Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - Ε.Ε.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ -Ε.Ε.

Σήμερα ως γνωστόν είναι η ”παγκόσμια ημέρα μετανάστη”, που εορτάζεται εδώ και 23 χρόνια. Η ημερομηνία αυτή το 1990, υιοθετήθηκε από τη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ως η «Διεθνής Συνθήκη για την Προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργατών και των μελών των Οικογενειών τους», σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, από την γενική συνέλευση του οργανισμού. Όμως σήμερα, δεν θα ασχοληθώ ειδικά με αυτή την ”παγκόσμια ημέρα”, όχι μόνο γιατί το θέμα της μετανάστευσης και ειδικά της λαθρομετανάστευσης, που ταλανίζει την χώρα μας, εδώ και 22 χρόνια, δεν αναλύεται σε ένα άρθρο μιας ημέρας, αλλά και προσωπικά γιατί δεν πιστεύω σε τέτοιες ”παγκόσμιες ημέρες”.

Μια πτυχή πάντως, όσον αφορά το πολύ σοβαρό θέμα της μετανάστευση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), που αγγίζει ιδιαίτερα και την Ελλάδα, είναι η στάση της γείτονας χώρας Τουρκίας στο πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα, ιδιαίτερα μετά και την προχθεσινή υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην Ένωση και τον έξ Ανατολών γείτονά μας. Η συμφωνία αυτή προβλέπει, την επανεισδοχή λαθρομεταναστών, με αντάλλαγμα την άρση της υποχρέωσης για βίζα στους Τούρκους πολίτες που εισέρχονται στην Ε.Ε., όπως αναφέρει το δημοσίευμα της WALL STREET JOURNAL («Turkey, EU Seek to Improve Cooperation on Borders», Ayla Albayrak (Κωνσταντινούπολη) και Matina Stevis (Αθήνα).


Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία αυτή, βρίσκεται στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρώπης για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης και αποκατάστασης των σχέσεων με την Άγκυρα. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας ”Η συμφωνία υπογράφηκε στην τουρκική πρωτεύουσα την ώρα που χιλιάδες Σύροι μετανάστες διασχίζουν την Τουρκία αναζητώντας ασφάλεια στην ΕΕ. Τα άμεσα αποτελέσματα της συμφωνίας θα είναι ωστόσο περιορισμέ-να καθώς οι όροι της θα εφαρμόζονται μόνο σε όσους λαθρομετανάστες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για άσυλο. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν μπορούν να απελάσουν πρόσφυγες”.

Το ίδιο δημοσίευμα, χαρακτηριστικά αναφέρει για τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας που επηρεάζει ιδιαιτέρα τον ρόλο της Τουρκίας, ειδικά σε γειτονικά κράτη όπως η χώρα  ότι ”Η συμφωνία υπογράφηκε στην τουρκική  πρωτεύ-ουσα την ώρα που χιλιάδες Σύροι μετανάστες διασχίζουν την Τουρκία  αναζη-τώντας ασφάλεια στην ΕΕ. Τα άμεσα αποτελέσματα της συμφωνίας θα είναι  ωστόσο περιορισμένα καθώς οι όροι της θα εφαρμόζονται μόνο σε όσους  λαθ-ρομετανάστες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για άσυλο. Οι ευρωπαϊκές  κυβερ-νήσεις, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν μπορούν να απελάσουν πρόσφυγες”.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της συμφωνίας Τουρκίας - Ε.Ε., είναι το σημείο που αναφέρει ότι ”Επιπρόσθετα, η συμφωνία επανεισδοχής θα πρέπει να επικυρω-θεί και από τα δύο  μέρη, ενώ ορισμένοι όροι θα εφαρμοσθούν μετά από τρία χρόνια”. Οι συζητήσεις  επίσης για την άρση της υποχρέωσης για βίζα στους Τούρκους πολίτες αναμένεται να διαρκέσει για χρόνια.

Σε ότι αφορά ειδικότερα την χώρα μας, σε σχέση με τις εξελίξεις στην Συρία στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ”Σύμφωνα με την Frontex πάνω από  72.000 λαθρομετανάστες εισήλθαν το 2012 στην Ευρώπη, κυρίως στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στη Βουλγαρία, μέσω της Τουρκίας. Η μεγάλη πλειοψηφία, από όσους εισήλθαν φέτος στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, είναι Σύροι που έφυγαν από τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου”

Ωστόσο, διάφοροι αναλυτές, επισημαίνουν και αυτό το πιθανόν ”εύθραυστο” σημείο της συμφωνίας πως ”Διάφοροι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί έναντι της αποτελεσματικότητας της συμφωνίας, καθώς αυτή θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για τους οικονομικούς λαθρομετανάστες, αλλά δεν μπορεί να εφαρμοσθεί σε όσους έχουν δικαίωμα αιτήματος ασύλου”.

Πάντως το 2001 τον Νοέμβριο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, είχε υπογρα-φεί συμφωνία ελέγχου της παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών ανάμεσα στον τότε υπουργό εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και στον τότε Τούρκο υπουρ-γό εξωτερικόν εκλιπών σήμερα Ισμαήλ Τζεμ, χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέ-σματα.

Μακάρι η Ελλάδα, να απαλλαγεί η τουλάχιστον να περιοριστεί το πρόβλημα, αυτό για την χώρα μας, αυτό όμως απαιτεί την αλλαγή τς απαράδεκτης συνθή-κης Δουβλίνο 2, που μας καθιστά χώρα υποδοχής παράνομων μεταναστών. 

Περισσότερα για το θέμα  μπορείτε, να διαβάσετε στο : 



Αθανάσιος Μανουσάκης

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου