Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Έτσι αγοράζουν ακίνητα οι εφοπλιστές, κορόιδα!


Του Στρατή Μαζίδη

Συγγνώμη που σας λέω κορόιδα, μη εξαιρώντας τον εαυτό μου, αλλά με αυτό που θα διαβάσετε, εκεί θα καταλήξετε. Είχα υποσχεθεί άλλωστε τη συνέχεια του άρθρου μου για το ...φουκαρά εφοπλιστή που το 2009 πήρε επίδομα αλληλεγγύης και στήνεται στις ουρές του Οίκου Ναύτου.

Τώρα λοιπόν θα σας πω, πως οι ναυτιλιακές εταιρείες είτε οι ίδιες, είτε οι ιδιοκτήτες τους, διότι αν ακολουθήσεις το νήμα των υπεράκτιων εταιρειών σε άνθρωπο θα καταλήξεις, αγοράζουν ακίνητα.

Η χούντα το 1967 ψήφισε τον περιβόητο νόμο 89, στον οποίο υπάγεται η συντριπτική πλειοψηφία των εδώ ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν έδρα π.χ. τη Λιβερία ή κάποια νησάκια στη μέση του πουθενά με διεύθυνση όλες τα ίδια δικηγορικά γραφεία και εδώ όλως τυχαίως άνοιξαν ας το πούμε υποκατάστημα.

Πριν αρκετά λοιπόν χρόνια βρέθηκα στη ΔΟΥ Πλοίων για μια σειρά εργασιών ανάμεσα στις οποίες να πάρω και φορολογική ενημερότητα.


Τι να την κάνετε; Εταιρεία του ΑΝ 89/67 ούτε να αγοράσει, ούτε να πουλήσει μπορεί και για αυτό δεν τους χορηγείται”, είπε ο εφοριακός. Τώρα το πως πιο παλιά είχα πάρει, είναι ένα άλλο θέμα, μάλλον του “δε βάριεσαι” άλλου εφοριακού.

Μα καλά θα πει κανείς, αφού δεν μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν ακίνητα, πώς έχουν τέτοια μέγαρα δικά τους;

Με ένα πολύ απλό νομιμότατο τρόπο στη χώρα των παραθύρων και παραπλεύρων οδών.

Ναι, π.χ. η DEN PLIRONO POTE FOROUS NAVIGATION S.A. ανοίγει μια Ε.Π.Ε., Ο.Ε. κτλ με συνεταίρους τους ίδιους τους πλοιοκτήτες ή τα παιδιά τους. Πάει μετά η Ο.Ε. σε μια από τις τράπεζες που συνεργάζεται η ναυτιλιακή η οποία έχει εδώ, στην Ελβετία ή οπουδήποτε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και ζητά ένα δανειάκι ως Ο.Ε. Τι λέτε; Θα το πάρει ή όχι; Και φυσικά θα το πάρει αφού τα ίδια πρόσωπα έχουν τόσα εκατομμύρια.

Παίρνει λοιπόν η Ο.Ε. το δανειάκι και νοικιάζει το ακίνητο στη ναυτιλιακή, ουσιαστικά στον εαυτό της και έτσι δικαιολογεί και το πόθεν έσχες ως προς την αποπληρωμή του δανείου. Αν μάλιστα έχει αποκτήσει περισσότερα ακίνητα και τα εκμισθώνει; Ακόμη καλύτερα. Βγαίνει και κερδόφορα στα βιβλία.

Και τι γίνεται όταν το φυσικό πρόσωπο θέλει να κάνει τα λούσα του. Π.χ όταν παντρεύεται και θέλει να αποκτήσει μια βιλάρα με κήπους, γυμναστήρια και πισίνα;

Πώς θα δικαιολογήσει την απόκτηση ενός τέτοιου σπιτιού όταν στα χαρτιά φαίνεται απλός εργαζόμενος που μόνο ως καλεσμένος θα περνούσε ποτέ ένα πολυτελές κατώφλι;

Πάρα πολύ εύκολα. Πάλι με δάνειο από την τράπεζα στην οποία ο μπαμπάκας έχει αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Αιτείσαι πχ € 600.000,00 δάνειο κι αρχίζεις να πληρώνεις ενώ παράλληλα ο πατέρας σου έχει στείλει ένα έμβασμα ισόποσο σε δολάρια για ένα λογαριασμό που θα ανοίξει σε ευρώ εξυπηρετώντας το δάνειο.

Κατά τα λοιπά οι ναυτιλιακές και οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν ούτε να αγοράσουν ούτε να πουλήσουν ούτε να κρυφτούν. Τουλάχιστον ο Στουρνάρας έκοψε το πολυτεκνικό επίδομα στους εφοπλιστές...

Είμαστε λοιπόν ή όχι κορόιδα;


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου