Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Στα κλειστά πανεπιστήμια βλέπεις την κατάντια της χώρας


Του Στρατή Μαζίδη

Έτυχε να πέσω πάνω σε ένα δημοσίευμα το οποίο έλεγε πως οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ διέψευσαν πως θα πραγματοποιηθούν με προσωπικό ασφαλείας οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών.

Έκανα μια διαδικτυακή γύρα για περισσότερες πληροφορίες και ρεπορτάζ. Παιδιά που χάνουν εξεταστικές, τελειόφοιτοι που δεν μπορούν να τελειώσουν τις σπουδές τους γιατί τους έμειναν 1, 2, 3 μαθήματα, παιδιά που δεν μπορούν να τις ξεκινήσουν, μεταπτυχιακοί στην αναμονή κτλ.

Αναλογίζονται οι υπάλληλοι των 6 ΑΕΙ που είναι κλειστά πως κάποιοι τα φέρνουν πολύ δύσκολα βόλτα και δεν έχουν άλλο χρόνο για σπουδές ή πως φοιτούν μακριά από την πόλη τους και οι γονείς τους κόβουν το λαιμό τους για να τους συντηρούν; Λογικά όχι. Θίχτηκε η κάστα, κατέβηκαν τα ρολά και εσείς κορόιδα κόψτε το λαιμό σας. Χάστε το εξάμηνο. Τι είναι άλλωστε έξι μήνες μπροστά στην αιωνιότητα;


Η κυβέρνηση φυσικά δεν έχει κανένα λόγο να πιέσει. Το έχουμε ξαναδεί το έργο όταν μια κοινωνική ομάδα με την κινητοποίησή της προκαλεί πολλαπλά προβλήματα στο σύνολο. Το στρέφει σε βάρος της.

Τα μνημόνια ανατρέπονται είτε με ένα λαό ολόκληρο στους δρόμους είτε στις εκλογές. Άλλωστε όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται, τι ψήφισαν πέρυσι πιθανώς διαβεβαιωμένοι ότι δε θα πειραχθούν;

Όλα αυτά τα χρόνια βλέπαμε συγκεκριμένες οικογένειες να σταδιοδρομούν σε κάποιες σχολές, αιώνιους φοιτητές να περιφέρονται, κομματικές νεολαίες να κάνουν κουμάντο στα ιδρύματα (άκου να έχουν θέση τα κόμματα εκεί όπου δημιουργείς το αύριο μιας χώρας), αλεξιπτωτιστές που έρχονταν μέσω Βαλκανίων, πριμοδοτούμενους από συγκεκριμένο μέρος χωρίς ουσιαστικό λόγο, απαρχαιομένα προγράμματα σπουδών σε ορισμένα ΑΕΙ, έλλειψη κονδυλίων εκεί όπου πραγματικά χρειάζονταν και μια διαχρονική συνεχιζόμενη απαξίωση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε σημείο που πέρυσι δύο από αυτά (Καποδιστριακό και Αριστοτέλειο) συγκαταλέχθηκαν μεν στη σχετική λίστα της Σαγκάης αλλά έπιασαν πάτο.

Αυτοί ήταν πολύ καλύτεροι λόγοι για να κλείσει κανείς ένα πανεπιστήμιο. Ίσως μάλιστα αν είχε γίνει όταν έπρεπε, η Ελλάδα να ήταν ελεύθερη σήμερα.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου