Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Την παροιμία ”Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης” θυμίζουν οι νέοι τουρκικοί ισχυρισμοί ότι η Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη …παραβιάζουν τον Εναέριο Χώρο της Τουρκίας! Και μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς αντίθετη πραγματικότητα, η παροιμία ισχύει σε συνδυασμό με μια ακόμα : ”Ζητάει και τα ρέστα”!

Η Άγκυρα λοιπόν, δια χειρός του Υπουργού της επί της Άμυνας κ. Ισμέτ Γιλμάζ, ισχυρίστηκε, απαντώντας γραπτά στην τουρκική Βουλή, ότι την περίοδο από το 2007 έως και το 2013 ελληνικά μαχητικά παραβίασαν τον τουρκικό Εναέριο Χώρο …194 φορές!

Συγκεκριμένα ο κ. Ισμέτ Γιλμάζ, απαντώντας σε γραπτή επερώτηση του βουλευτή του ΜΗΡ, κ. Οζτζάν Γενίτσερι, αναφορικά με τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου, ανέφερε ότι αεροσκάφη των ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά τα τελευταία 7 χρόνια, παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο 194 φορές. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που επικαλέστηκε (και αναφέρονται στην απάντηση), τα αεροσκάφη των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων φέρονται να παραβίασαν δήθεν τον τουρκικό εναέριο χώρο 5 φορές το 2007, 7 φορές το 2008, 12 φορές το 2009, 77 φορές το 2010, 23 φορές το 2011, 30 φορές το 2012, 40 φορές το 2013 – συνολικά δηλαδή 194 φορές.
Επίσης υποστηρίζεται στην απάντηση του Τούρκου Υπουργού ότι σε κάθε περίπτωση εξόδου τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων στο Αιγαίο, υπήρξε παρεμπόδιση από την πλευρά της Ελλάδας.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απάντηση ο τουρκικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε από αεροσκάφη ξένων χωρών 53 φορές το 2009, 597 φορές το 2010, 138 φορές το 2011, 85 φορές το 2012 και 13 φορές το 2013, συνολικά δηλαδή 886 φορές.
(Με βάση αυτό προκύπτει ότι το ένα τέταρτο των παραβιάσεων από ξένα αεροσκάφη είναι από ελληνικά)

Εκτός από τα ελληνικά αεροσκάφη αναφορά σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Yeni Safak (με τον τίτλο «Σε εφτά χρόνια, 194 ελληνικές παραβιάσεις») γίνεται και σε αεροσκάφη της Συρίας που φέρονται να παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο: Σύμφωνα με αυτά παραβιάσεις έκαναν: 6 φορές το 2012 και 3 φορές το 2013, συνολικά 9 φορές.

Ψεύδη και αλήθειες

Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς για την Ελλάδα τίποτα από όσα αναφέρονται δεν είναι …ακριβές! Και αυτό διότι , όπως αναφέρουν ελληνικές πηγές, ποτέ η Ελλάδα δεν παραβιάζει τα σύνορα της Τουρκίας ( εκτός ίσως από μεμονωμένα μικρο-λάθη) και ότι όλα όσα υποστηρίζει ο Τουρκος Υπουργός είναι παραμύθια για ”παραβιάσεις” περιοχών που λανθασμένα και σκόπιμα η Τουρκία θεωρεί είτε …δικές της είτε …αμφισβητούμενες, κατα την φαντασίας της και βάσει των μονομερών διεκδικήσεων της…

Υπάρχει όμως και κάτι στις τουρκικές αναφορές που είναι …σωστό: Πρόκειται για τις ”παρεμποδίσεις” που γίνονται σε κάθε περίπτωση εξόδου τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων στο Αιγαίο, υπό την έννοια όμως ότι κάθε ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος που μπαίνει στο FIR Aθήνας χωρίς να υποβάλει σχέδιο πτήσεως, παγίως αναγνωρίζεται και αναχαιτίζεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες!

Αυτοί μας παραβίασαν 7.738 φορές!

Ερχόμαστε τώρα στο ”ζητάνε και τα ρέστα”: Δεν είναι μόνο τα ψεύδη που προαναφέραμε, αλλά και η απόκρυψη ότι σε αυτή την 7ετία που αναφέρεται ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας, τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν συνολικά 7.738 φορές τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο!

Συγκεκριμένα : Το 2007 οι παραβιάσεις ήταν 1.289, το 2008 ήταν 1.288, το 2009 ήταν 1.678, το 2010 ήταν 1.239, το 2011 ήταν 962, το 2012 ήταν 646 και το 2013   ήταν 6 36 –   σύνολο 7.738 !

Όλα τα παραπάνω εκτός από την γνωστή τουρκική προκλητικότητα και θρασύτητα στο Αιγαίο και και όχι μόνο ,αναδεικνύουν πόσο αποτυχημένη  είνια η ελληνική εξωτερική πολιτική την οποία άσκησαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις  Ν.Δ. και  ΠΑΣΟΚ,με την διαρκή υποχωρητικότητα έναντι της Άγκυρας που κατά το παρελθόν,εκτός από την λανθασμένη στρατηγική επιλογή ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέσο επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών ,υιοθετήθηκε και η τακτική επίλυσης των διαφορών αυτών  μέσω διαπροσωπικών σχέσεων.

Έτσι τα ”ζεϊμπέκικα” του Γιώργου Παπανδρέου, και οι ”κουμπαριές ”  του Κώστα Καραμανλή, όχι μόνο δεν βοήθησαν στην βελτίωση των σχέσεων  με τον εξ Ανατολών Γείτονα ,αλλά δυστυχώς έδωσαν την εντύπωση πως η  χώρα μας  δεν μπορεί να υπερασπιστεί σοβαρά τα εθνικά της δίκαια έναντι της Τουρκίας, που συνεχίζοντας την κακή συνήθως ιστορική παράδοση στις διπλωματικές σχέσεις της, με την Ελλάδα εξακολουθεί εκτός από το Αιγαίο και την Κύπρο,να αμφισβητεί  συνολικά την εθνική κυριαρχία και υπόσταση του Ελληνισμού.

Έτσι καλό θα είναι στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών,συνολικά στην ελληνική κυβέρνηση να αφυπνιστούν πριν είναι αργά εκτός από την εδαφική μας ακεραιότητα και για την διεθνή υπόσταση και κύρος  της  πατρίδας  μας στο εξωτερικό.

On aler

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου