Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Ταϋλάνδη - η πρώτη χώρα που απαγορεύει τα ψηφιακά νομίσματα (Bitcoins)


Η Τράπεζα της Ταϋλάνδης προχώρησε στην απαγόρευση των χρηματικών λειτουργιών του αποκλειστικά ψηφιακού νομίσματος Bitcoin, ισχυριζόμενη την έλλειψη υφιστάμενης νομοθεσίας και ανεπαρκούς κεφαλαιακού ελέγχου.

Έπειτα από μία επίσημη παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας του Bitcoin προς την κυβέρνηση της Ταϋλάνδης, που είχε ως στόχο να αναδείξει τα «οφέλη» της χρήσης του ψηφιακού νομίσματος, οι αρχές της χώρας αποφάσισαν ότι οι «δραστηριότητες του Bitcoin είναι απαγορευμένες στην Ταϋλάνδη»

Ομάδα της εταιρείας που διαχειρίζεται το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin βρέθηκε στην Ταϋλάνδη ώστε να προσπαθήσει να αλλάξει την απόφαση της κυβέρνησης και να πιέσει για την νομιμοποίηση της λειτουργίας του νομίσματος στην χώρα.

Η κυβερνητική απόφαση καθιστά ουσιαστικά παράνομη την χρήση Bitcoin για οποιεσδήποτε συναλλαγές με την χώρα της Ταϋλάνδης, καθώς και την αποστολή ή λήψη ψηφιακών νομισμάτων από οποιαδήποτε άλλη χώρα.


Η απόφαση που ελήφθη από τις κυβερνητικές αρχές της Ταϋλάνδης αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο εμπόδιο για την διεύρυνση της αποδοχής του ψηφιακού νομίσματος. Η Bitcoin Co.Ltd ευελπιστεί ότι οικυβερνητικές αρχές της χώρας αναμένεται νααλλάξουν την απόφαση τους.“…Η Τράπεζα της Ταϋλάνδης ανακοίνωσε ότι θα σκεφθεί διεξοδικότερα το ζήτημα, χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την τελική της απόφαση, ανακοίνωσε η Bitcoin Co. Ltd στον επίσημο ιστότοπο της.

Το ψηφιακό νόμισμα εισήχθη για πρώτη φορά στην αγορά το έτος 2009, ενώ πλέον δέχεται πιέσεις σε πολλά μέτωπα. Η τελευταία αρνητική απόφαση ήλθε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. (σ.σ. pentapostagma.gr - US Securities and Exchange Commission (SEC) που οδήγησε σε κατηγορίες προς τον διαχειριστή του Bitcoinστην πολιτεία του Τέξας, Trendon Shavers, για απάτη ευρείας κλίμακας προς τους χρήστες του ψηφιακού νομίσματος/πελάτες του μέσω λειτουργίας πυραμιδικού σχήματος – Ponzi.

pentapostagma

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου