Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ο Γιάννος, ο Άκης και οι φίλοι τους επανέρχονται στο προσκήνιο

Ο Γιάννος, ο Άκης και οι φίλοι τους επανέρχονται στο προσκήνιο

Η Δικαιοσύνη καλεί 37 άτομα, μεταξύ των οποίων φερόμενους ως μεσάζοντες και συνδικαλιστές 
Και ξανά όλα τα… παιδιά στην πίστα. Η υπόθεση των υποβρυχίων μάς θυμίζει ότι το πολιτικό χρήμα έρρεε άφθονο με τους Γερμανούς να κερδίζουν θηριώδεις συμβάσεις.
Σε ό,τι αφορά τα υποβρύχια τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν είναι ο Γιάννος Παπαντωντωνίου και ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως αρμόδιοι υπουργοί της παραγγελίας των γερμανικών υποβρυχίων. Εμπλέκονται όμως και οι υπουργοί της ΝΔ Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και Βαγ. Μεϊμαράκης.
Οι δικογραφίες που βρίσκονται στον Άρειο Πάγο πλέον είναι δύο.
Μία για την περίοδο 1998-2002 και μία για την περίοδο 2002-2009.
Τα έγγραφα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που στάλθηκαν στον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με πληροφορίες, φωτογραφίζουν τους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ά. Τσοχατζόπουλο και Γ. Παπαντωνίου.
Συγχρόνως καλούνται 37 άτομα, μεταξύ αυτών οι φερόμενοι ως μεσάζοντες αλλά και συνδικαλιστές, να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο των υποβρυχίων που μοίρασε 300 εκατομμύρια μίζες και το οποίο μαθαίνουμε και πάλι μέσω της γερμανικής Δικαιοσύνης.
Για να μην ξεχνιόμαστε όμως:
1. Όλα τα αδικήματα έχουν παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, εκτός από το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
2. Η σημερινή κυβέρνηση έχει ρυθμίσει τις οικονομικές εκκρεμότητες σε όφελος των γερμανικών εταιρειών που είχαν «λαδώσει» Έλληνες αξιωματούχους την περίοδο 2000-2001 και προχώρησε σε νέα παραγγελία δύο υποβρυχίων τύπου 214, επιβαρύνοντας το χρεοκοπημένο ελληνικό Δημόσιο με ένα δισεκατομμύριο ευρώ, το οποίο, φυσικά, δεν διαθέτει.
3. Ξεκίνησε μια κόντρα μεταξύ των κομμάτων αλλά και μεταξύ κυβέρνησης και των εισαγγελέων για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη που δεν προχωρά η διερεύνηση ενός ακόμα σκανδάλου ή γιατί δεν μπήκε ακόμα κανένας φυλακή για τα τόσα και τόσα σκάνδαλα.
Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο των υποβρυχίων η υπόθεση αφορά την απόφαση για απευθείας ανάθεση του έργου της κατασκευής των υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό σε γερμανικό όμιλο, δηλαδή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και των συμβάσεων για τα αντισταθμιστικά οφέλη. Εκτός από δύο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου, ενδεχομένως να εμπλέκονται όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, καθώς την περίοδο 1999-2002 ενέκριναν τις απευθείας αναθέσεις των επίμαχων συμβάσεων. Επίσης βάσει της δεύτερης δικογραφίας 2002-2009 υπάρχει εμπλοκή σε πολιτικά πρόσωπα, άρα ελέγχονται και οι δύο πρώην υπουργοί της ΝΔ, Σπ. Σπηλιωτόπουλος και Β. Μεϊμαράκης.
Επί ημερών του Α. Τσοχατζόπουλου (11-12-1998) φέρεται να υπογράφηκε με απευθείας ανάθεση στη γερμανική εταιρεία Ferrostaal η σύμβαση παραγγελίας τριών υποβρυχίων και ενός option (σύμβαση «Αρχιμήδης») ύψους 1,4 δισ. ευρώ και εγκρίθηκε λίγο αργότερα (26-2-1999) από το ΚΥΣΕΑ. Επίσης, επί ημερών του Γ. Παπαντωνίου υπογράφηκε από τον τότε διευθυντή εξοπλισμών η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό τριών υποβρυχίων και την ενεργοποίηση του option συνολικής αξίας 826 εκατ. ευρώ.
Στις προμήθειες των τεσσάρων υποβρυχίων φέρεται να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα. Ήδη 37 εμπλεκόμενοι (μέλη αρμοδίων επιτροπών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας) έχουν κληθεί να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου, για τη διάπραξη τριών κακουργημάτων (απιστία, δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί «καταχραστών του Δημοσίου).
Μεταξύ των πρώτων που εκλήθησαν ως ύποπτοι είναι ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, αντιπρόσωπος της Ferrostaal, της γερμανικής προμηθεύτριας εταιρείας των υποβρυχίων, οι συνεργάτες του Αλέξανδρος Παπαντωνίου και Αντώνης Χάγιας, οι πρώην ΓΓ του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γ. Σμπώκος, Γ. Τραυλός και Αντ. Κάντας, οι συνδικαλιστές Γ. Κοντάκης, Σ. Μαρκάτος, καθώς και ο πρώην νομάρχης Γιάννης Μίχας, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Παραγιουδάκης, τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και άλλοι. Δεν εμφανίστηκε, παρότι είχε κληθεί ως ύποπτος, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο οποίος είχε ασκήσει αγωγή κατά της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal, ζητώντας 65 εκατ. ευρώ και μετά από διαιτησία πήρε τελικά 11 εκατ. ευρώ. Με βάση την αγωγή του ξεκίνησε η δικαστική έρευνα στη Γερμανία
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Realnews», ο συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπλέτσιος, ήταν μεσολαβητής και ο τελικός αποδέκτης 1 εκατ. ευρώ σαν μίζα για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων. Ο πρώην υπουργός διαψεύδει την πληροφορία, υπέβαλε μάλιστα αγωγή στην εφημερίδα, κάτι που έκανε και στη Γερμανία κατά του «Σπίγκελ». (Κέρδισε μάλιστα ασφαλιστικά μέτρα έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση στην Γερμανία.)
Ανούσιος ψευτοκαβγάς
Προσπαθώντας να αξιοποιήσει πολιτικά το υπαρκτό σκάνδαλο, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία στη διερεύνηση της υπόθεσης και προανήγγειλε πρωτοβουλία της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και ενδεχομένως Προανακριτικής. Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης δήλωσε ότι η δικογραφία δεν έχει ακόμη περιέλθει στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή, καθώς βρίσκεται στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδη, προαναγγέλλοντας εξελίξεις όταν η δικογραφία έρθει στη Βουλή.
Όλα τα κόμματα ζητούν διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή αλλά και από τη Δικαιοσύνη για τα μη πολιτικά πρόσωπα.
Στη συνέχεια μάλιστα ξέσπασε και ένας καβηγάς μεταξύ κυβέρνησης και εισαγγελέων για αρμοδιότητες, ρόλους, διάκριση των εξουσιών. Για το αν ο Χ. Καστανίδης παρεμβαίνει στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αν οι εισαγγελείς πρέπει να πάνε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Όλ’ αυτά δεν πρόκειται να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι παρά τον ντόρο κανένας δεν έχει βρεθεί ακόμα στη φυλακή.
Η κυβέρνηση ούτε έχει φέρει την κάθαρση ούτε και πρόκειται να τη φέρει. Γιατί πολύ απλά τα πάντα εν σοφία εποίησαν ώστε ποτέ πολιτικοί να μη βρεθούν απέναντι στις ποινικές τους ευθύνες.
Ζητούνται απαντήσεις
Για μία ακόμα φορά ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται εμπλεκόμενος σε υπόθεση σκανδάλων. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καλείται να δικαιολογήσει τα λεφτά και τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του. Καλείται να εξηγήσει αν οι μισθοί του μέσω πολιτικής αντιστοιχούν στα περιουσιακά του στοιχεία. Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα πέρα από τις επιμέρους υποθέσεις.
Ναι, πράγματι και Πόθεν Εσχες έχει καταθέσει όπως όλοι οι πολιτικοί άλλωστε με τα γνωστά προβλήματα. Ναι, έχει στείλει μόνος του στη Βουλή τα στοιχεία των τραπεζικών του λογαριασμών. Ναι, φαίνεται ότι έχει γίνει και διερεύνηση από το ΣΔΟΕ για τα περιουσιακά του στοιχεία ώστε να φανεί αν συνδέονται κάποιοι λογαριασμοί και off shore εταιρείες με συγκεκριμένες υποθέσεις. Όμως το όνομά του εμφανίζεται σε περισσότερες από μία υποθέσεις, εμφανίζεται σε υποθέσεις εξοπλισμών για τις οποίες φαίνεται ότι δόθηκαν τεράστιες μίζες.
Το πόσοι λογαριασμοί όμως και αν έχουν ανοιχτεί δεν το γνωρίζουμε. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δηλώνει ότι θέλουν να τον εξοντώσουν και ότι είναι το εξιλαστήριο θύμα του πολιτικού συστήματος. Στο μικρόκοσμο της πολιτικής αυτό μπορεί να ισχύει. Όμως η κοινωνία αναζητά καθαρές απαντήσεις σε σαφείς ερωτήσεις. Πού και πώς βρέθηκαν τόσα λεφτά; Και αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για τον Άκη αλλά και για όλους τους άλλους.
Με αφορμή την πληροφορία ότι έγινε έλεγχος στην Βουλή για το Πόθεν Εσχες του κ. Τσοχατζόπουλου, ο ίδιος δηλώνει μεταξύ άλλων: «Από την πρώτη στιγμή που ζητήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το «πόθεν έσχες» η παροχή στοιχείων από τον τ. υπουργό, εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα και επανειλημμένα, μια και του ζητήθηκαν, τον περασμένο Δεκέμβριο σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες, στοιχεία για τρεις διαφορετικές περιόδους, και συγκεκριμένα: α) για την περίοδο 2000-2004, β) για την περίοδο 2000-έως σήμερα και γ) για την περίοδο από το 1981! (σε όποιες περιπτώσεις οι τράπεζες ήταν εφικτό να παρέχουν στοιχεία) που ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα υπουργού, έως και σήμερα».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου