Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τρόικα : Ζητούν να καταργηθούν οι νόμοι Κατσέλη και Παπαθανασίου περί προστασίας των δανειοληπτών


Ζητούν να καταργηθούν οι νόμοι Κατσέλη και Παπαθανασίου περί προστασίας των δανειοληπτών -Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών : «Ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί ακόμα και χωρίς την έγκριση της Τρόικας»- «Έπεσαν» από τις αρχικές τους απαιτήσεις για το δημοσιονομικό κενό οι Τροϊκανοί

Για μετά το Eurogroup μετατίθενται οι δύσκολες αποφάσεις για όλα τα καυτά θέματα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την Τρόικα. 

«Υπάρχει πρόοδος, αλλά οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες και θα διαρκέσουν πολύ» έλεγε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Ακόμα και για τα προαπαιτούμενα της δόσεως του 1 δισ. όμως (πχ ΕΑΣ - ΕΛΒΟ, κώδικας δικηγόρων κλπ) δεν έχει επέλθει ουσιαστικά συμφωνία με τους δανειστές.

Η Τρόικα κρατάει ανοιχτή όλη τη «βεντάλια» των θεμάτων, αλλά τρία είναι τα «αγκάθια» για τα οποία πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Αν δεν βρεθεί όμως, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να καταθέσει τα μέτρα της επιλογής της χωρίς να λάβει προηγουμένως την έγκριση της Τρόικα. 

Συγκεκριμένα :


- Προϋπολογισμός 2014: στις 21 Νοεμβρίου η κυβέρνηση θα καταθέσει τον προϋπολογισμό, είτε έχει συμφωνήσει ως τότε η τρόικα για το δημοσιονομικό κενό, είτε όχι. «Υπάρχει σύγκλιση, έσπασε ο «πάγος» των 2,9 δις. ευρώ» ανέφερε η ίδια πηγή, μετά τη συνάντηση, τονίζοντας πως « η Tρόικα πάει σε πιο λογικά νούμερα» όσον αφορά στα μέτρα του 2014.

- Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: το νομοσχέδιο μπορεί να κατατεθεί και πριν τον προϋπολογισμό. Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξουν αλλαγές στο σχέδιο του φόρου, τόνιζε πως «είναι ευπρόσδεκτες οι αλλαγές εφόσον τηρούνται δύο προϋποθέσεις: να εκπληρωθεί ο δημοσιονομικός στόχος είσπραξης των 2,9 δισ. από τα ακίνητα, αλλά και να πληρώνουν περισσότεροι λιγότερα».

- Πλειστηριασμοί-«κόκκινα δάνεια»: σύμφωνα με παράγοντα που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, οι ξένοι ελεγκτές εμφανίζονται ανένδοτοι στις απαιτήσεις του και ζητούν από 1.1.2014 να καταργηθούν και οι δύο νόμοι προστασίας των δανειοληπτών, δηλαδή και ο νόμος Παπαθανασίου για την κατοικία έως 200.000 ευρώ και ο νόμος Κατσέλη που προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Και σε αυτό το θέμα όμως, η κυβέρνηση επείγεται να φέρει νόμο έως τα μέσα Δεκεμβρίου, πριν εκπνεύσουν στις 31.12.2013 τα μέτρα προστασίας που ισχύουν ήδη. Και αυτό επειδή, όπως έλεγε η ίδια πηγή, ο πρωθυπουργός έχει δημοσίως δεσμευτεί για το πλαίσιο στο οποίο θα γίνουν αλλαγές, ώστε να μην κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι το κανένα φτωχό νοικοκυριό.


stamantalakiamas

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου