάβησε όμως η εισαγγελία συνέλεξε στοιχεία, τα οποία έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επόμενο στάδιο. Η εισαγγελική έρευνα, την οποία ανέλαβε κατ’ εντολήν της κ. Ράικου, η εισαγγελέας Αγγελική Τριανατφύλ-λου, έθεσε επί τάπητος κεντρικά ζητήματα της πώλησης και ως εκ τούτου στο μικροσ-κόπιο (όχι κατ’ ανάγκην ως κατηγορούμενοι) βρίσκονται ηχηρά ονόματα.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο οποίος την επίμαχη περίοδο ήταν διοικητής της Εθνικής Τράπεζας. Στο «κάδρο» της έρευνας, εκτός από μεσαία και ανώτατα τραπεζικά στελέχη, μπαίνει η Αναστασία Σακελλαρίου, η οποία ήτα επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έδωσε το «πράσινο φως» για την αγοραπωλησία. Επίσης, βασικό πρόσωπο εκείνη την εποχή ήταν, ως υπουργός Οικονομικών, ο νυν πρόεδρος της Τράπεζας Ελλάδος, ο Γιάννης Στουρνά-ρας.

Η εταιρεία «Παγναία» ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2010, ως θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ). Το αρχικό της χαρτοφυλάκιο αποτελούνταν από 241 ακίνητα, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είναι τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας σε όλη την επικράτεια. Ο σκοπός ίδρυσης της εταιρείας περιγραφόταν ως η καλύτερη δια-χείριση και αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου της ΕΤΕ, όρος ο οποίος διερευνάται αν υπηρετήθηκε στην υπόθεση πώλησης της Παγναίας σε ξένο fund.

Συγκεκριμένα, το 2013 η διοίκηση της ΕΤΕ αποφάσισε την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Πανγαίας, σε ποσοστό 66%, στο fund «Invel Real Estate», με έδρα την Ολλανδία. Η διαδικασία, όμως, η οποία ακολουθήθηκε δέχτηκε πυρά από πολλές πλευρές, καθώς οι επικριτές της πώλησης ισχυρίζονται ότι επιτράπηκε στον αγοραστή «να μην καταβάλλει το πλήρες τίμημα», ως εξής :

– Φέρεται να συστήθηκε μια εταιρεία (όχημα ειδικού σκοπού - spv), κατά 100% ελεγ-χόμενη από το επενδυτικό fund. Αυτή ενδιάμεση εταιρεία είχε σκοπό να πάρει δάνειο από την ΕΤΕ, προκειμένου στη συνέχει ανά χρηματοδοτήσει τη μητρική του, δηλαδή την Invel Real Estate, για να αγοράσει το 66% της Πανγαίας. Η Πανγαία, πριν από την εξαγορά, πραγματοποίησε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποίο συμμετείχε με ακίνητα καθαρής αξίας 72,2 εκατ. ευρώ η ΕΤΕ και με ακίνητα καθαρής αξίας 73,4 εκατ. ευρώ η Invel Real Estate. Η συμμετοχή του fund αντιστοιχούσε στο 7,4% του μετοχικού κεφαλαίου. Η εξαγορά του υπόλοιπου 58,6% (μέχρι και 66%) φέρεται να έγινε σύμφωνα με τους καταγγέλοντες με καταβολή μετρητών 160,50 εκατ. ευρώ, εξ ιδίων πόρων της Invel Real Estate και με δανεισμό από την ενδιάμεση θυγατρική της εταιρεία, ποσού 421 εκατ. ευρώ. Η ενδιάμεση εταιρεία είχε προηγουμένως λάβει ισό-ποσο ομολογιακό δάνειο από την ΕΤΕ. Η ερμηνεία που δίδεται σε αυτήν την τακτική είναι πως το Δημόσιο δεν εισέπραξε καν φόρους μεταβίβασης. Επίσης, το επιτόκιο του δανείου που έλαβε η θυγατρική του αγοραστή από τον πωλητή, ήταν 2,7% δηλαδή πολύ χαμηλότερο από το μέσο επιτόκιο της πιστοδοτικής αγοράς και πολύ μικρότερο από το επιτόκιο που η ίδια η τράπεζα δανειζόταν, καθώς το μέσο επιτόκιο κυμαινόταν στο 6%! Οι καταγγελίες επισημαίνουν ακόμα πως εκτός από τους ευνοϊκούς όρους για το δανειολήπτη και εν τέλει τον αγοραστή, η Εθνική Τράπεζα βρέθηκε μπροστά σε ένα ακόμα παράδοξο : να πληρώσει ενοίκιο για τα ακίνητα τα οποία πούλησε και συνέχιζε να μισθώνει, αντί του ποσού των 80 εκατ. ευρώ το χρόνο! Η αγοραπωλησία έλαβε την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με οριακή πλειοψηφία, όμως όπως λέγεται, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. που διαφώνησε και παραιτήθηκε.

contra news

Related Posts :1 σχόλιο:

 1. Αγαπητέ κύριε / κυρία

  ΔΑΝΕΙΟ όσο το δυνατόν γρηγορότερα ΕΝΤΟΣ 2 ημέρες. Jose Micro οικονομική Fund Plc εμπορικά και προσωπικά,, Στεγαστικό Δάνειο σε% επιτόκιο 2 rate.Interested Άτομα πρέπει να επικοινωνήσετε με υπάλληλο δανείου μέσω e-mail με τις παρακάτω πληροφορίες:
  ΟΝΟΜΑ: ..... ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ...... ΧΩΡΑ: ....... ΤΗΛΕΦΩΝΟ: ..... ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ...... ΗΛΙΚΙΑ: ...... ....... SEX: ...... ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ...... ΠΟΣΟ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ: ...... μηνιαίο εισόδημα ...... Διάρκεια δανείου: ..... .Officer Όνομα: Δάνειο Επενδύσεων προσφορά Email: josedennisonloans007@googlemail.com
  Ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
  Χαιρετισμούς,

  ο κ Jose

  ΑπάντησηΔιαγραφή