Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Ο Alexis ξεμπλέκει με τις συνιστώσες του 4%. Του μένει όμως αυτή του 23%

tsipras

του Στρατή Μαζίδη

Δυναμική η κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ να ξεμπερδέψει με τις συνιστώσες στέλνοντας το μήνυμα της αυτοδιάλυσης και της ενσωμάτωσής τους στο κόμμα.

Όπως αντιλαμβάνομαι τα πράγματα η έννοια των συνιστωσών είχε περισσότερο επικοινωνιακό χαρακτήρα τις εποχές του 4% ώστε να διαφάνει μια συσπείρωση των αριστερών – οικολογικών δυνάμεων ώστε να μην πάθει καμιά πλάκα και μείνει εκτός βουλής. Οι συνιστώσες δεν είχαν καμία ιδιαίτερη δύναμη όσον αφορά τον κόσμο τους. Αν συνέβαινε το αντίθετο, δε θα έμπαιναν ως προσθήκη σε κάτι άλλο.

Στο ΣΥΡΙΖΑ όμως του 27-30% αποτελούν σημαντικό ανάχωμα το οποίο εκμεταλλεύονται επικοινωνιακά οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Έβηξε ο Αλέξης; Τι θα πουν συνιστώσες;

Με λίγα λόγια αποτελούν ένα βαρίδι στα πόδια του αρχηγού και τώρα που αισθάνεται ισχυρός θέλει να τις καθυποτάξει. Αν το δει κανείς ψυχρά είναι λογικότατο. Άλλωστε η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το 23% που ήρθε και ενίσχυσε το υπάρχον 4%.

Ο κος Τσίπρας προσπαθεί να φρεζάρει λοιπόν το οικόπεδό του για να καλλιεργήσει λίγο μετά. Επίσης αλλού διαβάζουμε ότι πέραν του γεγονότος πως θέλει να μην απασχολείται με την κάθε συνιστώσα λίγων ατόμων, υπάρχει και οικονομικό θέμα καθώς η κρατική επιχορήγηση αιμοδοτεί και αυτές.

Σε κάθε περίπτωση το μέλλον θα δείξει αν θα δικαιωθεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε υπάρχει σειρά θεμάτων για τα οποία η εναλλακτική αριστερή πρόταση διακυβέρνησης δεν έχει πείσει και τα οποία απασχολούν τη βασικότερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Λαθρομεταναστευτικό, μεταναστευτικό, εθνικά θέματα, ξεκάθαρο σχέδιο για την οικονομία δίχως ευχολόγια αποτελούν βασικά ερωτηματικά στα οποία θα πρέπει να δοθεί πειστική απάντηση.

Διαφορετικά δίχως να χρειαστεί καμία δήλωση του Αλέξη, η συνιστώσα του 23% θα αυτοδιαλυθεί και χωρίς αυτήν, κυβέρνηση δεν έχει.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου