Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ GOOGLE


«ΤΟ ΥΠΕΞ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ GOOGLE MAPS»

«Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ Ο ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΝΙΜΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει να προκαλεί ο αμερικανικός οργανισμός Google, που παρά τις καταγγελίες πολλαπλών ΜΜΕ και Σωματείων, εξακολουθεί να αναφέρεται στα Σκόπια ως «Μακεδονία», με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, να μην αντιδρά με τον πλέον αντεθνικό τρόπο.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Ως αρμόδιος Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος, είμαι εθνικά υποχρεωμένος να σας επισημάνω τις βαρύτατες ευθύνες του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο είτε δεν παρεμβαίνει για να διορθώσει η Google αυτή την προσβολή σε βάρος της Ελλάδας είτε - αν έχετε παρέμβει - να βρισκόμαστε στη θλιβερή κατάσταση να γράφει η Google το ΥΠΕΞ στα παλαιότερα των υποδημάτων της», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και τονίζει πώς «εδώ, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η Google, ενδεχομένως να πληρώνεται από τους Σκοπιανούς γι’ αυτή την προβοκάτσια, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποδειχθεί».


Επισημαίνει επίσης ότι «η κατάσταση αυτή βεβαίως, μπορεί να συνδεθεί και με την απόλυτα ενδοτική στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου, να έχει εκχωρήσει στους Σκοπιανούς το όνομα «Μακεδονία» μέσω του διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο σε πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, όσο και στο προχθεσινό δείπνο εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με θέμα «τη διεύρυνση της Συμμμαχίας», με πάρα πολλή «άνεση» ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε ότι έχει δώσει στο Νίμιτς την... «λύση» της «σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση». Την οποία μάλιστα απεκάλεσε και ως... «απολύτως φιλική και δημιουργική στάση απέναντι στους γείτονές μας» καρφώνοντας πισώπλατα τη μία και μοναδική ελληνική Μακεδονία και την ίδια την ελληνική ιστορία.

«Εξακολουθείτε να σιωπάτε στο αναντίρρητο αίτημα που κατέθεσα ως Τομεάρχης Εξωτερικών εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να φέρετε το θέμα της ονομασίας στη Βουλή και μόνο μετά από  συζήτηση και έγκριση να πάρετε την εξουσιοδότηση περαιτέρω συνεννοήσεων με τον κ. Μάθιου Νίμιτς», αναφέρει ο Τέρενς Κουίκ.

Και σημειώνει ότι «το θέμα της σύγκλισης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής είχε υποβληθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2013 και από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο».

«Τι θα πράξετε με το θέμα της Google και Google Maps; Εάν έχετε κάνει ενέργειες προς την πλευρά του συγκεκριμένου αμερικανικού οργανισμού, ποιες είναι αυτές; Θα παραδώσετε στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα αλληλογραφίας;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και του ζητά να φέρει επιτέλους το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων στη Βουλή, ώστε να αποδειχθεί και στην πράξη ότι ΚΑΝΕΝΑΣ πολύ περισσότερο από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του λαού δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει να πουλήσει το όνομα της Μακεδονίας.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

          ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ :

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΘΕΜΑ : ΣΚΟΠΙΑ, GOOGLE ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Παρόλο που εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πολλαπλά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και Σωματεία και εγώ προσωπικά από την εποχή που ασκούσα τη δημοσιογραφία, καταγγέλλαμε προς το ΥΠΕΞ ότι η διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης Google αναφέρεται στα Σκόπια ως «Μακεδονία», η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο προκλητική εκ μέρους αυτού του αμερικανικού οργανισμού.

Για την ιστορία, σας παραπέμπω στην Ένωση Μακεδόνων Κέρκυρας «Μέγας Αλέξανδρος» που έβγαλε ανακοίνωση ότι:

«Πατάς «Μακεδονία» σε πάει Σκόπια το Google Maps».


Πριν ελάχιστες μέρες, στο blog Τρομακτικό (το αναφέρω ενδεικτικά γιατί η είδηση είναι απλωμένη σε όλο το διαδίκτυο), αναφέρεται ότι ο χάρτης της Google, εξακολουθεί να γράφει τα Σκόπια ως «Μακεδονία».


Ως αρμόδιος Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είμαι εθνικά υποχρεωμένος να σας επισημάνω τις βαρύτατες ευθύνες του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο είτε δεν παρεμβαίνει για να διορθώσει η Google αυτή την προσβολή σε βάρος της Ελλάδας είτε - αν έχει παρέμβει – να βρισκόμαστε στη θλιβερή κατάσταση να γράφει η Google το ΥΠΕΞ στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Εδώ, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η Google, ενδεχομένως να πληρώνεται από τους Σκοπιανούς γι’ αυτή την προβοκάτσια, αλλά είναι κάτι το οποίο προσωπικά δεν μπορώ να το αποδείξω. Δεν μπορεί, όμως, να μου απαγορεύσει να το υποθέτω.

Αυτή την κατάσταση που διαιωνίζεται, τη συνδέω και με την απόλυτα ενδοτική σας στάση να έχετε εκχωρήσει στους Σκοπιανούς το όνομα «Μακεδονία» μέσω του διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Υπενθυμίζω ότι τόσο σε πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, όσο και στο προχθεσινό δείπνο εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με θέμα «τη διεύρυνση της Συμμμαχίας», με πάρα πολλή «άνεση» δηλώσατε ότι εγκρίνατε στον Νίμιτς την... «λύση» της «σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση».

Την οποία μάλιστα αποκαλέσατε και ως... «απολύτως φιλική και δημιουργική στάση απέναντι στους γείτονές μας» καρφώνοντας πισώπλατα τη μία και μοναδική ελληνική Μακεδονία και την ίδια την ελληνική ιστορία.

Κύριε Υπουργέ,

Εξακολουθείτε να σιωπάτε στο αναντίρρητο αίτημα που κατέθεσα ως Τομεάρχης Εξωτερικών εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να φέρετε το θέμα της ονομασίας στη Βουλή και μόνο μετά από  συζήτηση και έγκριση, να πάρετε την εξουσιοδότηση περαιτέρω συνεννοήσεων με τον Μάθιου Νίμιτς.

Σας έχω ζητήσει επανειλημμένως και με Ερώτηση στη Βουλή και με δημόσιες δηλώσεις μου, ότι θα πρέπει να συγκληθεί επιτέλους η Εθνική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, την οποία -παρά και τις γραπτές σας υποσχέσεις- δεν εννοείτε να συγκαλέσετε.

Το ίδιο αναντίρρητο αίτημα σας υπέβαλλε από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2013 και ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος στην κατ’ ιδίαν συνάντηση  που είχατε στο γραφείο σας στο ΥΠΕΞ.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, σας ερωτώ :

1. Τι θα πράξετε με το θέμα της Google και Google Maps;

2. Εάν έχετε κάνει ενέργειες προς την πλευρά του συγκεκριμένου αμερικανικού οργανισμού, ποιες είναι αυτές; (Σκόπιμο θα ήταν να δώσετε στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα αλληλογραφίας).

3. Θα φέρετε επιτέλους το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων στη Βουλή, ώστε μετά από έγκριση των μελών του Κοινοβουλίου να εξουσιοδοτηθείτε για τα περαιτέρω στις διαπραγματεύσεις σας με το Μάθιου Νίμιτς;

4. Αντιλαμβάνεσθε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ, πολύ περισσότερο από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του λαού, δεν σας έχει εξουσιοδοτήσει να πουλήσετε το όνομα της Μακεδονίας;

5. Σκοπεύετε επιτέλους να συγκαλέσετε, όχι αύριο, αλλά ΧΘΕΣ το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, σύγκληση η οποία καθυστερεί υπόπτως από πέρυσι την άνοιξη, την ώρα που «βράζουν» όλα τα εθνικά θέματα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

BigFarm

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου