Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Γιατί μας «τσακίζουν» οι οίκοι αξιολόγησης


ΗΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ της ευρωζώνης στην κρίση δημοσίου χρέους, που αποφασίστηκε στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής, είναι θετική, πρωτίστως, για τη διασφάλιση της σταθερότητας, και κατά δεύτερο λόγο για τις χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές δημοσιονομικές δυσκολίες. Οσοι ανέμεναν από την εαρινή Σύνοδο αποφάσεις που θα έλυναν ως διά μαγείας τα προβλήματα χωρών, όπως της Ελλάδας, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι εταίροι έβαλαν πολλά λεφτά στο τραπέζι, αλλά από την άλλη φρόντισαν με τις αποφάσεις τους, δηλαδή την εμπλοκή των ιδιωτών επενδυτών, ώστε να επωμίζονται μέρος μιας πιθανής αναδιάρθρωσης δημοσίου χρέους κράτους-μέλους, να καταστήσουν πιο υπεύθυνες όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

ΕΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ προσεκτικά τι έγινε στις αγορές μετά τη Σύνοδο Κορυφής θα δει ότι οι υποβαθμίσεις ή απειλές υποβαθμίσεων από τους οίκους αξιολόγησης αφορούσαν δύο χώρες, την Πορτογαλία και την Ελλάδα. Ωστόσο, κι άλλες έχουν σημαντικά προβλήματα ελλειμμάτων (Ισπανία, Ιρλανδία) ή και υπερβολικού χρέους (Ιταλία), αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Κι αυτό γιατί οι οικονομίες των χωρών αυτών είναι βιώσιμες, έχουν προοπτικές.
ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ την υποβάθμισαν περισσότερο γιατί έπεσε η κυβέρνηση και προκλήθηκε πολιτική κρίση. Την Ελλάδα την «τσάκισαν» γιατί εκτός από τα τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα, οι αγορές, οι αναλυτές και οι οίκοι διαπιστώνουν ότι η οικονομία δεν έχει προοπτικές. Εχει «βυθιστεί» σε μια ύφεση άνευ προηγουμένου εξαιτίας του Μνημονίου, χωρίς από την άλλη να καταγράφεται πρόοδος στο δημοσιονομικό τομέα, παρά τα αλλεπάλληλα «πακέτα» λιτότητας που πλήττουν καίρια τους πολίτες και κυρίως τους ασθενέστερους οικονομικά.
ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ αρχίζουν τώρα να διαπιστώνουν ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο. Ο επίτροπος Ολι Ρεν και οι συνεργάτες του βλέπουν ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές ούτε το 2012 και ετοιμάζονται για νέο γύρο πιέσεων προς την κυβέρνηση. Θεωρούν ότι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός δεν λειτουργεί και οι μεταρρυθμίσεις καθυστερούν.
ΩΣΤΟΣΟ, ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ θα τις ασκήσουν προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων, γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να σταλεί «εδώ και τώρα» μήνυμα στις αγορές και στους εταίρους της ευρωζώνης και πιστωτές μας ότι το χρέος μειώνεται. Διαφορετικά, του χρόνου θα βρεθούμε εκεί που ήμασταν τον περασμένο Μάιο, δηλαδή στα πρόθυρα της κατάρρευσης...

NΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ από http://www.e-typos.com/

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου