Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αντώνης Σαμαράς... Άχρηστος, αγράμματος, ανεπάγγελτος, άεργος και προικοθήρας


Έχει και ο Μαραθώνας τον δικό του... κολλεγιόπαιδα... "αστέρι"... του σκότους!

Πόπη Σουφλή


...Γραφείο συνοικεσίων με το όνομα "Μπενάκης" έπρεπε να λέγεται το Κολέγιο Αθηνών. Όλα τα κακόβουλα παράσιτα της ελληνικής πολιτικής και επιχειρηματικής "πανίδας" εκεί "γεννήθηκαν" και από εκεί ξεκίνησαν την πορεία τους. Αυτή είναι η μεγάλη "κληρονομιά" του Μπενάκη ...Το μόνο πραγματικό έργο του Μπενάκη ήταν το "ανταλλακτήριο" προικών στο Ψυχικό. Λογικό είναι λοιπόν να είναι "θεματοφύλακας" του έργου του ο εγγονός του και αδερφός του Σαμαρά. Όλα τα φασιστικού τύπου "φίλτρα", τα οποία εισήχθησαν στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου να ελέγχεται η "στελέχωση" των μηχανισμών της σε όλα τα επίπεδα, ήταν δικές τους "εισαγωγές".

Αν ο Μπενάκης ίδρυσε το Κολέγιο Αθηνών, τα παιδιά του "ίδρυσαν" τον ελληνικό Προσκοπισμό και τον Οδηγισμό ...Αυτές τις μεγάλες "μήτρες" "δημοκρατών", οι οποίες συνδέονταν με τη μασονία και μιμούνταν τις φασιστικές νεολαίες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ...Η μεγαλύτερη παραγωγική "μηχανή" για τη στελέχωση του ελληνικού παρακράτους. Σε πλήρη και αγαστή συνεργασία οι "μηχανές" του παρακράτους. Από εκεί και πέρα το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Οι κολεγιόπαιδες θα έπαιρναν τις νύφες "Α εθνικής" και οι πρόσκοποι ό,τι καλό περίσσευε. Οι υπόλοιποι τις "πτωχές" ...
Τον "Μπίθουλα", όπως από κοινού οι "εκλεκτοί" θεωρούσαν την υπόλοιπη κοινωνία.




Διαβάζουμε στα κοινωνικά "λιβανίσματα" ―της διαπλοκής των ΜΜΕ υπέρ του νέου Πρωθυπουργού― για το πώς "ζευγάρωσε" ο κακορίζικος Αντώνης με τη γυναίκα του και "συγκινηθήκαμε". Άρλεκιν έπρεπε να γίνει η ιστορία τους. Έψαχνε δήθεν ο Αντωνάκης να βρει ποια ήταν η "άγνωστη" "μελαχρινή", που τον γοήτευσε σε μια πολιτική προεκλογική συγκέντρωσή του και η οποία στη συνέχεια έγινε και σύζυγός του ...Η "άγνωστη", που του άρεσε, αλλά δεν τη γνώριζε και στην αναζήτηση της οποίας τον βοήθησε ο αδερφός του ...Ο Αντωνάκης με τα "ωραία" του. Την είδε σε μια τυχαία συγκέντρωση και δεν την ήξερε, παρ' όλο που σπούδαζε κι αυτή στο δικό τους Κολέγιο ...Όπως το άλλο με τον Τοτό.

Ωραία γυναίκα "φορτωμένη" με χρήμα περιφερόταν στο Κολέγιο και την αγνοούσαν τα προικοβόρα "πιράνχας"; Ωραία γυναίκα και "φορτωμένη" αποκλείεται να μην ήταν "στόχος" των παρασιτικών κολεγιογαμπρών και άρα και των κορυφαίων μεταξύ αυτών, όπως ήταν ο Αντωνάκης. Στοιχήματα μεταξύ τους θα έβαζαν, για το ποιος θα κατάφερνε να την πάρει ως "λεία". "Φάκελο" ολόκληρο θα είχαν με τα περιουσιακά της στοιχεία οι γόνοι του Μπενάκη. Καλύτερα από την ίδια θα γνώριζε ο Αντωνάκης την περιουσία της. Τζάμπα περίμενε η Κύπρια τραγουδιάρα "αποκατάσταση" από γόνο Μπενάκη. Ο άνθρωπος από τότε ήταν αποφασισμένος να τη βγάλει "κοτσάνι", χωρίς να δουλέψει ποτέ στη ζωή του ...Συνειδητοποιημένος άεργος ο Αντωνάκης. Όχι απλά ανεπάγγελτος ...Άεργος.

...Άριστος "οικονομολόγος" με διδακτορικό στη "συμφεροντολογία" ήταν πολύ πριν πάει στην Αμερική. Γνώριζε από τον παππού του πώς να ζεις άνετα, συμπληρώνοντας κληρονομιές με προίκες. Ποτέ ο Αντωνάκης δεν έζησε σε σπίτι που δεν κληρονόμησε και ποτέ δεν έφαγε ούτε μια μπουκιά ψωμί, χωρίς αυτή ν' αγοραστεί με χρήματα που του δόθηκαν χάρισμα ή αργομισθία ...Ο άνθρωπος ήταν "εκλεκτός" από τότε που γεννήθηκε ...Ανήκε σε κάστα "ανωτέρων", που δεν γνωρίζονται ούτε εξ όψεως με την έννοια της εργασίας. Σηκώνεται να περπατήσει ο άνθρωπος και νιώθεις την ανάγκη να του βρεις μια καρέκλα να τον βάλεις να ξεκουραστεί. Λογικό είναι αυτό. Είναι ανώτερο μέλος μιας "κάστας", η οποία επιβιώνει, χωρίς να χρειάζεται καν να κουνηθεί ...Μιας αυστηρά κρατικοδίαιτης "κάστας", η οποία ακόμα και σήμερα επηρεάζει τη συνολική κοινωνική λειτουργία της χώρας.

[...]

Πόσο "καθαρός" μπορεί να είναι κάποιος ανεπάγγελτος, που σε ηλικία μόλις τριάντα έξι ετών συμμετείχε ως ο κορυφαίος υπουργός σε κυβέρνηση-Μητσοτάκη; Πόσο "καθαρός" μπορεί να είναι κάποιος άεργος, που, πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Siemens, είχε κατηγορηθεί ότι έριξε την κυβέρνηση-Μητσοτάκη, εξαιτίας αυτής της εταιρείας; Πόσο "καθαρό" μπορεί να είναι κάποιο "παράσιτο", που το όνομά του "κοσμεί" όλες τις λίστες δώρων του Χριστοφοράκου; Πόσο καθαρός μπορεί να είναι κάποιος, που σε μια χώρα, όπου πιο εύκολα βρίσκεις δικηγόρο παρά χαμάλη, επέλεξε ως νομικό σύμβουλο της κυβέρνησής του κάποιον πρώην νομικό σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας;

Αυτός ο "καθαρός" άνθρωπος ήταν που έδωσε την τελευταία "παράσταση" στο Βερολίνο ...Την ομολογουμένως "συγκινητική" παράσταση, αν σκεφτεί κάποιος ότι μετά από αυτήν "άλλαξε" ως δια μαγείας η γερμανική συμπεριφορά ...Είδε τον "κλάψα" η Μέρκελ και συγκινήθηκε ...Μας είπε ευθέως ότι "καίγεται" η καρδιά της,  εξαιτίας του δράματος των Ελλήνων ...Μιλάμε για διπλή αποκάλυψη. Μάθαμε ότι το κτήνος του Ρήνου όχι μόνον έχει καρδιά, αλλά ότι αυτή η καρδιά καίγεται κιόλας.

Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι αν ο "γοητευτικός" Αντώνης γνώριζε ποια είναι η Μέρκελ που "γοήτευσε" ή αν πάλι τον βοήθησε ο αδερφός του να την αναγνωρίσει ...Μόνον αυτό δεν γνωρίζουμε. Αυτό ήταν το πρώτο επίτευγμα του Σαμαρά ως Πρωθυπουργού ...Ο άνθρωπος, που συγκίνησε την Μέρκελ ...Ο πορθητής του Βερολίνου. Ανέλαβε και έφερε εις πέρας την ελληνική "εκστρατεία" γοητείας στην Ευρώπη. Κατάφερε να αλλάξει το "κλίμα" για την Ελλάδα, όπως μας "ορκίζονταν" ότι συνέβη οι υπάλληλοι του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη, που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.

Αυτό, το οποίο είδαμε, ήταν μια φτηνή παρωδία μεταξύ "συγκινημένων" ιμπεριαλιστών και "συγκινητικών" δωσίλογων. Μια παρωδία αντάξια του "κλαμπ" στο οποίο ανήκει ο θλιβερός Αντωνάκης ...Ο δωσίλογος Αντωνάκης, ο οποίος πήγε στο Βερολίνο για να εξυπηρετήσει τους Γερμανούς ιμπεριαλιστές και όχι τους Έλληνες πολίτες. Στην πραγματικότητα πήγε στην Ευρώπη όχι για να μιλήσει εκ του σύνεγγυς με τους Ευρωπαίους, αλλά για να "μιλήσει" από γερμανικής "έδρας" στους Έλληνες ...Πήγε στην Ευρώπη, για να δηλώσει αυτά, τα οποία θα χαροποιούσαν τους Ευρωπαίους, έστω κι αν αυτά σήμαιναν την καταστροφή της πατρίδας μας ...Πήγε στην Ευρώπη, για να "θυμίσει" στους Έλληνες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα δικά του αφεντικά ...Για να διαβεβαιώσει προσωπικώς και δημοσίως τα αφεντικά του —και χωρίς να έχει ο ελληνικός λαός "δικαίωμα" αντίδρασης— ότι τα πάντα θα δρομολογηθούν όπως έχουν αποφασίσει οι φασίστες και οι τοκογλύφοι.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Σαμαράς. Δεν "μίλησε" στους Ευρωπαίους ως Πρωθυπουργός των Ελλήνων, αλλά "μίλησε" στους Έλληνες ως "υπάλληλος’ των Ευρωπαίων τοκογλύφων. Δεν υπερασπίστηκε ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός των Ελλήνων τα συμφέροντά τους εις βάρος των συμφερόντων των "άλλων", αλλά έκανε το ακριβώς αντίθετο. Δεν πήγε στην Ευρώπη, για να "μεταφέρει" στους Ευρωπαίους ένα μήνυμα από πλευράς αυτών που τον ψήφισαν, αλλά για να "στείλει" στην Ελλάδα ένα μήνυμα από την πλευρά αυτών που τον "διόρισαν".

Πήγε και στάθηκε δίπλα στη Μέγαιρα του Ρήνου, όπως στέκεται κάποιος δίπλα σε έναν άγριο σκύλο, προκειμένου να δώσει "βάρος" στον λόγο του, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους ακροατές του ...Κάποιος, ο οποίος με την επίδειξη ενός "φόβητρου" επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή τους και να τους "δείξει" και τις "πλάτες" του ...Να τους υπενθυμίσει ότι δεν μπορούν να τον αμφισβητούν όσα ψέματα κι αν έχει πει —προκειμένου να τους κλέψει την ψήφο—, εφόσον απολαμβάνει υψηλής "προστασίας" ...Τόσο "υψηλής" όσο απαιτεί η δική του κορυφαία προδοτική συμπεριφορά.

[...]

Για κάποιον, που του αρέσει να παρακολουθεί τα δημόσια πράγματα, η παρουσία του Σαμαρά στον δημόσιο βίο ήταν πάντα λίγο περίεργη. Για παράδειγμα, εδώ και χρόνια εμφανίζεται σαν "ευγενής" γόνος της Αθήνας με έναν τρόπο ταπεινό και παράξενο ...Τόσο ταπεινό, που καταντά τουλάχιστον ύποπτος. Τον εμφανίζουν, για παράδειγμα, ως εγγονό της γνωστής Πηνελόπης Δέλτα ...Εγγονό μιας λογοτέχνιδας τοπικού βεληνεκούς χωρίς ιδιαίτερες διεθνείς περγαμηνές. Γιατί είναι παράξενο αυτό; ...θα έλεγε ο ανύποπτος αναγνώστης. Γιατί, πάνω στη σχέση του με την Δέλτα σταματάνε όλες οι αναφορές. Σαν να υπάρχει κάποιο "φρένο", που τους αναγκάζει να σταματήσουν ...Ένας αόρατος "τοίχος", που δεν επιτρέπει να δούμε "πίσω" από την Δέλτα. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί θεωρητικά "πίσω" από την Δέλτα υπάρχουν ακόμα πιο "καλά" διαφημιστικά στοιχεία για ένα φιλόδοξο δημόσιο πρόσωπο, όπως είναι ο Σαμαράς.

Για κάποιον λόγο δεν "πάνε" προς το "καλύτερο" και "ανώτερο" ...Δεν λένε ποτέ ποια είναι η Πηνελόπη Δέλτα ...Δεν λένε ότι η Πηνελόπη Δέλτα ονομάστηκε έτσι εξαιτίας του άνδρα της. Στην πραγματικότητα είναι η Πηνελόπη Μπενάκη, η κόρη του Εμμανουήλ Μπενάκη ...Του διαβόητου συνέταιρου του Βενιζέλου ...Του συνιδρυτή του Κολεγίου Αθηνών ...Του φερόμενου σαν εθνικού ευεργέτη Μπενάκη. Παράξενο δεν είναι αυτό; 

Παράξενο δεν είναι να μην "θυμάται" κανένας ότι ο Σαμαράς είναι απευθείας απόγονος του "μέγα" Μπενάκη; Σε μια Ελλάδα όπου —ειδικά μετά τη Μεταπολίτευση— ο Βενιζέλος "αποθεώθηκε", είναι τουλάχιστο παράξενο να μην εκμεταλλεύεται ο Σαμαράς αυτό το διαφημιστικό "ατού". Γιατί διαφημιστικό; Γιατί, αν οι μισοί δρόμοι της Αθήνας πήραν το όνομα του Βενιζέλου, οι άλλοι μισοί "αφιερώθηκαν" στον συνέταιρό του τον Μπενάκη. Ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο ιδιωτικό ίδρυμα της χώρας, είναι υποτίθεται κληροδότημά του. Μισό στρέμμα τάφο έχει ο Μπενάκης στην είσοδο του Πρώτου Νεκροταφείου της χώρας.

Δεν είναι λοιπόν παράξενο, που, ενώ κάποιοι προσπαθούν ν' αναδείξουν την "υψηλή" καταγωγή του Σαμαρά, "σταματάνε" στην Πηνελόπη Δέλτα; ...Σταματάνε ένα "βήμα" πριν από τον "μεγάλο" πατέρα της. Μιλάμε για παράξενα πράγματα ...Πολύ παράξενα, αν σκεφτεί κάποιος ότι ο Σαμαράς αυτήν τη στιγμή μένει ως κληρονόμος στο σπίτι του ίδιου του Εμμανουήλ Μπενάκη ...Στο σπίτι της Κηφισιάς, στα σκαλιά του οποίου τραβήχτηκε η περίφημη φωτογραφία του Βενιζέλου με τον Μπενάκη ...Πολύ παράξενα, αν σκεφτεί κάποιος ότι —σε μια εποχή που κάποιος θεωρεί μέγα "ατού" του την αποφοίτησή του από το Κολέγιο Αθηνών— πρέπει κάποιος να ψάξει πολύ "βαθιά" στα αθηναϊκά κοσμικά, για να καταλάβει ότι ο αδερφός του Αντώνη Σαμαρά είναι ο Πρόεδρος αυτού του —περίπου "οικογενειακού" τους— ιδρύματος ...Πολύ παράξενο, αν σκεφτεί κάποιος τη σύμπτωση τού να είναι συγκάτοικος του βενιζελικού Γιωργάκη στις σπουδές του στις ΗΠΑ ...Συγκάτοικος με τον εγγονό του "Ανένδοτου" και τον γιο του εκλεκτού της CIA.

Τι συμβαίνει λοιπόν και όλοι "ξεχνάνε" τη βασική ιδιότητα, που εξηγεί τα παραπάνω; Γιατί τα εξηγεί; Γιατί αποκαλύπτει ότι ο Σαμαράς είναι ένας τυπικός βενιζελικός, που έζησε τη φυσιολογική ζωή ενός βενιζελικού. Γιατί, αν σκεφτεί κάποιος ότι ο Σαμαράς είναι εγγονός του Μπενάκη, όλα αυτά που περιγράψαμε παραπάνω είναι και τα λογικά. Όλη του η ζωή είναι "φυσιολογική" και χωρίς μυστήρια ...

Βεβαίως και ο εγγονός του Μπενάκη θεωρεί ότι "δικαιούται" την πρωθυπουργία σε ένα κράτος, το οποίο οι Μπενάκηδες το αντιλαμβάνονταν περίπου σαν ιδιοκτησία τους ...Βεβαίως και  ο εγγονός του Μπενάκη θα κάθεται στο σπίτι του παππού του ...Βεβαίως και ο αδερφός του —και άρα επίσης εγγονός του Μπενάκη— θα ήταν πρόεδρος στο Κολέγιο Αθηνών ...Βεβαίως και ο εγγονός ενός ακραιφνούς βενιζελικού θα ήταν συγκάτοικος με τον εγγονό κάποιου άλλου ομοίου του.

Όλα αυτά όμως δεν λέγονται. Αφήνονται στη "σκιά" της δημοσιότητας σαν να μην συμβαίνουν. Γιατί; Γιατί το φυσιολογικό σε αυτήν την περίπτωση είναι επικίνδυνο. Είναι επικίνδυνο, γιατί είναι αποκαλυπτικό. 

Κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζει ο κόσμος ότι ο Σαμαράς είναι βενιζελικός. Αν ο βενιζελικός Σαμαράς έκανε καριέρα στο ΠΑΣΟΚ, σίγουρα θα γνώριζαν και οι "πέτρες" για την αυθεντικότητα της "καταγωγής" του ...Θα γνώριζαν για όλα τα παραπάνω ...και ακόμα περισσότερα. Όμως, ο Σαμαράς κάνει καριέρα στην αντιβενιζελική ΝΔ και γι' αυτό υπάρχουν τα σκοτεινά σημεία.

Αυτό, δηλαδή, που συμβαίνει, είναι το εξής: Ο βενιζελικός Αντώνης προστατεύεται από τον "τοίχο" που υπάρχει "πίσω" από την Πηνελόπη Δέλτα. Γιατί; Για την ασφάλεια του Αντωνάκη δεν αναφέρουν ότι είναι εγγονός του Μπενάκη ...Για την ασφάλεια ενός "πράκτορα", που εκτελεί "αποστολή" σε εχθρικό "έδαφος" ...Γιατί είναι βενιζελικός και "διαπρέπει" στη δεξιά παράταξη ...Είναι ο δισέγγονος της κόρης του αντιδεξιού Μπενάκη και κάνει καριέρα στη Δεξιά εις βάρος των πραγματικών δεξιών ...Είναι εγγονός του φανατικού βενιζελικού Αλέξανδρου Ζάννα, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος της "Επιτροπής Εθνικής Αμύνης"

...Απόγονος φανατικών αντιδεξιών, που τον καθιστά αυτόματα "αδερφό" της Ντόρας με το όμοιο μπακράουντ, εφόσον εκείνη είναι απόγονος του αντιδεξιού Βενιζέλου. Μιλάμε δηλαδή για ύποπτα πράγματα. Πιθανότατα μιλάμε για "ηθοποιούς", οι οποίοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί ...Για "ηθοποιούς", οι οποίοι παριστάνουν τους δύο "γάιδαρους", που, για να επιβιώσουν στον ξένο "αχυρώνα", κάνουν πως τσακώνονται. Όσο πιο πολύ περνάει ο καιρός και εφαρμόζονται πολιτικές επιλογές, τόσο πιο πολύ επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο λέμε. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αυτοί οι "ξένοι" στη ΝΔ συνδέονται με μυστικά υπόγεια "κανάλια".

Επιφανειακά κάνουν πως τσακώνονται για να διχάζουν το κοινό, αναγκάζοντάς το να κινείται ενστικτωδώς και να μην βλέπει τα συμβαίνοντα. Αυτό ακριβώς κάνουν. Τους χειρίζονται σαν "ζωντανά" με ερεθισμένα ένστικτα και ευφυΐα υπό καταστολή. Τους φανατίζουν εναντίον της Ντόρας, ώστε από το πάθος τους να μην βλέπουν πού κατευθύνονται. Πάνω στη βιασύνη τους να τιμωρήσουν τη Ντόρα, δεν βλέπουν πού δίνουν την ψήφο τους ...Δεν βλέπουν ότι Ντόρα και Σαμαράς είναι οι διαφορετικές όψεις του ιδίου νομίσματος ...Δεν βλέπουν ότι πάνε από τον "Άννα" στον "Καϊάφα" και άρα ότι αυτοί είναι το ίδιο πράγμα.

[...]

 Αυτός ο κρυπτοπασόκος και φανατικός αντιδεξιός —ως γνήσιος βενιζελικός— είναι που άλωσε το μεγάλο κόμμα της Δεξιάς. Αυτός, ο οποίος με "ριφιφί" μπήκε στο προσκήνιο της πολιτικής μας ζωής, είναι αυτός που μας πρόδωσε. Τώρα είναι πλέον φανερός σε όλους μας ο ρόλος του. Είναι φανερό πως ξεπληρώνει τα "γραμμάτιά" του. Τώρα λειτουργεί υπέρ των ανθρώπων που τον βοήθησαν σ' αυτήν του την ανέλιξη.Βοηθά αυτούς, οι οποίοι τον εκβιάζουν για τις υπογραφές του στο βρόμικο 89. Βοηθά αυτούς, οι οποίοι τον έβγαλαν από την "κατάψυξη", για να τους εξυπηρετήσει εις βάρος του λαού ...Ο άνθρωπος ο οποίος έκανε την "επανάσταση" κατά του Μνημονίου και στο τέλος διέγραψε όσους βουλευτές δεν το ψήφισαν ...Ο άνθρωπος ο οποίος σήκωσε την αντιμνημονιακή "σημαία" μόνο και μόνο για να την "μπήξει" στην "καρδιά" της κοινωνίας, αλλά και του κόμματος στο οποίο ηγείται.

Αυτό δεν είναι παράξενο για τον Αντωνάκη ...Μια ζωή τέτοιος ήταν ο Αντωνάκης ...Ο Αντωνάκης ο τεμπέλης ...Ο Αντωνάκης ο παράσιτος ...Ο Αντωνάκης ο λαθρόβιος ...Ο Αντωνάκης, που πάντα πίστευε ότι ως εγγονός του Μπενάκη δικαιούνταν να τα απολαύσει όλα και μάλιστα άκοπα ...Ο Αντωνάκης, που, από τότε που υπάρχει, ζει δημοσία δαπάνη με το "δικαίωμα" του κληρονόμου του ελληνικού κράτους. 

Επειδή λοιπόν αυτός ο Αντωνάκης μίλησε για τζάμπα μάγκες, καλό είναι να πούμε ότι αυτός είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ορισμός του "τζάμπα μάγκα" ...Τζάμπα μάγκας σε όλη του τη ζωή και όχι μόνον στην πολιτική του καριέρα.

Μιλάμε για πραγματικό φαινόμενο. Είναι ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος πάντα υποσχόταν τα "δύσκολα" και πάντα έκανε τα "εύκολα". Από πού να ξεκινήσει κάποιος και πού να φτάσει ...Εξ’ απαλών ονύχων, που θα έλεγαν και οι κουλτουριάρηδες. Ονειρευόταν πρωταθλητισμό και εθνόσημα και κατέληξε να κάνει "ριφιφί" από την "πίσω πόρτα" του αθλητισμού ...έγινε τενίστας σε μια εποχή που με το τένις δεν ασχολούνταν παραπάνω από δέκα νοματαίοι. Ονειρευόταν να γίνει επιστήμονας και πάλι έκανε "ριφιφί". Τον έστειλαν στις ΗΠΑ να γίνει γιατρός ...και γύρισε οικονομολόγος.

...Ο Αντωνάκης ο ροκάς ...Ο Αντωνάκης των "λουλουδιών", που ονειρεύτηκε να κάνει την "επανάστασή" του ακόμα και στον έρωτα ...Ο φέρελπις μεγαλοαστός, που προκάλεσε την αθηναϊκή κοινωνία με τη σχέση του με την τραγουδιάρα Βίσση ...ΟAntony του Κολεγίου ...Ο "γόνος", που ρίσκαρε το "όνομά" του και την "καριέρα" του για τον έρωτα. Τελικά "μούφα" ήταν κι αυτό. Στη συνέχεια κατά "σύμπτωση" έκανε ό,τι κάνουν όλοι οι μεγαλοαστοί, που σέβονται τις "παραδόσεις" τους ...Έκανε το "εύκολο" ...Παντρεύτηκε την κόρη του βιομηχάνου ο "αντιστασιακός". Καλό το "κορμί" πατριώτη, αλλά ακόμα καλύτερο το "μαλλί". Τα "κορμιά" για τους πατριώτες και τα "μαλλιά" για τους υπερπατριώτες του Κολεγίου.

 ...Ο Αντωνάκης. Πάλι καλά που βοήθησε τη Βίσση να ξεπεράσει τον Νταλάρα. Κάτι είναι κι αυτό. Εμπεριέχει ως πράξη αλτρουισμού μια κάποια κοινωνική διάσταση. Δεν είναι κι εύκολο να ξεπερνάς τον Νταλάρα. Μάλλον αυτό θα εκτίμησε ο Μητσοτάκης και τον έκανε Υπουργό Εξωτερικών στα τριανταεπτά του χρόνια. Έκρινε ο άνθρωπος ότι με την "εμπειρία" του στο Κυπριακό "ζήτημα", το Μακεδονικό θα το είχε παιχνιδάκι. Έτσι και έγινε. Εξαιτίας του Σαμαρά η Βίσση ξεπέρασε το πρόβλημά της και έκανε διεθνή καριέρα και το Μακεδονικό έγινε διεθνές ζήτημα.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου