Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Δεύτερη προδοσία της Κύπρου από Βγενόπουλο, Σάλα, Σαμαρά


Κύπριοι βουλευτές καταγγέλλουν «ληστεία» από τους Έλληνες τραπεζίτες 

Ευθείες βολές εναντίον των επιχειρηματιών που ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, εξαπολύουν Κύπριοι βουλευτές. Μιλώντας στον κυπριακό Astra 92.8, ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για κλοπή των κυπριακών τραπεζών και κατήγγειλε ότι «ο Βγενόπουλος και οι φίλοι του θα διατηρήσουν 100% τις καταθέσεις τους, ενώ διαγράφονται τα δάνεια τους που ανέρχονται σε εκατομμύρια».

Ο Παπαδόπουλος διερωτήθηκε επίσης αν «η Λαϊκή θα συνεχίσει την δικαστική διαδικασία που κίνησε εναντίον του Προέδρου της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος κατηγορείται για παρέμβαση στην αγορά με στόχο τον αθέμιτο πλουτισμό».

Όπως μεταδίδει επίσης ο ASTRA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης είπε ότι τα 2/3 των 9 δισεκατομμυρίων που δάνεισε ο ΕΛΑ στην Λαϊκή έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα και πρέπει αυτές οι υποχρεώσεις να παραμείνουν εκεί. Ο κύριος Κατσουρίδης είπε ότι εμποδίζει την συμφωνία ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος θέλει να μεταφερθούν στην Κύπρο τα δάνεια των τραπεζών που θα εξαγοραστούν.

Υπενθυμίζεται ότι Αρχές της Κύπρου έχουν κατηγορήσει τον Βγενόπουλο ότι επί διοίκησής του δόθηκαν αμφιλεγόμενα δάνεια. Στη συνέχεια τον εξανάγκασαν να εγκαταλείψει την προεδρία της Marfin Bank την οποία ανέλαβε ο σημερινός υπουργός οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Το παρασκήνιο των κινήσεων της Marfin είχε αποκαλύψει από τον Ιούνιο το πρακτορείο Reuters.

Μήπως λοιπόν η τραπεζική λεηλασία της Κύπρου από την Ελλάδα (και όχι μόνο από τη Γερμανία) εξηγεί καλύτερα την υποχωρητική στάση του Α.Σαμαρά; Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος έστησε την πολιτική του καριέρα με εθνικιστικές κορώνες για τα εθνικά θέματα, όφειλε να ανεβάσει τους τόνους, έστω και σε επικοινωνιακό επίπεδο, για να σώσει την πολιτική του σταδιοδρομία. Το γεγονός ότι δεν το έκανε σημαίνει ότι είναι απλώς νενέκος του Βερολίνου ή μήπως υπάρχουν και άλλοι λόγοι; Μήπως δηλαδή είναι αυτό που ο Γκολντόνι αποκαλούσε… υπηρέτης δυο αφεντάδων.

Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι βαθιά συνδεδεμένο με επιχειρηματίες και εφοπλιστές (βλ. Κρανιδιώτης – Μελισσανίδης). Μένει να δούμε αν και τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης παίζουν παρόμοιο παιχνίδι.

Προβληματική όμως είναι η θέση και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου ο οποίος διατηρούσε στην Κύπρο οικογενειακές καταθέσεις 650 χιλιάδων ευρώ.

Προφανώς τίποτα δεν είναι παράνομο. Πόσο ηθικό είναι όμως να διαπραγματεύεσαι για το μέλλον μιας χώρας η οποία αποτελεί και προσωπικό σου κουμπαρά;

Η υπόθεση πάντως φαίνεται να επιβεβαιώνει το ανέκδοτο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Twitter : Όποτε έχουμε χούντα στην Ελλάδα, εισβάλλουν στην Κύπρο. Μόνο που αυτή τη φορά η χούντα είναι τραπεζική.

Άρης Χατζηστεφάνου
greki

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου