Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ SUCCESS STORY ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

          Στην πατρίδα μας λίγο πριν τη δύση του 2013, όλοι διαπιστώνουμε πως συντελείται μια Γενοκτονία του Ελληνικού λαού. Μέσα σε τρία χρόνια εφαρμογής των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, ο λαός μας εξαθλιώνεται και φτωχοποιείται καθημερινά. Αυτή η εγκληματική διαφοροποίηση της ζωής των Ελλήνων δεν έχει προηγούμενο σε άλλη χώρα του πολιτισμένου κόσμου. Ζούμε πλέον, σε μια εποχή που είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας. Που ο λαός μας καταρρακώνει το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας του και συνωστίζεται για ένα πιάτο φαί στη διανομή συσσιτίων και προσπαθεί να ζεσταθεί με μαγκάλια, επιστρέφοντας την ποιότητα ζωής του αρκετές δεκαετίες πίσω. Υπεύθυνες αυτής της ανθρωπιστικής κρίσεως, είναι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν πλέον, τον Ελληνικό λαό, από τη στιγμή που εκτός των άλλων, δεν υπερασπίζονται και συνειδητά καταστρατηγούν το άρθρο 2, παράγραφος 1 του Συντάγματος της Ελλάδος, το οποίο ορίζει: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας».

           Call Center by Antonis Samaras

          Σ΄ αυτό λοιπόν, το ζοφερό περιβάλλον, έχουμε την αλαζονική εμμονή του πρωθυπουργού και του στενού του περιβάλλοντος, οι οποίοι παρουσιάζουν την Ελλάδα ως πρότυπο μεταρρυθμίσεων και επιτυχίας (το περιβόητο success story της ελληνικής οικονομίας). Αυτή η στάση αποτελεί το λιγότερο πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα και να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποστηρίζουν με χαρακτηριστική άνεση και περίσσεια πολιτική ανευθυνότητα και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας ότι η χώρα αποτελεί πόλο έλξης διεθνών επενδύσεων. Όμως, τα σημερινά δεδομένα της αγοράς και οι αρνητικές επιδόσεις που παρατηρούνται σε όλους σχεδόν τους μακροοικονομικούς δείκτες (αύξηση χρέους, μηδενική ανάπτυξη και απασχόληση, ανύπαρκτες επενδύσεις, δραστική μείωση εξαγωγών κτλ.) τη διαψεύδουν κατηγορηματικά. Ταυτόχρονα, η απαξίωση της εργασίας (αφαίμαξη μισθών και συντάξεων, κατάργηση δικαιωμάτων και επιδοματικών παροχών) καθώς η υφαρπαγή και η απαξίωση της περιουσίας του ελληνικού λαού (πτώση εμπορικής αξίας της γης και της κατοικίας, επιβολή επαχθών φορολογικών μέτρων) αποτελούν, θεωρώ, τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής της κυβέρνησης.


          Επένδυση Coca-Cola


          Έτσι, πριν λίγες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο ανακοίνωσε βαρύγδουπα πως η Αθήνα επελέγη από τη μητρική εταιρεία της Coca-Cola ως έδρα του νέου Citizen Interaction Center για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Πρόκειται για το διοικητικό και επιχειρησιακό κέντρο για τις δραστηριότητες διαδικτυακής και κοινωνικής δικτύωσης της Coca-Cola στην περιοχή, το οποίο θα αποτελεί ουσιαστικά μια «ανοιχτή γραμμή» της εταιρείας με τους καταναλωτές. Η λειτουργία του προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2014 και με την πλήρη ανάπτυξή του το 2015 θα καλύπτει 23 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

          Αυτή είναι η αναπτυξιακή επιτυχία του κ.Σαμαρά, την ίδια στιγμή που ως γνωστόν η Coca-Cola αποχώρησε πριν από λίγους μήνες από την Ελλάδα και έστειλε στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις προχθές οι εργαζόμενοι της Coca-Cola στη Θέρμη Θεσσαλονίκης έβγαλαν νέα ανακοίνωση με την οποία ζητούν την παρέμβαση του κράτους για να μην κλείσει και αυτή η μονάδα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, η ΠΟΕΕΠ (Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών) εξέδωσε και αυτή σκληρή ανακοίνωση (συνημμένη).

          Δε μας λέει λοιπόν, ο κύριος Πρωθυπουργός για πόσες θέσεις εργασίες μιλάει με τη δημιουργία αυτού του τηλεφωνικού ουσιαστικά κέντρου στη χώρα μας !... Τη στιγμή που η εταιρία αυτή έχει πετάξει δεκάδες εργαζόμενους στο δρόμο και η Coca-Cola που όλοι προμηθεύονται, μας έρχεται από τη κοντινή Βουλγαρία!....

          Επένδυση Nokia - Siemens


          Πάμε τώρα στην άλλη μεγάλη επένδυση που προανήγγειλε ο κύριος Σαμαράς, της Nokia-Siemens. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ισχυρίζεται  πως η συγκεκριμένη επένδυση δημιουργεί εκατόν πενήντα θέσεις εργασίας μέσω της επέκτασης των δραστηριοτήτων του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης που διατηρεί στην Αθήνα η Nokia-Siemens, που ως γνωστόν είναι παγκοσμίως, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

          Όμως, για όσους δε γνωρίζουν, η Nokia-Siemens είναι το παρακλάδι της παλαιάς Siemens-ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, που έστειλε στο σπίτι τους πάνω από 2.500 εργαζόμενους, λόγω των μαύρων ταμείων. Της περιόδου δηλαδή, του χρηματισμού των κομμάτων από το 1981 και μετά, των Προγραμματικών Συμφωνιών  των Βαρθολομαίων, των Γκίνηδων, των Τσουκάτων των Γειτόνων κλπ. Προφανώς, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός δεν τα θυμάται αυτά, όπως, προφανώς δεν θυμάται τον Καραβέλα, τον Γεωργίου, τον Χριστοφοράκο και τόσους άλλους από την φιλική προς εκείνον, Siemens AE. Όπως, ίσως δεν του λέει τίποτε το όνομα του κ. Κόκκαλη. Εκείνου, του εταίρου της Siemens AE που για χάρη τους έριξε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη το, από όλον τον πολιτικό κόσμο της χώρας, «βρώμικο ΄93». Τελικά, όποια πέτρα και αν σηκώσεις με το όνομα Σαμαράς, από κάτω θα βρεις τη Siemens.

          Όπως λοιπόν, επισημάνθηκε σε εκδήλωση, που έγινε παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, και που πάντοτε προβάλλονται μόνο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (!) και το ΣΚΑΙ(!), οι 150 νέες προσλήψεις έχουν ήδη γίνει στην περίοδο που μεσολάβησε από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε αντιπροσωπεία της NSN είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να του αναπτύξει τα σχέδια της εταιρείας. Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της NSN και πρώην στέλεχος της Siemens ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ είχε υποστηρίξει πως και οι 150 αυτές προσλήψεις θα γίνονταν μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ που δημιουργεί η κυβέρνηση, ώστε να επιδοτεί θέσεις εργασίας σε τομείς υψηλής τεχνολογίας. Εμείς, θυμίζουμε πως η εταιρία είχε κατηγορηθεί  από το σωματείο εργαζομένων για μαζικές απολύσεις τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2013, με την αιτιολογία ότι καταργούνται αυτές οι θέσεις, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εταιρικής αναδιάρθρωσης που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Αυτές οι απολύσεις έρχονται σε συνέχεια άλλων απολύσεων που έκανε η εταιρία τον Μάιο του 2012. Εν ολίγοις ο κ. Σαμαράς συμφωνεί με την εταιρεία να αλλάξει το ΕΣΠΑ, ώστε να πληρώνει ο ευρωπαίος φορολογούμενος το προσωπικό της εταιρείας, την ίδια στιγμή που η εταιρεία απολύει τους υπάρχοντες εργαζόμενους με τις ευλογίες του.

          Εξωδικαστικός συμβιβασμός

          Έτσι, η απάτη και ο εμπαιγμός σε βάρος του λαού δεν έχει τέλος. Ο πολυθρύλητος εξωδικαστικός συμβιβασμός του Δημοσίου με την Siemens τον οποίο υπέγραψε εσπευσμένα τον περασμένο Αύγουστο ο Α. Σαμαράς, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων. Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ήδη κατηγορείτο ότι κουκούλωσε το σκάνδαλο της Siemens με  συμβιβασμό-μαϊμού (αφού από τα 2 δις ευρώ που είχε αποφασίσει να επιβάλλει σύσσωμη η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ως αποζημίωση της Siemens προς το Δημόσιο, ο ίδιος πετσόκοψε το συμβιβασμό στα 200 εκατομμύρια ευρώ), έρχεται σήμερα με τη στάση του να δώσει συγχωροχάρτι στη Siemens και για τα 200 εκ. ευρώ! Με λίγα λόγια η γερμανική εταιρεία που έριξε στα βράχια τη χώρα με το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του τόπου, δεν πληρώνει φράγκο! Αυτό  επιβεβαιώνει και η καταγγελία του Συνδέσμου Προσωπικού της Siemens ΑΕ στην οποία προέβησαν στις 19 Απριλίου 2013 (δημοσιεύτηκε από την Ε.Ω, συνημμένη) και με την οποία φαίνεται ότι σημειώνονται αθρόες απολύσεις των εργαζομένων της Siemens ενώ η υποχρέωση που είχε αναλάβει η γερμανική εταιρεία στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ήταν να διασφαλίσει τις θέσεις των 600 εργαζομένων.

          Συνεπώς, κε Πρωθυπουργέ, οι απολύσεις είναι η αναπτυξιακή πολιτική σας και τα δύσκολα μόλις άρχισαν για τον Ελληνικό λαό και όχι πως «τα δύσκολα πέρασαν» όπως δηλώσατε προχθές στην ομιλία σας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.




Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου