Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Έχουν βάλει νησιά στο Νatura 2000 για να μην έχουν οικονομική ζωή και ΑΟΖ


Το άρθρο γράφεται και θα στενοχωρηθείτε πολύ.
 
Για να ζεσταθείτε…

Η Στρογγύλη από το 1992-1993 είναι στο δίκτυο Νατura.

Νατura σημαίνει προστασία του χώρου και πολύ περιορισμένη και υπό όρους οικονομική ζωή.

Προσέξετε το σύμπλεγμα του Καστελόριζου από το 92-93 είναι μέλος του δικτύου αυτού.

Πρωθυπουργός ποιός ήταν; Ο Μητσοτάκης. Υπ. Εξωτερικών οι Σαμαράς, Μητσοτάκης και ο Παπακωνσταντίνου, υπ. Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων ο Στ. Μάνος και ο Αχ. Καραμανλής!

To κόλπο είναι απλό. Μόλις μυρισθούν ότι κάποια φλόγα δημιουργίας πάει να ανάψει δημιουργούν αντίδοτα, θανατηφόρα αντίδοτα.

Νησί είναι κάθε βράχος που παραμένει η επιφάνεια του έξω από τη θάλασσα όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Μην ακούσω ξανά για βραχονησίδες. Τα Ίμια είναι νησιά και όχι βραχονησίδες.

Δυστυχώς έχω πάλι κάτι meetings. Μετά ΣΑΣ ΕΧΩ ΘΕΜΑ…

Μιχαλάκη τόπιασες; Tραβα το τώρα…


Continental shelf


The continental shelf is defined as the natural prolongation of the land territory to the continental margin’s outer edge, or 200 nautical miles (370 km) from the coastal state's baseline, whichever is greater. A state's continental shelf may exceed 200 nautical miles (370 km) until the natural prolongation ends. However, it may never exceed 350 nautical miles (650 kilometres; 400 miles) from the baseline; or it may never exceed 100 nautical miles (190 kilometres; 120 miles) beyond the 2,500 meter isobath (the line connecting the depth of 2,500 meters). Coastal states have the right to harvest mineral and non-living material in the subsoil of its continental shelf, to the exclusion of others. Coastal states also have exclusive control over living resources "attached" to the continental shelf, but not to creatures living in the water column beyond the exclusive economic zone.

Η υφαλοκρηπίδα και το καθεστώς της σήμερα ορίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και παραχωρείται στο παράκτιο κράτος, για λόγους πρακτικούς και πολιτικούς όμως ο νομικός ορισμός της διαφέρει από τον γεωλογικό.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 ως υφαλοκρηπίδα ορίζεται κατά βάση ο βυθός της θάλασσας εντός ακτίνας 200 ναυτικών μιλίων από την ακτή.

Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από τη γεωλογική μορφή του βυθού.
Σε περίπτωση όμως που το υφαλοπλαίσιο εκτείνεται και πέρα των 200 μιλίων από την ακτή, τότε η υφαλοκρηπίδα κατά το Διεθνές Δίκαιο προεκτείνεται είτε ως τα 350 ν.μ. είτε ως τα 100 ν.μ. πέραν της ισοβαθούς των 2.500μ. είτε ως τα 60 ν.μ. από τη βάση του ηπειρωτικού ανυψώματος ;;;

Aυτό σημαέινει ότι ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα δεν είναι πάντα η ίδια. Η υφαλοκρηπίδα μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή και μικρότερη από την ΑΟΖ.




Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου