Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Εταιρεία – φάντασμα «έφαγε» 8 εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο για προμήθειες στην ΕΥΠ


Ένα απόρρητο έγγραφο που βγαίνει στο φως αποκαλύπτει την καλοστημένη απάτη από εταιρεία φάντασμα που προμήθευε την Ε.Υ.Π. με «κοριούς» και μέσω υπεράκτιων εταιρειών στην Κύπρο κατάφερε να τα υπερτιμολογήσει έως και 1.000%!!!...

Το έγγραφο που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» είναι από την Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, περιγράφει καρέ καρέ την επιχείρηση και υπογράφεται από τον επικεφαλής της αρχής Παναγιώτη Νικολούδη.

Πρόκειται για τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για νόμιμες παρακολουθήσεις τα οποία στοίχιζαν κανονικά 800.000 ευρώ αλλά την περίοδο 2006 - 2007 χρεώθηκαν στο Δημόσιο πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, η κυπριακή εταιρεία LIS, η εκδότρια των τιμολογίων είσπραξης ύψους 8.075.979 ευρώ, είναι απλά μια εταιρεία - φάντασμα και υπάρχει απλά ως ένας φάκελος σε δικηγορικό γραφείο της Λευκωσίας, ενώ η δομή της αποκλείει κάθε δυνατότητα και πιθανότητα πραγματοποίησης του έργου το οποίο εμφανίζεται να κάνει.

Το έγγραφο αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιήθηκε ως προπέτασμα από την εταιρεία Βαμβούκης και η εγγραφή της στα αρμόδια αρχεία της Κύπρου έγινε στις 24 Οκτώβρη 2005 λίγο μετά την ημερομηνία (11 Οκτώβρη) κατά την οποία η Ε.Υ.Π. αποφάσισε να προμηθευθεί τα συστήματα από τις εταιρείες Syborg και Βαμβούκης.

Το κόλπο γκρόσο

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας Βαμβούκης για να πετύχουν το σχέδιο έκαναν τα εξής :


·  Παρέστησαν ψευδώς ότι τα συστήματα είχαν ανάγκη αναβάθμισης και ότι δήθεν απεστάλησαν στην πωλήτρια γερμανική εταιρεία

·  Παρέστησαν ότι η αναβάθμιση έγινε από την κυπριακή εταιρεία - φάντασμα LIS

·  Υπολόγισαν ψευδώς το κόστος υπηρεσιών αναβάθμισης ενώ το πραγματικό ήταν 798.000 ευρώ, όπως προέκυψε από έρευνα στη γερμανική εταιρεία.

·  Η ελληνική εταιρεία, πάντως, χρησιμοποίησε και άλλες εταιρείες όπως την Byroco Nominees Ltd και Diagoras Nominees Ltd πίσω από τις οποίες έκρυψε το πρόσωπό του ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Χρήστος Βαμβούκης.

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο οι αντιπρόσωποι της εταιρείας χρησιμοποίησαν το τραπεζικό σύστημα για να «ξεπλύνουν» τα προϊόντα εγκλήματος το 2006 και 2007. Πέτυχαν να ρίψουν το προϊόν εξαργυρώνοντας επιταγές και μέσα από αλλεπάλληλες τραπεζικές συναλλαγές , μεταβιβάσεις,εντολές έκδοσης επιταγών κ.α.

Σημειωτέον ότι το σύστημα παρακολούθησης ονομάζεται «Σύστημα Νόμιμης Επισύνδεσης» και τα δύο μηχανήματα τα προμηθεύθηκαν στην ΕΥΠ με απόφαση του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Βουλγαράκη.

Η προμήθεια οριστικοποιήθηκε από τον Βύρωνα Πολύδωρα τον Οκτώβριο του 2006.

Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν και υπολογίζουν την απάτη στα 8 εκατομμύρια ευρώ η Αρχή κατά του ξεπλύματος αναφέρει στο έγγραφό της ότι υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση εγκλημάτων της απάτης κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Από τον κατηγορούμενο έχουν ήδη δεσμευθεί περιουσιακά στοιχεία αξίας 5.600.000 ευρώ, ενώ η Αρχή αφήνει αιχμές πως στην απάτη συμμετείχαν και δημόσιοι λειτουργοί.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου