Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Μαζική διαγραφή των δεδομένων» στους υπολογιστές πρώην στελεχών Τράπεζας Κύπρου


From HEIL GAP

Καθώς η έρευνα σχετικά με τα ασυνήθιστα δάνεια 
(με μείωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων εγγύησης των, εφόσον αυτή είχε υπερεκτιμηθεί σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς) και την «πρόωρη» κίνηση των κεφαλαίων μακριά από Κύπρο από τις ελίτ αυτής της χώρας προχωρεί, η cyprus-mail.com μας πληροφορεί ότι οι ερευνητές -Alvarez και Marsal (A & M)- έχουν διαπιστώσει ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από την Τράπεζα της Κύπρου (BoC) ήταν ελλιπείς και ότι βρέθηκε λογισμικό διαγραφή δεδομένων στους υπολογιστές των δυο ανώτερων στελεχών.

Η Διαγραφή των δεδομένων -κατά τους ισχυρισμούς- σημειώθηκε σε υπολογιστές που ανήκουν σε ανώτερα στελέχη της Τράπεζας Κύπρου (BoC), σύμφωνα με τα ευρήματα που διέρρευσαν από μια έρευνα για τις συνθήκες που ανάγκασαν τους μεγαλύτερους δανειστές του νησιού να ζητήσουν κρατική βοήθεια.

«Οι τεχνολόγοι μας εγκληματολογίας Υπολογιστών έχουν διαπιστώσει ότι οι υπολογιστές των δύο υπαλλήλων, (πρώην CEO) ο κ. (Ανδρέας) Ηλιάδης (senior manager group treasury and private banking) Χριστάκης Πατσαλίδης, έχουν φορτωμένο λογισμικό σκουπίσματος δεδομένων, το οποίο δεν ήταν μέρος της τυπικής εγκαταστάσεις λογισμικού στην Τράπεζα Κύπρου, δήλωσε ‘’A & M’’».

‘’Μαζική διαγραφή των δεδομένων φαίνεται να έχουν αφαιρεθεί από τον υπολογιστή Πατσαλίδη στις 18 Οκτωβρίου 2012’’.

Τα Ευρήματα A & M παραδόθηκαν στο κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Η εταιρεία είπε ότι κάποια διαγραφή έλαβε χώρα και μετά από μια ειδοποίηση για διατήρηση των δεδομένων που εκδόθηκε στην Τράπεζα Κύπρου από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρος (Κ.Τ.Κ.) στις 21 Αυγούστου 2012.

Οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν e-mail, τα αρχεία, τα έγγραφα ή τα γραμματοκιβώτια των χρηστών στον επιτραπέζιο υπολογιστή του Ηλιάδη…

Αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιείται από τον Ηλιάδη ή ο σκληρός δίσκος έχει διαμορφωθεί ή σβηστεί από IT Τράπεζα Κύπρου αφότου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος άφησε την τράπεζα ή εξαφανίστηκε χρησιμοποιώντας δεδομένα απομάκρυνση του λογισμικού, όπως το πρόγραμμα CCleaner το οποίο είναι εγκατεστημένο και στον υπολογιστή.

A & M δήλωσε ότι υπάρχουν περισσότερα κενά στη συλλογή δεδομένων. 

"Είχαμε σημαντικά κενά στα e-mail τα δεδομένα που λαμβάνονταν από την Τράπεζα Κύπρου για την περίοδο 2007 - 2010, μια σημαντική περίοδο για το πεδίο εφαρμογής της έρευνας μας", δήλωσε η εταιρία.

A & M εξέτασε τον τρόπο που η Τράπεζα Κύπρου (BoC) συσσώρευσε ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ), αξίας 2,4 δισεκατομμύρια €, πάσχοντας αργότερα από τεράστιες απώλειες εξαιτίας αυτών. 

Εξέτασε επίσης την επέκταση της Τράπεζας Κύπρου (BOC) στη Ρουμανία και τη Ρωσία.

Η διερεύνηση της Λαϊκής εντούτοις, δεν φαίνεται να είναι τόσο λεπτομερής ή σε βάθος.

A & M εμφανίστηκε -τουλάχιστον από τα έγγραφα που διέρρευσαν- να έχει επικεντρωθεί μόνο στην συγχώνευση της Λαϊκής με την ελληνική Marfin Egnatia Bank (MEB), και μόνο από την πλευρά της Κεντρ. Τρ. Κύπρου.

Α & Μ είπε ότι η ομάδα τους δεν είχε την εξουσία να εκδίδει κλήσεις ή να υποχρεώσει κανέναν να παρευρεθεί σε μια συνέντευξη εφόσον δεν εργάζονται για μια οντότητα που εποπτεύονται από την Κ.Τ. Κύπρου.

Ωστόσο, οποιαδήποτε συμπεριφορά που κρίνεται ως ύποπτη θα παραδοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα, A & M, δήλωσαν, αναφέροντας την ΚΤΚ.

HEIL GAP (or mind the GAP)

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου