Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

λογικη

Κατά την διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας τραπέζης, ο ληστής φώναξε στους πελάτες ”Μην κινηθείτε! Τα λεφτά ανήκουν στο κράτος! Η ζωή σας ανήκει σε σας όμως!”

Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα. Αυτή η μέθοδος, ονομάζεται “Mind Changing Concept”, στα ελληνικά σημαίνει "Αλλαγή παραδοσιακού τρόπου σκέψης!".

Τότε, μια πελάτισσα στήθηκε κάπως προκλητικά σε ένα τραπέζι, περιμένοντας ίσως κάτι διαφορετικό από τους ληστές να της κάνουν. Ο ένας ληστής λοιπόν, της λέει. “Σοβαρέψου κυρία μου, πρόκειται να σας ληστέψω, όχι να σας βιάσω!”

Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται “Being Professional” στα ελληνικά επαγγελματισμός, δηλαδή να εστιάζεις την προσοχή σου σε αυτό που έχεις εκπαιδευθεί.

Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν ο μικρός αδελφός, με πτυχίο μάστερ, λέει στον μεγάλο αδελφό, απόφοιτο δημοτικού. ”Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε!”


Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει. “Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε! Το βράδυ στις ειδήσεις, που θα ανακοινώσουν την ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσόν που κλάπηκε!”.

Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "Experience  = ΕΜΠΕΙΡΙΑ". Είναι σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία μάστερ.

Όμως στην τράπεζα, μετά την ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στον διευθυντή να καλέσει την αστυνομία. Ο διευθυντής του λέει, “Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς και κοντά στα 70 που έχουμε καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100!”

Αυτή η μέθοδος ονομάζεται “Swim with the tide”. Στα ελληνικά σημαίνει, χρησιμοποιούμε μια δυσάρεστη κατάσταση προς όφελός μας.

Ο ταμίας λέει “Μακάρι να έχουμε μια ληστεία κάθε μήνα!”

Αυτό λέγεται “Killing Boredom”. Στα ελληνικά σημαίνει ότι η προσωπική ευτυχία, είναι πιο σημαντική από την δουλειά σου.

Το βράδυ, στις ειδήσεις, ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσόν των 100 εκατομμυρίων. Οι καημένοι οι ληστές, μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, αλλά το ποσόν που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια…

Θυμωμένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει ”Ρισκάραμε τις ζωές μας για 20 εκατομμύρια, ενώ ο διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού πήρε 80 εκατομμύρια! Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι διευθυντής της τράπεζας παρά ληστής!”

Αυτό λέγεται “Knowledge is worth as much as gold!”. Στα ελληνικά σημαίνει, η γνώση αξίζει όσο ο χρυσός!

Ο διευθυντής της τράπεζας ήταν πολύ χαρούμενος, που κάλυψε τις κλοπές του, εξαιτίας της ληστείας. Αυτό λέγεται “Seizing the opportunity”. Daring to take risks!” Στα ελληνικά σημαίνει, αρπάζω την ευκαιρία, τολμώ να πάρω το ρίσκο!

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου