Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Στα βαθιά οι έρευνες για το σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ

Στα βαθιά οι έρευνες για το σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ

Σε συνέχεια του πρόσφατου άρθρου μου ‘’Ο δολοφόνος τριγυρνά πάντα στον χώρο του εγκλήματος’’ στο οποίο αναφερόμουνα μεταξύ άλλών και στο ακίνητο που ο κουμπάρος και φίλος του Προέδρου Νίκου Ανασταιάδη, Τώνης Αντωνίου, όντας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, ενοικίασε με σκανδαλώδη τρόπο σε αυτό το ακίνητο του προς 20.000 περίπου μηνιαίως, διαβάστε πιο κάτω απίστευτα σκάνδαλα για το ίδιο θέμα.

Φύλλο και φτερό κάνουν τα συμβόλαια ενοικίασης κτηρίων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) δικηγόροι της Νομικής Υπηρεσίας, μετά την έκθεση καταπέλτη που εξέδωσε η Γενική Ελέγκτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, μέσα από την οποίαν αποκαλύπτεται εκτεταμένη κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Το γεγονός και μόνο ότι καταβλήθηκαν από το ΤΕΠΑΚ ενοίκια €2 εκατ. χωρίς καν να χρησιμοποιηθούν τα κτήρια, αποκαλύπτει από μόνο του πάρα πολλά σε σχέση με τα έργα και τις ημέρες αυτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο παρόν στάδιο, σε επίπεδο Νομικής Υπηρεσίας για τη διαπίστωση ποινικών ή και άλλων αδικημάτων, η δικηγόρος της Δημοκρατίας Αγγελική Κάρνου απέστειλε επιστολή εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, προς την πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Ελπίδα Κεραυνού.


Με την επιστολή, που φέρει ημερομηνία 1/11/2013, καλείται η πρύτανης να απαντήσει γραπτώς σε σειρά ερωτημάτων που αφορούν δεκάδες συμβόλαια ενοικίασης κτηρίων στη Λεμεσό, για τα οποία η κ. Γιωρκάτζη καταγράφει πράματα και θάματα στην έκθεση της,  με σημαντικότερα, τα συμβόλαια ενοικίασης που αφορούν το κτήριο New Extra, τις αποθήκες Συκοπετρίτη και το ξενοδοχείο Eastland. Όπως αποκαλύπτεται μέσα από την επιστολή, χάθηκαν τα πρακτικά των αποφάσεων των σωμάτων διοίκησης του Πανεπιστημίου με βάση τις οποίες ενοικιάστηκαν 21 κτήρια. Και επ’ αυτού ζητούνται εξηγήσεις.

Ειδικότερα, η Νομική Υπηρεσία αναφέρει επί λέξει στην επιστολή της προς την πρύτανη :

«Αναφέρομαι στην επιστολή σας προς το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ημερομηνίας 2/10/2013 και παρακαλώ όπως μας παράσχετε τις κάτωθι πληροφορίες :

1. Για ποιο λόγο τερματίστηκε το συμβόλαιο ενοικίασης του κτηρίου New Extra;

2. Σε σχέση µε τα 21 κτήρια για τα οποία δεν εντοπίζετε, σε επίσημα πρακτικά, τις αποφάσεις των σωμάτων διοίκησης του Πανεπιστημίου για την ενοικίαση τους, παρακαλώ να ζητήσετε εξηγήσεις από το πρόσωπο που υπέγραψε τα σχετικά ενοικιαστήρια συμβόλαια εκ µέρους του Πανεπιστημίου και από την εσωτερική νομική σας σύμβουλο η οποία ενδεχομένως να έχει ετοιμάσει τα εν λόγω συμβόλαια.

3. Τι ακριβώς προνοούσε η απόφαση της διοικούσας επιτροπής, ηµεροµηνίας 22/10/10 για διορισμό υπεύθυνων συντονιστών για το κάθε συμβόλαιο; Να ερωτηθεί ο τότε ΔΔΟ γιατί δεν υλοποιήθηκε η απόφαση αυτή πριν το τέλος του 2010 ως φαίνεται να ήταν η απόφαση της διοικούσας επιτροπής.

4. Λέτε στην προτελευταία παράγραφο, στη σελίδα 2 της επιστολής σας, ότι διορίστηκε «το ίδιο άτομο» ως υπεύθυνη συντονισμού για όλα τα συμβόλαια. Δηλαδή, το άτομο αυτό ήταν και προηγουμένως διορισμένη σε αυτή τη θέση; Ποια είναι τα καθήκοντά της;

5. Σύμφωνα µε το σηµείωµα του εσωτερικού ελεγκτή, Άκη Κλεάνθους, ηµεροµηνίας 18/12/2012, παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην παράδοση των κτηρίων Καλυψώ και Συµεών, η οποία θα µπορούσε να ενεργοποιήσει ρήτρες των συμβολαίων για πληρωμή αποζημιώσεων από τους ιδιοκτήτες. Ζητήθηκαν ή και δόθηκαν οι αποζημιώσεις αυτές; Αν όχι, γιατί δεν έγινε αυτό;

6. Σε σχέση µε το κτήριο Eastland, για ποιο λόγο ενώ υπεγράφη συμβόλαιο ενοικίασης στις 15/9/2009 το ΤΕΠΑΚ προέβη στην πρώτη προκήρυξη προσφορών στις 11/6/2010; Πώς δικαιολογείται η καθυστέρηση αυτή;

7. Γιατί ακυρώθηκαν οι τρεις πρώτες προσφορές που προκηρύχθηκαν για το κτήριο Eastland;

8. Έγινε οποιαδήποτε επαναδιαπραγµάτευση για το ύψος του ενοικίου για το κτήριο Eastland ή και για τα υπόλοιπα κτήρια που ενοικιάζει το ΤΕΠΑΚ;

Τα έκαναν γαργάρα…

Όπως καταγράφει στο πόρισμα της ημερ. 13/9/2013 η Γενική Ελέγκτρια «παρά το γεγονός ότι οι εκθέσεις των ad hoc επιτροπών (σ.σ. για τις τρεις αναφερόμενες περιπτώσεις ενοικίασης κτηρίων) βρίσκονται εδώ και αρκετούς μήνες ενώπιον της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου και παρά τη σοβαρότητα των ευρημάτων τους, εντούτοις, µέχρι σήµερα, δεν αποφασίστηκε περαιτέρω διερεύνησή τους, ώστε να εντοπιστούν τυχόν πειθαρχικά ή και ποινικά αδικήµατα και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν». Με την κ. Γιωρκάτζη να υποδεικνύει στο συμβούλιο του Πανεπιστημίου ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε διερεύνηση όλων των ενοικιάσεων για απόδοση ευθυνών εκεί και όπου υπάρχουν.

Μετά την αποκάλυψη του πορίσματος της κ. Γιωρκάτζη και τον σάλο που προκλήθηκε, η διοίκηση του Πανεπιστημίου έσπευσε να αποστείλει όλα τα έγγραφα που αφορούν το σκάνδαλο με τα ενοίκια στον Γενικό Εισαγγελέα.

Μείωσαν ενοίκια, αυξάνοντάς τα!

Από τον Απρίλιο του 2012 το ΤΕΠΑΚ άρχισε σταδιακά διαπραγματεύσεις µε στόχο τη µείωση των ενοικίων. Τα ενοίκια σε 38 από τα 42 κτήρια που ενοικιάζονται µειώθηκαν κατά 7%-29%. Σηµειώνεται, ωστόσο, ότι για τα 22 από τα 38 κτήρια που ενοικιάζονται αυξήθηκε ταυτόχρονα και η περίοδος ενοικίασης από τέσσερα µέχρι οκτώ έτη. Με την παράταση της περιόδου ενοικίασης, το ΤΕΠΑΚ δεσµεύτηκε ουσιαστικά στην καταβολή επιπλέον ενοικίων. Μειώνοντας από τη μια το ενοίκιο, επεκτείνοντας από την άλλη την περίοδο ενοικίασης τους.

Για παράδειγμα, το ΤΕΠΑΚ μείωσε το ενοίκιο στις αποθήκες Συκοπετρίτη κατά 15% εξοικονομώντας συνολικά το ποσό των €184.500. Όμως, με την παράταση της περιόδου ενοικίασης κατά τέσσερα έτη προκύπτει ένα επιπρόσθετο κόστος ενοικίασης ύψους €1.014.504! Παρόλα αυτά, η διοίκηση του ΤΕΠΑΚ κάνει λόγο για εξοικονομήσεις στα ενοίκια.

Όμηρος Αλεξάνδρου

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου