Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ''ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ'' ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ : Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

1

Του Μάνου Χατζηγιάννη

"Φτάνει πια! Δεν αντέχει άλλος ο λαός" 

"Δεν αντέχει άλλο ο λαός" τόνισε με έμφαση σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Ε" και στο δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.


Μίλησε επίσης για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, την εκκλησιαστική περιουσία, για τους δανειστές μας, για τους πολιτικούς μας, για τους πλούσιους και τους ισχυρούς, για το τέμενος στο Βοτανικό και για πολλά άλλα. 

Έσπασε καρδιές όταν αναφέρθηκε σε ένα παιδάκι που διάβαζε με τα κεριά που έπαιρνε από την εκκλησία, ενώ έστειλε και πολιτικά μηνύματα λέγοντας πως η Εκκλησία δεν είναι αποικία κανενός... 

Έστειλε και ένα αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας: Κρίσεις περάσαμε και τις ξεπεράσαμε. Θα την ξεπεράσουμε κι αυτήν την κρίση. Να είμαστε αισιόδοξοι... 

Τα σημαντικότερα από τα λεγόμενά του είναι τα εξής :

"Φτάνει πια, όχι άλλο, είπα πριν δυό μήνες. Δεν αντέχει άλλο ο λαός λέω σήμερα με μεγαλύτερη ένταση μετά από δύο μήνες". Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τα λεγόμενά του ο κ. Ιερώνυμος. Και συμπλήρωσε :


"Ολη η κατάσταση που ζούμε σήμερα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά έχει προϊστορία. Οσοι διαβάζουν πέντε βιβλία ακούνε πέντε πράγματα, βλέπουν πως αυτός ο κατήφορος έχει αρχίσει πολλά χρόνια".

1

Σχολιάζοντας τις φυλακίσεις για μικροχρέη είπε :

"Δεν με ικανοποιούν εμένα να φυλακίζονται άνθρωποι για λίγα χρήματα. Αλλά μπορώ να υπερασπισθώ την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων που έπεσαν θύματα ακόμη και πολιτικών  ή άλλων που έλεγαν πάρτε δάνεια, εορτοδάνεια κλπ"

Για τους δανειστές
"Εγώ έχω σπουδάσει στη Γερμανία και ξέρω την ψυχολογία τους. Αλλά το ερώτημα είναι άλλο : Η Ε.Ε. η σημερινή είναι η ίδια με αυτήν που ψηφίσαμε για να μπούμε; Τονίζεται η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση του ενός προς τον άλλο; Όχι. Αντιθέτως έχει γίνει χώρος εκμετάλλευσης. Θα μπορούσε η Ε.Ε. να βοηθήσει την Ελλάδα. Έχουν δίκιο να ζητούν τα δανεικά τους, αλλά υπό προϋποθέσεις. Αν αγαπάς και κάνεις αλληλεγγύη ζητάς τα δανεικά ίσως και κάτι παραπάνω. Αλλά εδώ μαθαίνουμε πως τα χρήματα είναι ξένα και αν αληθεύει πως μας τα δίνουν στο πενταπλάσιο είναι καθαρά τοκογλυφία. Αυτήν την εκτροπή να δούμε, πως φτάσαμε ως εδώ. Τα δανεικά τους τα δικαιούνται, αλλά αν θέλουν να μας πνίξουν αυτό είναι κατακριτέο. Όταν έρχεται και σου ρουφάει το αίμα, του λες δεν μπορώ άλλο..."

Για τον πολιτικό κόσμο
"Εγώ βλέπω όλους ανεξαρτήτως παρατάξεως σαν ένα πρόσωπο. Θα ήθελα τον πολιτικό κόσμο αυτήν την ώρα να κάνει αυτοκριτική. Το κόμμα είναι πρώτα ή η πατρίδα; Θα ήθελαν κάνω μια ουτοπική πρόταση : Να πήγαιναν στις Βρυξέλλες όλοι μαζί και να έλεγαν πως δεν μπορούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες να σας δώσουμε τίποτε άλλο. Φοβάμαι ότι θα γελάσουν αυτοί που μας ακούν γιατί  κάτι τέτοιο είναι ηρωικό.

- Να κάνουμε και τους λογαριασμούς αν είναι πραγματικό αυτό το χρέος ή πλασματικό. Είναι ανάγκη η Ελλάδα να έχει αυτή τη στιγμή μια φωνή. Αν επιτύχει αυτό, θα έχουμε καιρό για να μαλώσουμε μετά..."

- Η απληστία πάει μπροστά... Θανάσιμο αμάρτημα που έχει εξαπλωθεί. Είναι πίσω από όλα.

- Και να ξανακάνουμε εκλογές τα ίδια πρόσωπα είναι... Σαράντα χρόνια τώρα!

- Πρέπει να αλλάξουμε τη ζωή μας. Το λέει ξεκάθαρα το Ευαγγέλιο : Μετανοείτε. Δηλαδή να αλλάξουμε μυαλό. Αν αλλάξουμε μυαλό τότε θα πάμε μπροστά. Όλοι δεν έχουμε αλλάξει μυαλό και πολιτικοί και εκκλησιαστικοί παράγοντες και όλοι... Είμαστε μαντρωμένοι! Να βρούμε την δύναμη για έξοδο του Μεσολογγίου!"

Για κέντρα που θέλουν συρρίκνωση της Ορθοδοξίας
"Δε θέλω να το δεχτώ πως υπάρχουν, αλλά τα δείγματα αυτό δείχνουν. Δε θα  μιλούσα για  πόλεμο αλλά ξερίζωση, εξοστρακισμό" Και θύμισε όσα έχουν γίνει με  Θρησκευτικά, Ιστορία, Γλώσσα, ενώ συμπλήρωσε :

"Έχουμε ανθρώπους που έχουν πολλές γνώσεις, Αλλά έχουν και ένα μειονέκτημα ότι η ιδεολογία πάει μπροστά από τις γνώσεις. Πολλοί σπούδασαν στο εξωτερικό και δε ξέρουμε αν ξέρουν τις ρίζες μας"

Αναφέρθηκε μάλιστα σε ένα περιστατικό άκρως σοβαρό : "Όταν υπάρχει υπουργός που θέλει να σταματήσει το χτύπημα της καμπάνας σε νησί 50 κατοίκων τι άλλο να πεις για σχολεία, και ιστορία;"

- Η γλώσσα μας έχει φθηνείνει και καταστραφεί... Πως θα πάει η Παιδεία μπροστά με το τυφλοσούρτι;

Χαρακτήρισε δε κατευθυνόμενες τις επιθέσεις προς την Εκκλησία και θύμισε κάτι που είχε πει ο Καποδίστριας : "Μπορεί να πάει η Παιδεία χωρίς τα Θρησκεύματα;"

Σημείωσε μάλιστα με νόημα πως η εκκλησία έχει δείξει μεγάλη ανοχή. "Αν το παιδάκι που είναι μουσουλμάνος μπει στην τάξη και δει την εικόνα του Χριστού γιατί παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα;" αναρωτήθηκε.

Για το τέμενος
"Ήμουν υπέρ αλλά βλέποντας τι γίνεται στη Μέση Ανατολή, τις σφαγές των Χριστιανών είμαι επιφυλακτικός για το τι μορφή θα έχει. Θα είναι σχολή μουσουλμανισμού, φονταμενταλισμού; Πως θα διοικείται; Βλέπουμε πως το Ισλάμ έχει αρχίσει να γίνεται απειλή..."

Για τροικα-εκκλησια και εκκλησιαστική περιουσία
"Όταν μας επεσκέφθη ο κ. Βενιζέλος στη Σύνοδο του είπαμε ότι είναι λίγη η εκκλησιαστική περιουσία. Εμείς δεν πουλάμε ούτε μια σπιθαμή γης. Θα την αξιοποιήσουμε με μακροχρόνιες μισθώσεις κλπ. Αλλά θα μείνει δική μας.
Φορέας της Ε.Ε. μας είπε ότι είναι πρόθυμος να μας βοηθήσει να μην υπάρχουν χρήματα μαύρα λεφτά στην Εκκλησία. Του απάντησα : Τα χρήματα τα εκκλησιαστικά αφού η Εκκλησία έχει αγαθές σχέσεις με την Πολιτεία έχει ανοιχτά χαρτιά. Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι αποικία κανενός. Με τον γ.γ. του ΚΚΕ είπαμε γιατί να μην κάνουμε έναν φορέα που να συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και της Εκκλησίας και να ανοίξουμε τα χαρτιά μας".

- Η εκκλησία χρειάζεται να δανειστεί 2 εκατομμύρια φέτος για να κλείσει τον προϋπολογισμό της. Το μεγαλύτερο κομμάτι της πρόνοιας είναι στις πλάτες της Εκκλησίας. Θα το αντέξουμε; Προσπαθούμε...

- Η τρόικα είπε για τους μισθούς των ιερέων αλλά η πολιτεία δεν είχε τέτοια θέση. Η μισθοδοσία δεν είναι χάρισμα αλλά ανταπόκριση σε υποχρέωση βάσει νόμου του 1833 - 1834 από τα κτήματα που δόθηκαν τότε.

Για Ευρωπαίους και πολιτικούς
"Είδα το Φούχτελ, τον Μπαρόζο αλλά μένουν στα λόγια. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό. Έχω δει και τον κ. Τσίπρα, και τον κ. Κουτσούμπα και άλλους".

Για συσσίτια
"Το υπουργείο Γεωργίας δίνει ποσότητες τροφίμων στις ενορίες. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που μας συμπαραστάθηκαν και μαζεύουν τρόφιμα για τα συσσίτια, τους εθελοντές (1.000 κυρίες σε 150 κέντρα), τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τα φαρμακεία, τα εμβόλια, τους ομογενείς και άλλους. Είμαι καταϋποχρεωμένος σε όλο αυτόν τον κόσμο".

- Ένας ομογενής έγινε αφορμή να κάνουμε το ΔΕΜΑ. Τι είναι το ΔΕΜΑ; Για εκείνους που δεν κάθονται στην ουρά για λόγους αξιοπρέπειας. Περίπου 600 δέματα των 15-20 κιλών στέλνονται στα σπίτια. Για αυτά κόβονται αποδείξεις στα σούπερ μάρκετ...

- Βρέθηκε άνθρωπος που κάλυψε για ένα χρόνο 2.000 δέματα.

Για  Λαυρεντιάδη
"Ο κ. Λαυρεντιάδης με επεσκέφθη και μου είπε "πως να βοηθήσω". Και μου είπε έχω χρήματα να σε βοηθήσω για ένα κτίριο που φτιαχνόταν. Επειδή έχω μια αρχή να μην παίρνω χρήματα, του είπα αν μπορείτε να μου το φτιάξετε. Και το έκανε... Θα ήταν εξωφρενικό λοιπόν να μην επισκεφθώ αυτόν τον άνθρωπο στη φυλακή. Τον βλέπω σαν έναν άνθρωπο που με βοήθησε σε δύσκολη ώρα. Πάλι τα Χριστούγεννα θα πάω να τον δω. Βλέπω τον άνθρωπο. Αν και η ασθένεια τον έχει καταβάλει. Δε νομίζω να ζήσει. Θα πεθάνει στη φυλακή. Αλλά εγώ θα σταθώ πλάι του".

Για Τσοχατζόπουλο
"Αν ισχύουν όσα ακούμε είναι τιμωρημένος ήδη μέσα του. Το θέμα είναι όμως πως θα εισπράξει το Δημόσιο τα χρήματα. Να είμαστε και αποτελεσματικοί όχι μόνο θεωρητικοί".

Για Τουρκία
Δε φοβάμαι πόλεμο... Αν γίνει θα είναι πόλεμος πέντε ημερών.

Για δολοφονίες Φύσσα, Φουντούλη, Καπελώνη
"Μια ζωή που δεν μπορείς να τη φτιάξεις δεν μπορείς να την καταστρέψεις. Μια τέτοια ενέργεια είναι καταδικαστέα από όπου και αν γίνεται".

Ευχές για τις γιορτές για τους πολιτικούς
"Υπουργός σημαίνει υπο-έργον, αυτόν δηλαδή που διατάζω να κάνει πράγματα. Καλώ τους πολιτικούς πριν ψηφίσουν κάθε τι να έρθουν στη θέση όσων υποφέρουν. Όλες οι δικαιολογίες είναι λόγια ξερά. Να ακολουθήσουν την καρδιά τους και ας μην ξαναβγούν βουλευτές".

Εύχομαι Υγεία, φωτισμό από το Θεό και δύναμη για δουλειά. Όσα είπαμε να μην χρειαστεί να τα ξαναπούμε. Να βάλουμε ένα όριο το 2014 να μην ξαναχρειαστούμε συσσίτια και άλλα. Κρίσεις περάσαμε και τις ξεπεράσαμε. Θα την ξεπεράσουμε κι αυτήν την κρίση. Να είμαστε αισιόδοξοι... Αν ξεφύγουμε από την ενότητα θα έρθουν συμφορές

- Να μην έχουμε άλλες γενιές χαμένες... πόνος να φεύγουν τα παιδιά από τον τόπο τους...

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου