Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΣΗΜΑΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ ΑΠΟ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΕΣ


Στην σημερινή εποχή και στην υποτιθέμενη χώρα που λέγεται Ελλάδα, πολλά από τα όσα γνωρίζαμε ως αξίες και έννοιες στις οποίες έπρεπε να αποδίδουμε σεβασμό, εμφανίζονται ως παρωχημένες, αρνητικές, μισάνθρωπες και ένας Θεός ξέρει τι άλλο…

Εμείς σε πείσμα των καιρών και επειδή δίνουμε σημασία σε όσα μιλάνε πραγματικά στην καρδιά μας και στον μυχό της ίδιας μας της ύπαρξης θα συνεχίζουμε να αποτίουμε φόρο τιμής και την αρμόζουσα αξία σε σύμβολα, ιδέες και έννοιες, οι οποίες μας εκφράζουν και θεωρούμε πως μπορούν να μας ενώσουν –ειδικότερα στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε– δίχως αποκλεισμούς και μισσαλοδοξία.

Στην σημερινή υποτιθέμενη Ελλάδα, λοιπόν, παρατηρούμε να εκτυλλίσεται ένας περίεργος διωγμός ακόμα και από μέρους της επίσημης πολιτείας για τα εθνικά σύμβολα και όσα θεωρούνται ως δηλωτικά της ελληνικής ταυτότητας. Η περίεργη συσχέτιση της ελληνικής σημαίας από ορισμένους με ακραίους ιδεολογικούς χώρους, με τον ναζισμό και τον φασισμό, η τοποθέτηση του εθνικού συμβόλου στην άκρη υπό το σχήμα του διωγμού των ακροτήτων, της βίας και του ρατσισμού είναι κάτι που πραγματικά δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από όσους δεν έχουν ιδεολογική τρικυμία εν κρανίω.


Μπορεί για κάποιους, στον καιρό της παγκοσμιοποίησης, των golden boys, του βρώμικου και γρήγορου κέρδους, αυτά να φαντάζουν ξεπερασμένα, ωστόσο τα σύμβολα που κάθε χώρα και κάθε λαός έχει υιοθετήσει εκφράσουν το συλλογικό του ασυνείδητο, την ψυχή του, την ενότητα της ταυτότητας του, στοιχεία χωρίς τα οποία ένας λαός δεν μπορεί να υπάρξει.

Αναλογιζόμενοι την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας, από αυτούς οι οποίοι ακόμα και σήμερα – δίχως επιτυχία βέβαια – προσπαθούν να μας πείσουν ότι προσπαθούν να μας σώσουν, η αναδίπλωση της Πολιτείας ή άλλων επίσημων φορέων της χώρας μας ως προς την υποχώρηση των εθνικών συμβόλων μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στο ήδη τσακισμένο ηθικό, στον ήδη τσακισμένο ψυχισμό των συμπολιτών μας. Δεν το γνωρίζουν αυτό οι ιθύνοντες; Φυσικά και το γνωρίζουν, και πολύ καλά μάλιστα, παρολαυτά προχωρούν ακάθεκτοι και εφαρμόζουν με ιδεοληπτική ευλάβεια τα σχέδιά τους.

Είδαμε έκπληκτοι το καλοκαίρι που μας πέρασε στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, να έχει αφαιρεθεί η Ελληνική Σημαία από τις εμφανίσεις των αθλητών της Εθνικής Ομάδος δίχως κάποιο προφανή λόγο, ενώ άλλες χώρες είχανε στην στολή τους την σημαία τους. Άρα δεν υφίσταται κάποια περίπτωση για να υπάρχει σχετική οδηγία της FIBA, καθώς τότε θα ίσχυε το ίδιο για όλες τις ομάδες που λάμβαναν μέρος στο τουρνουά. Αλήθεια, για το θέμα αυτό υπάρχει κάποια εξήγηση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης; Γιατί θα θέλαμε πολύ να την ακούσουμε…

εθνική ελλάδα μπάσκετ 2013 greek team eurobasket 2013

ethniki-elladas-basket-2013

Από την άλλη, το θέμα που είχε προκύψει πριν από 3 χρόνια σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί απαγόρευσης της ύπαρξης σημαίας και εθνοσήμου στις στολές των σωμάτων ασφαλείας και δη της Αστυνομίας, φαίνεται πως έχει βάση. Παρόλο που υπήρξε διάψευση με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με καταγγελίες, υπάρχει ακόμα και επιβολή προστίμων σε όσους ένστολους φέρουν ως διακριτικό την ελληνική σημαία στην στολή τους. Επίσης φέρεται να υπάρχει και ειδική εσωτερική εγκύκλιος, η οποία καθορίζει τις λεπτομέρειες για το ζήτημα αυτό. Αληθεύει ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας κι αν ναι, ποιος είναι αυτός ο τόσο σημαντικό λόγος που επιτάσσει κάτι τέτοιο; 

Ρωτούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο.

500px-Coat_of_arms_of_Greece_colour.svg_1

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το συγκεκριμένο θέμα που εκδόθηκε το 2010 είναι η εξής :

“Ελληνική Αστυνομία


«Ανακοίνωση Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με εθνόσημο-στολές προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας κλπ»


05 Φεβρουαρίου 2010

Διευκρινίζεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε πρόσφατα δημοσιεύματα, για αλλαγή του εθνοσήμου ή άλλων εμβλημάτων των στολών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καμία αλλαγή δεν έχει γίνει στον ισχύοντα Κανονισμό Στολής (7012/6/103 από 16-07-2009 Απόφαση κ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, ΦΕΚ. 1426 τεύχος Β΄).

Με πρόσφατη διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, (η οποία επισυνάπτεται), υπενθυμίζεται στο αστυνομικό προσωπικό, μεταξύ άλλων, να φέρει κανονικά τη στολή του (αριθμοί μητρώου – δηλωτικοί της ταυτότητας, κλπ.) ενώ καθιερώνεται και ειδικός διακριτικός αριθμός στο κράνος των αστυνομικών, που υπηρετούν στις Υποδιευθύνσεις Αποκατάστασης Τάξης”.

Και για να δούμε σε τι διεθνές κλίμα γίνονται αυτά ας συμπεριλάβουμε στην σκέψη μας την διεθνή υποταγή της χώρας στο μνημόνιο και τους δανειστές, την ανάληψη πολιτικών και νομικών πρωτοβουλιών, έπειτα από εντολές ξένων κέντρων (Εβραϊκές οργανώσεις σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη), τις προκλήσεις από πλευράς των Σκοπίων, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού Νίκολας Γκρούεφσκι περί Πρώην Οθωμανικής Δημοκρατίας της Ελλάδος, την πρόσφατη υποταγή της Κύπρου στα ίδια κέντρα που υπέταξαν την Ελλάδα μαζί με τις αγορές των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων από το Τουρκικό Κράτος, τις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας (Θράκη – Αιγαίο – κοιτάσματα πετρελαίου), τις οξυμένες σχέσεις Ελλάδος – Αλβανίας κ.λπ. Η αποψίλωση της εθνικής συνείδησης, των εθνικών συμβόλων κ.λπ. από την ψυχή του ελληνικού λαού είναι προφανές ότι αποτελεί χαράς ευαγγέλιο για τις όμορες χώρες, οι οποίες εμφανίζουν μια επιθετικότητα άνευ προηγουμένου και επιδιώκουν την κατάληψη ζωτικού χώρου, εις βάρος της πατρίδας μας.

Ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει το μέγεθος των οξύμωρων καταστάσεων που επικρατούν στην χώρα μας είναι και το γεγονός που είδαμε σε διάφορα μπλογκς, με την ανάρτηση πανό που ανέγραφε “Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ” από Σέρβους φιλάθλους κατά την πρόσφατη ποδοσφαιρική αναμέτρηση Σερβίας – Σκοπίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Να τονίσουμε εδώ ότι παρόμοια πανό από Έλληνες φιλάθλους έχουν απαγορευθεί ως εθνικιστικά!

Μακεδονία

Εμείς, κλείνοντας αυτό το άρθρο, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους ιθύνοντες μια αποστροφή από τον όρκο που δώσαμε όλοι όταν κάναμε την στρατιωτικής μας θητεία ως υποχρεούμαστε (φυσικά αναφερόμαστε σε όσους από όλους αυτούς έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, γιατί οι υπόλοιποι προφανώς δεν θα γνωρίζουν τον όρκο αυτόν) : Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας

Ε.Ο.Ε.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου