Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή : Η εταιρεία "φάντασμα", οι Ρώσοι πράκτορες και οι αλλαγές διαδρομών


Όλη η αλήθεια για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Ποια ήταν η εταιρεία φάντασμα, ποιος ο ρόλος Ρώσου πράκτορα, πώς αποφασίστηκε η αλλαγή των διαδρομών και πώς απετράπη τελευταία στιγμή το μοιραίο…

Κατάθεση - βόμβα έδωσε πρώην υπουργός της Ν.Δ. στον ειδικό ανακριτή στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Όπως αποκαλύπτει η Real News, ο συγκεκριμένος υπουργός κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2013 στον ειδικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα (φέρεται να βρίσκει κοινά «ίχνη» στην υπόθεση των υποκλοπών και την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή).

Πρόκειται για κατάθεση η οποία αποκαλύπτει τις πιέσεις που δεχόταν η Ελληνική κυβέρνηση το 2008 για τον Ρωσικό αγωγό South Stream. Ο πρώην υπουργός μετέφερε στον ανακριτή τις πιέσεις που δέχθηκε από τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ τον Μάρτιο του 2008, λίγο πριν υπογραφεί η διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας για τον αγωγό South Stream. Δεν επρόκειτο για ευθεία απειλή, αλλά για έναν έντονο σκεπτικισμό σχετικά με την ενεργειακή διείσδυση της Ρωσίας στην Ευρώπη. Ο Σπέκχαρντ, μάλιστα, εκφράζοντας τη δυσφορία του, είχε τονίσει πως "καλό θα είναι να μην ενισχυθεί ο ενεργειακός ρόλος της Ρωσίας στην Ελλάδα, γιατί θίγονται ύψιστα συμφέροντα".

Ανάλογα περιστατικά, μάλιστα, καταγγέλλουν και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή. Οι Αμερικανοί προωθούσαν ανοικτά τον αγωγό Nabucco σε βάρος του South Stream.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ματ Μπράιζα συναντώντας κορυφαίο υπουργό της τότε κυβέρνησης είχε πει χαρακτηριστικά : "Τι είναι αυτά που πάτε να κάνετε; Δεν πρέπει να γίνει ο αγωγός South Stream. Αφού υπάρχει ο Nabucco!".

Οι οχλήσεις ήταν, δε, φανερές κάθε φορά που αξιωματούχοι της κυβέρνησης Καραμανλή επισκέπτονταν την Ουάσινγκτον.

Άλλαζε συνέχεια τις διαδρομές του ο Καραμανλής

Η καθημερινότητα του Κώστα Καραμανλή άλλαξε από τον Φεβρουάριο του 2009, όταν ο διοικητής της Ε.Υ.Π. Ιωάννης Κοραντής παρέδωσε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Προκόπη Παυλόπουλο άκρως απόρρητο έγγραφο που αποκάλυπτε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του τότε πρωθυπουργού.

Η Ε.Υ.Π. είχε ενημερωθεί από ομάδα Ρώσων πρακτόρων που βρισκόταν στην Ελλάδα για αντιπαρακολούθηση. Αφορμή ήταν η απόπειρα υποκλοπής συνομιλίας Καραμανλή - Πούτιν.

Άμεσα ενημερώθηκε ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Τσιάτουρας αλλά και ο κ. Καραμανλής, ο οποίος το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν αν ήταν αξιόπιστη η πληροφορία;

"Δεν ξέρουμε. Ο Ρώσος αξιωματικός που μας ενημέρωσε, πάντως, είναι αξιόπιστος. Οι Ρώσοι πράκτορες αρνήθηκαν να δώσουν επιπλέον στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω έρευνες" ήταν η απάντηση που πήρε.

"Κάντε ό,τι θέλετε", είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να ληφθούν ύστερα από αυτή την πληροφορία.

Οι άνδρες της ασφαλείας του κ. Καραμανλή αυξήθηκαν σημαντικά, οι αστυνομικοί απέκτησαν βαρύ οπλισμό, ενώ τα πρόσωπα άλλαζαν διαρκώς. Το ίδιο και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν αλλά και οι διαδρομές προς το σπίτι του ή άλλους προορισμούς.

Αυτό που σχεδιάστηκε από την αρχή ήταν η διαδρομή Ραφήνα - Μαξίμου, η οποία άλλαζε αιφνιδίως κάθε μέρα. Όλες οι πιθανές και απίθανες προσβάσεις στο κέντρο υιοθετήθηκαν :

* Πρώτη διαδρομή : Ραφήνα - λεωφόρος Μαραθώνος - Αττική οδός και έξοδος από Κατεχάκη.

* Δεύτερη διαδρομή : Ραφήνα - Αρτέμιδα - Σπάτα - "Ελ. Βενιζέλος" και μέσω της Αττικής οδού κάθοδος στην Αθήνα. Εναλλακτικά διέσχιζε το αεροδρόμιο και κατέληγε στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου και από εκεί στη λεωφ. Βουλιαγμένης.

* Τρίτη διαδρομή : Ζούμπερι - Ν. Μάκρη - λεωφ. Διονυσίου - Άγιος Στέφανος - εθνική οδό. Από τη λεωφόρο Διονυσίου υπήρχε και η εναλλακτική διαδρομή Κηφισιά - λεωφ. Κηφισίας - Αττική οδός.

* Τέταρτη διαδρομή : Ν. Μάκρη - Διόνυσος - Άγιος Πέτρος - λεωφ. Πεντέλης - Αττική οδός ή εναλλακτικά Σταυρός - Μεσογείων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ίδιος, εκείνη την εποχή δεν είχε πει τίποτα σε κανέναν. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι είχε στείλει σε άλλο σπίτι για λόγους ασφαλείας τη σύζυγό του Νατάσα και τα παιδιά του.

Η μυστηριώδης εταιρεία πίσω από την κατασκοπεία

Μία εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών φέρεται να ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν «σκοτεινοί» παράγοντες για να συνεχίσουν και μετά το 2005 να υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, της συγκεκριμένης εταιρείας φέρεται να ηγείται ένα άτομο νεαρής ηλικίας, το οποίο δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι ήταν πρόσωπο - βιτρίνα.

Πίσω από αυτό δρούσαν όσοι κατά τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Το γεγονός ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές ή η κατασκοπεία σε βάρος της χώρας, όπως αποκαλούν οι δικαστικές Αρχές τη συνέχιση των υποκλοπών έως τουλάχιστον το 2007, που είναι μεταξύ των νέων στοιχείων οδηγεί τους ανακριτές να ζητήσουν τη συνένωση των δύο δικογραφιών που έως τώρα χειρίζονταν ξεχωριστά και αφορούν η μία τις τηλεφωνικές υποκλοπές και η άλλη τις καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή.

Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί εντοπίζουν μια λεπτή γραμμή πάνω στην οποία τέμνονται οι δύο υποθέσεις.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα πως οι αξιωματικοί της Ε.Υ.Π. που κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας εντάσσουν μια σειρά γεγονότων που σημάδεψαν αρνητικά την εποχή Καραμανλή σε ένα οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος.

Στις καταθέσεις τους, που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες κατονομάζουν συγκεκριμένες υποθέσεις που θεωρούν ότι εντάσσονται στο εν λόγω σχέδιο. Φέρονται δηλαδή να αναφέρουν μεταξύ άλλων τα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, τις πυρκαγιές του 2007, την επίθεση στην Κ.Ε.Δ. το 2007 και το χτύπημα στα δικαστήρια της Λάρισας το 2004, εν όψει της μεταγωγής εκεί των μελών της «17 Νοέμβρη».

Τους ισχυρισμούς αυτούς ενισχύουν και οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων που κλήθηκαν στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Οι δύο «καυτές» υποθέσεις απασχολούν τις δικαστικές Αρχές της χώρας από το 2005. Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ανατέθηκε στον 3ο ειδικό ανακριτή έπειτα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 κατά παντός υπευθύνου για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας και αφορά τις υποκλοπές συνομιλιών μελών της κυβέρνησης της Ν.Δ., κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων κ.α. το διάστημα 2004 - 2005.

Η υπόθεση των καταγγελιών για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2012 στον 3ο τακτικό ανακριτή Αθηνών, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε -επίσης κατά αγνώστων- για τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει του Σύνταγμα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι καταγγελίες αφορούσαν έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την Ε.Υ.Π., σύμφωνα με το οποίο υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο σχέδιο φέρεται να αφορούσε την περίοδο 2006-2008.

Δύο επιθέσεις γεννούν υποψίες

Με την οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» τα μέλη της οποίας σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία της «νεότερης γενιάς τρομοκρατίας» στην Ελλάδα, συνδέει ο αρμόδιος ειδικός ανακριτής την υπόθεση του σχεδίου «Πυθία 1», συγχωνεύοντας τις δικογραφίες των τηλεφωνικών υποκλοπών και της προσπάθειας αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και την αναφορά των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για πρόθεση δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού.

Κομβικό σημείο η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τον Μάρτιο του 2009 στο κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από διαμέρισμα του Κώστα Καραμανλή στην οδό Αρματολών και Κλεφτών για την οποία στέλεχος της Ε.Υ.Π. κατέθεσε ότι την ώρα της έκρηξης ο τότε πρωθυπουργός κινείτο με το αυτοκίνητο του στο σημείο αυτό. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα της εποχής, η ασφάλεια του τότε πρωθυπουργού άλλαξε την τελευταία στιγμή το δρομολόγιό του έπειτα από προτροπή του ιδίου.

Η δεύτερη βομβιστική ενέργεια που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι αυτή στα δικαστήρια της Λάρισας εν όψει της μεταγωγής των μελών της «17 Νοέμβρη», στις 19 Μαίου του 2004, η οποία όμως τελικά δεν έγινε ποτέ.

Η βομβιστική αυτή ενέργεια, στην οποία για πρώτη φορά έγινε ενεργοποίηση βόμβας μέσω κινητού τηλεφώνου στην Ελλάδα, ήταν αποτυχημένη καθώς η έκρηξη έγινε ανεξάρτητα από τη θέληση των βομβιστών, από ένα λάθος τηλεφώνημα μιας ηλικιωμένης γυναίκας από την Κρήτη, η οποία αποφάσισε μετά από πολύ καιρό να καλέσει στο κινητό του τηλέφωνο ένα συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο όμως είχε καταργήσει τον αριθμό του, τον οποίο η εταιρεία έβγαλε και πάλι στην αγορά, για να καταλήξει τελικά στο καρτοκινητό - πυροκροτητή της «Λαϊκής Θέλησης»

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του πρώην διοικητή της Ε.Υ.Π.

Ο τότε διοικητής της Ε.Υ.Π., Ιωάννης Κοραντής, είχε μιλήσει στον εξαιρετικό δημοσιογράφο - συντάκτη του αστυνομικού ρεπορτάζ, Χρήστο Μαζανίτη, προχωρώντας σε σημαντικές αποκαλύψεις για τις λεπτομέρειες που προηγήθηκαν την απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού.


Συνέντευξη του Ι. Κοραντή στον Χρήστο Μαζανίτη*

Αν είναι σύμπτωση, μπορούμε άνετα να τη χαρακτηρίσουμε σημαντική. Όταν -εξ’ αιτίας των μνημονίων και της περίεργης (Γ. Παπανδρέου) και λαθεμένης (Α. Σαμαράς) πολιτικής- άρχισε να καταρρέει ο δικομματισμός στην Ελλάδα, «έσκασε μύτη» και το μείζον θέμα με τη φημολογούμενη « απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή. Δημοσιεύματα, τηλεοπτικές συζητήσεις, σενάρια και η αυτονόητη δικαστική παρέμβαση....

Πράγματι δυνάμεις του σκότους, δηλαδή, ξένοι πράκτορες, σχεδίαζαν το 2008 τη δολοφονία του τότε πρωθυπουργού; Η πληροφορία, πάντως, δόθηκε από τις βασικές μυστικές υπηρεσίες και η Ε.Υ.Π. ενημέρωνε τον Καραμανλή με «Ειδικά Δελτία Ενημέρωσης». Οι Ρώσοι «έδειχναν» δυτικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι ελληνικές δεν απέκλειαν και ρωσική μπλόφα.
Αυτά, τη διετία 2008-2009. Μετά η υπόθεση «ξεχάστηκε». Όμως, το 2011 επανέκαμψε και μάλιστα με ευρεία δημοσιότητα και δικαστική παρέμβαση. Εκεί άρχισαν και τα σενάρια: «Ο Καραμανλής θέλει να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική και να ενώσει την κατακερματισμένη δεξιά πολυκατοικία».
Το «Spiro Spero» ερεύνησε το θέμα. Μιλήσαμε με τον τότε διοικητή της Ε.Υ.Π. κ.Ιωάννη Κοραντή, πρεσβευτή και βουλευτή (σήμερα) του ΛΑ.Ο.Σ. και εξασφαλίσαμε το Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης με το οποίο η εν λόγω κρατική υπηρεσία ενημέρωνε στις 13 Γενάρη του 2009 τον Κώστα Καραμανλή.
Διαβάστε, λοιπόν, τη συνέντευξη Κοραντή στον Χρήστο Μαζανίτη και μελετήστε το «Ειδικό Δελτίο» για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Και πριν ξεκινήσετε, να σας γνωστοποιήσουμε πως όταν ο πρώην πρωθυπουργός ανέγνωσε αυτό το επίμαχο έγγραφο, αντέδρασε με το λεξιλόγιο του αείμνηστου θείου του…

Ποιοι ήθελαν τον Καραμανλή νεκρό;

Ο τότε υποδιοικητής της Ε.Υ.Π., Ιωάννης Κοραντής, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει με λεπτομέρειες για τους τρεις εφιαλτικούς μήνες που έζησε, μετά τις πληροφορίες περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού.
Ο Ρώσος πληροφοριοδότης της Ε.Υ.Π. βρισκόταν σε αγαστή συνεργασία με τον Έλληνα πράκτορα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Του είχε δώσει σημαντικές πληροφορίες για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας, οι οποίες είχαν επιβεβαιωθεί στο ακέραιο. Κατά πόσο θα μπορούσαν αυτές οι πληροφορίες να ήταν απλά το «τυράκι» πριν τη μεγάλη αποκάλυψη; Πόσο απέχει η αλήθεια από τη συνωμοσία; Ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά ήθελαν τον Καραμανλή νεκρό; Πολλές φορές οι απαντήσεις είναι οι προφανείς. Είναι όμως έτσι; Στα σκοτεινά μονοπάτια των μυστικών υπηρεσιών, πολλές φορές το ψέμα και η αλήθεια είναι δυσδιάκριτες έννοιες· συχνά το ένα εμπεριέχει σοβαρές δόσεις από το άλλο.
Ζητήσαμε από τον πρωταγωνιστή εκείνων των ημερών, τον τότε Διοικητή της Ε.Υ.Π., Ιωάννη Κοραντή, να μας φωτίσει κάποια σημεία του μονοπατιού. Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσε στις επίμονες ερωτήσεις που του έθεσε το «spirospero.gr».
«Οφείλαμε την ενημέρωσή μας σε Ρώσο που είχε πρόσβαση στις πληροφορίες της F.S.B. (η μυστική υπηρεσία της Ρωσίας και διάδοχος της K.G.B.). Ο εν λόγω πράκτορας ήταν σε επαφή για πολύ καιρό, τότε, με ένα στέλεχος της Ε.Υ.Π.. Συνεπώς, οι ισχυρισμοί προέρχονται από τη ρωσική πλευρά και η Ε.Υ.Π., ως είχε καθήκον, τις κατέγραψε και τις μετέφερε στον Πρωθυπουργό. Η αναφορά ήταν για δυτικές μυστικές υπηρεσίες, χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα, σε συνεργασία με Έλληνες, και πάλι χωρίς να προσδιορίζεται ποιοι ήσαν αυτοί οι Έλληνες.
Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, το στέλεχος αυτό που είχε πρόσβαση στην πηγή πληροφοριών της F.S.B., μάς είχε δώσει και νωρίτερα μία σειρά από πληροφορίες για θέματα εθνικής ασφάλειας, που είχαν όλες επαληθευθεί».

Spirospero : Όπως;

«Θα μου επιτρέψετε να μη συγκεκριμενοποιήσω. Αυτό που μπορώ όμως να σας πω με βεβαιότητα είναι πως, σε θέματα που απειλείτο η Εθνική Ασφάλεια της χώρας από έξωθεν επιβουλή, ο Ρώσος «συνεργάτης» μας είχε αποδειχθεί απολύτως φερέγγυος».
Ήταν οι πρώτες κουβέντες της συνομιλίας μας με τον κύριο Κοραντή. Ευγενικός, ήρεμος, αλλά και σφίγγα· μας έδωσε να καταλάβουμε από την αρχή ότι η αλίευση στη θάλασσα των μυστικών υπηρεσιών θα ήταν δύσκολη υπόθεση. Κι όμως, κάποια στιγμή καταφέραμε να βγάλουμε έστω ένα μικρό λαβράκι.

Τα στοιχεία με τη διαδρομή του Πρωθυπουργού κι η βόμβα

Αυτό που έκανε την ηγεσία της Ε.Υ.Π. να πάρει στα σοβαρά την απειλή που μετέφερε ο πληροφοριοδότης, ήταν οι λεπτομέρειες για τα δρομολόγια που ακολουθούσε ο Πρωθυπουργός. «Το κυριότερο, όμως…, …αυτό που είχε γείρει την πλάστιγγα υπέρ της αλήθειας, ήταν όταν είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένες διαδρομές που ακολουθούσε η πρωθυπουργική πομπή· διαδρομές που ενδεχομένως να ήταν γνωστές για τους επαΐοντες ή για τους παρακολουθούντες συστηματικά την πορεία του Πρωθυπουργού» μας επισημαίνει ο κύριος Κοραντής, προσθέτοντας και τη λεπτομέρεια που κανείς τότε στα Μ.Μ.Ε. δεν συνέδεσε με το περί ου ο λόγος επίμαχο ζήτημα: «Στις 19 Μαρτίου του 2009 εκδηλώνεται μία τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στη συμβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Κονιάρη, στους Αμπελόκηπους.
Είναι η γωνία όπου στεγάζεται το κτήριο της ΚΕΔ. Και πράγματι, από εκεί, από το σημείο όπου έγινε η έκρηξη, αρκετές φορές περνούσε η πομπή του Πρωθυπουργού για να πάει στο γραφείο του».

«Σφίγγα» ο Ρώσος, υποψίες και…τυράκια

Τα παιχνίδια κατασκοπίας που παίζονται είναι πολλά· σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνο στο ελληνικό πολιτικό τοπίο. Άραγε, πόσο πιθανό ήταν το ενδεχόμενο ο ίδιος ο πληροφοριοδότης να ενεργούσε για λογαριασμό ανθρώπων και υπηρεσιών που στην πραγματικότητα κρύβονταν πίσω από την επίθεση; Δηλαδή, δίνει το «τυράκι» -που είναι στην προκειμένη περίπτωση οι επαληθευόμενες πληροφορίες για θέματα Εθνικής Ασφάλειας- και συνάμα προσθέτει την επιπλέον πληροφορία για απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού, υποδεικνύοντας ως ηθικούς ή φυσικούς αυτουργούς μυστικές υπηρεσίες της Δύσης.
«Όντως, η παραπληροφόρηση είναι ένα υπαρκτό σενάριο, το οποίο δεν είναι άγνωστο στη διεθνή σκηνή, και γι’ αυτό δεν μπορεί κάποιος να είναι απόλυτα σίγουρος για οτιδήποτε. Εξ’ ου και η συλλογή πληροφοριών από κάθε υπηρεσία που σέβεται τον εαυτό της είναι μία συνεχής, αέναη προσπάθεια, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα περιθώρια της αμφιβολίας ή της άγνοιας και να μεγιστοποιηθεί η διασφάλιση της βεβαιότητας. Νομίζω ότι βάσει των στοιχείων που είχαμε στη διάθεσή μας, είχαμε δώσει την ακριβέστερη δυνατή εικόνα στον Πρωθυπουργό για όλα όσα είχαν περιέλθει εις γνώσιν μας. Επισημαίνω και τονίζω, πάντως, ότι εξ’ ορισμού η Ε.Υ.Π. δεν θα σταματούσε την έρευνά της και θα συνέχιζε, αλλά είναι γεγονός πως εάν ο πληροφοριοδότης σταματάει -από ένα σημείο και μετά- να σου λέει πράγματα, αυτό δεν μπορείς να τ’ αλλάξεις. Τώρα, γιατί ο Ρώσος σταμάτησε να μας δίνει στοιχεία, δεν το ξέρω. Μπορεί να κόπηκε η πρόσβασή του στην πηγή πληροφοριών, μπορεί ο ίδιος να φοβήθηκε, μπορεί οτιδήποτε άλλο που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε».

Οι πιθανοί στόχοι

Δημοσιεύματα, άνθρωποι της πολιτικής, αλλά και γνώστες θεμάτων που άπτονται της διεθνούς διπλωματίας, συνδέουν άμεσα την απειλή εξόντωσης του Κώστα Καραμανλή με την υπογραφή σειράς συμφωνιών του τότε Πρωθυπουργού με τη Ρωσία για διάφορα θέματα· χαρακτηριστικότερα εξ’ αυτών, ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου Μπουργκάς– Αλεξανδρούπολη και η προμήθεια τεθωρακισμένων και άλλων οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία. Κατά πόσο, λοιπόν, θα μπορούσε η απειλή -η οποία ενδεχομένως και να ήταν πράγματι υπαρκτή– να είχε σχέση με ένα παιχνίδι των ίδιων των Ρώσων, ώστε ο Κώστας Καραμανλής να αναγκαστεί να προσκολληθεί ακόμα περισσότερο στο άρμα της Ρωσίας; Ποιοι ήθελαν, πραγματικά, νεκρό τον Κώστα Καραμανλή;
«Δεν πρόκειται να μπω στο τριπάκι της εικοτολογίας. Εύλογα, όμως, προκύπτουν ερωτήματα που σχετίζονται με τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από τέτοια θέματα. Διότι είναι προφανές πως τούτη η υπόθεση μπορεί να τύχει πολιτικής αξιολόγησης προς διάφορες κατευθύνσεις. Θεωρώ, όμως, πως είναι αδιαμφισβήτητο, ότι ο κύριος Καραμανλής με την πολιτική που ασκούσε έναντι της Ρωσίας είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια· ιδιαιτέρως, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι γνωστό και από τα έκτοτε διαρρεύσαντα τηλεγραφήματα μέσω WikiLeaks, από τις παραστάσεις απειλητικής μορφής που είχαν γίνει προς την Πρεσβεία μας στην Ουάσινγκτον· μας κουνούσαν το δάχτυλο οι Αμερικανοί όσον αφορούσε στη συνεργασία με τη Ρωσία στον ενεργειακό τομέα, τον «South Stream», τον αγωγό Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη, την προμήθεια 400 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (τα ΤΟΜΑ και ΤΟΜΡ)· μας αντιμετώπιζαν εν κατακλείδι αρνητικά, εξ’ αιτίας όλων των στοιχείων που συνέθεταν έναν προσανατολισμό συνεργασίας με τη Ρωσία σε πολλούς τομείς, η οποία προφανώς άλλαζε κάποιες ισορροπίες προς μία κατεύθυνση που δεν ήταν αρεστή στην Ουάσινγκτον. Νομίζω ότι αυτά είναι ιστορικώς αποδεδειγμένα, πλέον. Από εκεί και πέρα δεν δύναμαι να προχωρήσω σε σχολιασμό περί της απόπειρας ή της εικαζόμενης απόπειρας, εφόσον δεν διαθέτω άλλα συγκεκριμένα στοιχεία».
Όπως, λοιπόν, ο ίδιος ο κύριος Κοραντής μάς ετόνισε, η πάγια τακτική δράσης των μυστικών υπηρεσιών είναι να συλλέγουν τα μικρά «πετραδάκια» και να προσπαθούν να σχηματοποιήσουν το «ψηφιδωτό» που αποκαλύπτει την αλήθεια. Σπανίως το ψηφιδωτό ολοκληρώνεται. Στον κόσμο της διπλωματίας, και δη των μυστικών υπηρεσιών, ποτέ ένα «ψηφιδωτό», ένα «παζλ», δεν είναι ολοκληρωμένο. Δεν υπάρχει άσπρο ή μαύρο. Έτσι, η συνέντευξη δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο συνεντευξιαζόμενος δεσμεύεται με ρήτρα σιωπής. Μετά τα γραπτά και τις πληροφορίες, τον πρώτο λόγο έχουν τα σενάρια, οι εικασίες και οι θεωρίες συνωμοσίας.
Ο Ιωάννης Κοραντής εκτός από πρώην διοικητής της Ε.Υ.Π. είναι πρώην διπλωμάτης και νυν βουλευτής Επικρατείας με το ΛΑ.Ο.Σ.. Οπότε, η κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να μην επεκταθεί στην πολιτική επικαιρότητα και κυρίως στις δημοσκοπήσεις.
«Είναι άραγε τυχαίο ότι ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν να έχουμε τον αέρα στα πανιά μας, μόλις βγήκε ο ΛΑ.Ο.Σ. από την κυβέρνηση -ουσιαστικά από την επομένη- οι δημοσκοπήσεις άρχισαν να δίνουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα επί τω αρνητικώ; Μήπως ακριβώς επειδή με τη στάση του ο Γιώργος Καρατζαφέρης εχτύπησε μία γερή καμπάνα, τονίζοντας πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ότι ο τόπος βαδίζει σε έναν ολισθηρό κατήφορο και πως εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε αυτήν την κατρακύλα; Είναι γεγονός ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι αντισυστημικό κόμμα ως προς το πλαίσιο που μόλις περιέγραψα. Χαλάει τη μαγιονέζα κάποιων, οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να υποταχθούμε στα κελεύσματα της τρόϊκας -ή, αν προτιμάτε, της Γερμανίας- και να υλοποιήσουν όσα οι δανειστές μας εντέλλονται. Έτσι, μην σκύβοντας το κεφάλι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αποτελεί το στοιχείο που χαλάει το παιχνίδι και θα χρησιμοποιηθούν εις βάρος του όλα τα χτυπήματα. Και κάτω από τη μέση και πίσω από την πλάτη. Εγώ βλέπω ανάκαμψη του κόμματος, ανοδική πορεία· είναι ένας δύσκολος αγώνας, αντιμετωπίζουμε επιθέσεις από παντού, αλλά νομίζω ότι αυτό ακριβώς είναι που μας δυναμώνει».

Το ντοκουμέντο της ΕΥΠ

ΘΕΜΑ : Τρομοκρατία
ΣΧΕΤ. Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης Νο 53 13-01-2009
“α.”Ομάδα Εργασίας” δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB , που δραστηριοποιείται από τον Μάρτιο του 2008 στην Αττική, με αφορμή “απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής” συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ.Κ.Καραμανλή, V.Putin και G.Parvanov, κατά την υπόψη περίοδο, διαπίστωσε και κατέγραψε τα ακόλουθα:
-Κατά τη διαδρομή που χρησιμοποιείτο για τη μετακίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα μέχρι το Γραφείο του, εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN, μάρκας TOYOTA HIACE, χρώματος μπεζ, το οποίο κινείτο συνεχώς στη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης κατά το μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής Οδού στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο εν λόγω όχημα, το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας ), επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Η παρακολούθηση του Στόχου (ΣΣ: Του κ.Πρωθυπουργού) χαρακτηρίστηκε από την προαναφερόμενη ομάδα εργασίας επαγγελματική και εντεινόμενη από τις αρχές Απριλίου του 2008.
-Επίσης από την εν λόγω ομάδα εκτιμήθηκε ότι τα επιβαίνοντα στο παραπάνω όχημα άτομα, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Στόχου επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άλλους συνεργάτες τους. Το εν λόγω όχημα εντοπίσθηκε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής, συνοδευτικά οχήματα, άτομα συνοδείας κ.λπ. στοιχεία. Ομοίως στο αυτό σημείο (Λεωφόρος Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου), τόσο τον μήνα Μάρτιο, όσο και τον μήνα Απρίλιο του έτους 2008, εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN , μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε ,το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας).

-Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Στόχου, καταγράφηκαν ως άλλα τέτοια σημεία: (α) η περιοχή του CARREFOUR στον Γέρακα Αττικής, (β) η περιοχή στο Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ. στην Αγία Παρασκευή και (γ) η περιοχή του super-market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στον Χολαργό Αττικής. Στο σημείο (α) εντοπίσθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW, χρώματος ασημί, μοντέλο 1995 ή 1996, το οποίο έφερε πινακίδες Γερμανίας. Στην εν λόγω περιοχή, επίσης, εντοπίσθηκε και το όχημα τύπου VAN , μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στα σημεία (β) και (γ) εντοπίσθηκαν επίσης τα προαναφερόμενα οχήματα τύπου VAN. Επιπρόσθετα στην περιοχή του Χολαργού στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008 εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης -πλησίον της εκκλησίας- συνάντηση και των τριών προαναφερομένων οχημάτων.
-Από έρευνα της ομάδας “αντιπαρακολούθησης” της FSB, ως προς τους επιβάτες των υπόψη οχημάτων προέκυψε ειδικότερα ότι στο ΒΑΝ, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ, επέβαιναν συνήθως τέσσερις άνδρες εκ των οποίων τρεις μελαχρινοί και ένας καστανός, στο ΒΑΝ μάρκας FORD TRANSIT τρεις άνδρες και στο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας BMW δύο γυναίκες.
Πέραν των ατόμων αυτών, το προαναφερόμενο κλιμάκιο “αντιπαρακολούθησης της FSB” κατέληξε στην εκτίμηση ότι συγχρόνως λειτουργούσαν ομάδες υποστήριξης και καταγραφής κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Στόχου. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης εκτιμήθηκε ότι ανερχόταν σε είκοσι άτομα, τα οποία δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Επιπρόσθετα, από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων. Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στη περιοχή του Χολαργού (αρχές του Ιουνίου του 2008 επί της οδού Φανερωμένης), διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νέων) που -όπως εκτιμήθηκε- ήταν Ευρωπαίοι, μάλλον Βρετανικής Υπηκοότητας.
-Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς, αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου του 2008, στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα “ελεγχόμενη” διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης. Η εν λόγω “ελεγχόμενη” διαδικασία εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί το όχημα τύπου ΒΑΝ, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας ήταν τέσσερα ενώ τα άτομα του άλλου “χώρου” ήταν δύο, άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από τον χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στον χώρο της εμπλοκής.

-Εντός του προαναφερομένου οχήματος βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του κ.Πρωθυπουργού από την κατοικία του στο Γραφείο του, τα συνοδευτικά οχήματα, οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας, καθώς και:

•Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η οδός Φανερωμένης στη περιοχή του Χολαργού Αττικής. Επίσης, είχαν σημειωθεί και οι χώροι που αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του CARREFOUR, καθώς και το κατάστημα GOODY’S επί της οδού Κηφισίας, πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική Οδό. Επιπλέον υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής-Χαλανδρίου-Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στον χάρτη της περιοχής Αγ.Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.
•Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης
•Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.
•Υλικά καμουφλάζ (καινούργια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ όπως: μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα.
•Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
•Τηλεχειριστήριο
•Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες)
•Σκηνές

β.Τα παραπάνω περιγραφόμενα στοιχεία και υλικά εξετάσθηκαν στα Κεντρικά της Μόσχας και όλες οι αναλύσεις που έγιναν κατατείνουν στα ακόλουθα συμπεράσματα:

-Πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του Στόχου που οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες, με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ.
-Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Έλληνες.
-Ο αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
-Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Άλεξ Ρόντο (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας) σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του Αγωγού SOUTH STREAM. 

Το εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της χώρας, που έχει την κωδική ονομασία “ΠΥΘΙΑ 1” και περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσερα σκέλη-τμήματα:

•Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση του Βατοπαιδίου.
•Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.
•Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.
•Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.
-Αναφορικά με τη γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα, εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες. Είναι ειδικοί σε ληστείες, απαγωγές (τρεις ομάδες) και το Αντάρτικο Πόλεων (τέσσερεις ομάδες).

Επιπρόσθετα, θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης, ενώ λειτουργούν διαθέτοντας πάντα σχέδιο διαφυγής. Πιθανολογείται ότι οι χώροι απόκρυψής τους βρίσκονται στις περιοχές Γκύζη, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Μεγάρων για την Αττική. Ως τέτοιος χώρος εκτός Αττικής θεωρείται η περιοχή της Θήβας. 

2.Επισημάνσεις της Υπηρεσίας μας επί των ανωτέρω αποσπασμάτων;

α.Τα αναφερόμενα “σημεία εντοπισμού της παρακολούθησης” ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, χωρίς κατ’ ανάγκη αυτό να σημαίνει κι υϊοθέτηση από πλευράς μας της περιγραφόμενης “εν εξελίξει επιχείρησης συνωμοσίας”.
Ωστόσο σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας το σημείο εντοπισμού στη Λ.Μαραθώνος είναι κατάλληλο σημείο παρακολούθησης, το σημείο εντοπισμού του CARREFOUR είναι δυνατόν να αποτελέσει σημείο έκνομης ενέργειας, ενώ τα σημεία εντοπισμού στις περιοχές του Ραδιομεγάρου της Ε.Ρ.Τ. και του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ θεωρούνται σημεία συνάντησης.

β.Τα σημεία που βρέθηκαν επί χάρτου και προέρχονται από το υλικό που αντλήθηκε από την προαναφερόμενη διαδικασία “ελεγχόμενης” εμπλοκής, απεικονίζονται στην εικόνα με τίτλο “Σημεία επί Χάρτου”, η οποία επισυνάπτεται. Η απόσταση των εν λόγω σημείων, επίσης από την Αττική Οδό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία αφετηρίας για “έκνομη ενέγεια”.

γ.Η εκρηκτική ύλη C-4 είναι στρατιωτική εκρηκτική ύλη, μη κυκλοφορούσα ελεύθερα στο εμπόριο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής ως συστατικό στοιχείο Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού σε καμία από τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

3.Επισημαίνεται ότι για τις συγκεκριμένες πληροφορίες η αξιοπιστία της πηγής δεν δύναται επί του παρόντος να ελεγχθεί. Η καταγραφή των “αντικειμενικών στοιχείων” (τοποθεσίες, ονόματα χώρων, αποστάσεις κ.λπ.) και η σύνθεσή τους, θα μπορούσαν πράγματι να θεωρηθούν ως προετοιμασία μιας απόπειρας κατά του κ.Πρωθυπουργού. Πλην όμως η ερμηνεία που φέρεται να τους δίδεται -ότι δηλαδή αποτελούν οργανωμένο σχέδιο Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD σε βάρος του κ.Πρωθυπουργού, στο οποίο εντάσσονται άλλες υποθέσεις, όπως π.χ. Βατοπαίδιο, Τρομοκρατία κ.λπ.- γεννά στην υπηρεσία μας εύλογα ερωτηματικά. Δεν αποκλείεται συνεπώς, οι πληροφορίες αυτές στο σύνολό τους να εντάσσονται στο πλαίσιο επιχειρούμενης παραπληροφόρησης των Κρατικών Αρχών της χώρας μας, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων . 

4.Σε κάθε περίπτωση, παρέλκει να επισημάνουμε από σκοπιάς Υπηρεσίας μας, την ανάγκη συνεχιζόμενης λήψης αυξημένων μέτρων ασφαλείας του κ.Πρωθυπουργού.

*από το spirospero.gr


Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου