Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Αναίσχυντη απάντηση Παπανδρέου στον Ιγνατίου, την ώρα που η ίδια η Μέρκελ έχει “ομολογήσει”…

Papandreou-Papakonstantinou-fylakh

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΙ “ΤΟΡΝΑΔΟΡΟΙ”!


ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΑ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ!


“Μα θα μας πέταγαν έξω από το Ευρώ” τραυλίζει για ακόμα μία φορά ο καταστροφέας της Ελλάδας, νομίζοντας ότι οι πολίτες είναι κρετίνοι και δεν διάβασαν την αποκάλυψη της Le Monde (Η Μέρκελ επιβεβαίωσε το έγκλημα Παπανδρέου – Προβόπουλου).


Η οποία τι έλεγε; Πως η Μέρκελ ομολόγησε πως η μπλόφα περί δραχμής ήταν ένας στυγνός εκβιασμός του Παπανδρέου, της Γερμανίας και των τοκογ-λύφων προς τον Ελληνικό λαό για να υποκύψει στην ληστεία του!


Ποιοί ήταν αυτοί που εκβίαζαν διαδίδοντας την συγκεκριμένη θεωρία; Μα φυ-σικά η συμμορία των τοκογλύφων, οι φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου! Ο απα-τεώνας Σόρος, ο αχυράνθρωπος Ρουμπινί (που μετά ζητούσε συγγνώμη, τότε όμως τα φερέφωνα του Παπανδρέου τον παρουσίαζαν ως “νομπελίστα”!), η Δαμανάκη και ο …Τορναδόρος!


Σήμερα λοιπόν, μετά από όλα αυτά, ο Παπανδρέου έχει το θράσος να εξαπο-λύει το έμεσμα του υποστηρίζοντας ακόμα εκείνον τον ψευδή εκβιασμό. Όπως και να έχει, θα τιμωρηθεί και αυτός και η συμμορία του.


Η αποκάλυψη του Μιχάλη Ιγνατίου εδώ : Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!


Και διαβάστε την απάντηση του Παπανδρέου :


Ο κ. Ιγνατίου, μιλά στο άρθρο του, για το “χαρτί” της αναδιάρθρωσης που είχε στα χέρια του το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν αξιοποίησε και επίσης, υποστηρίζει ότι, ο Γιώργος Παπανδρέου –μέσω δικού μου σχολίου– ψεύδεται που υποστηρίζει ότι είχε θέσει το θέμα προς συζήτηση από την πρώτη στιγμή.

Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι, η τύχη της χώρας και του Ελληνικού λαού, δεν είναι “χαρτί” για να το παίξει κανείς στην πράσινη τσόχα και έρχομαι στο προκείμενο.


Πρώτον. Ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν ψεύδεται. Το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους ετέθη και όπως είναι ευνόητο, δημοσίως ουδεμία συζήτηση έγινε.

Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου το έθεσε συνεπικουρούμενος μεταξύ άλλων και από τον τότε Γενικό Διευθυντή του Δ.Ν.Τ., με τον οποίο είχαν κάνει σχε-τικές συζητήσεις, αλλά η Ε.Ε. και η ΕΚΤ ήταν απολύτως αντίθετες. Επίσης, στο προ ημερών σχόλιό μου επί του ζητήματος αυτού υπενθύμισα, ότι και μό-νον η δημόσια αναφορά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκτόξευε τα επιτόκια στα ύψη. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, ο κ. Ιγνατίου το αντιπαρέρχεται. Αυτή είναι η αλήθεια είτε αρέσει στον κ. Ιγνατίου είτε όχι. Επ' αυτού ουδέν άλλο.


Δεύτερον. Ο κ. Ιγνατίου υποθέτει ότι, αν ο Γιώργος Παπανδρέου “έπαιζε” με το “χαρτί” της αναδιάρθρωσης, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα υποχωρούσαν έν-τρομοι!

Η ιστορία απέδειξε ότι ο κ. Ιγνατίου έχει, το λιγότερο, άδικο.

Μόλις προ ολίγου καιρού, στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2013, ο κ. Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέχρι το2011, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζαμε αλλά οι γνωσ-τοί συνομωσιολόγοι παρέκαμπταν -και συνεχίζουν να το πράττουν-, ότι πολλοί στη Ε.Ε. ήθελαν την Ελλάδα εκτός Ευρώ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 και στις εφημερίδες ΗΜΕΡΗΣΙΑ και ΕΘΝΟΣ, του Ομί-λου στον οποίο γράφει ο κ. Ιγνατίου, ο κ. Σμάγκι αποκαλύπτει στο βιβλίο του “Πεθαίνοντας από λιτότητα” ότι :
“Η Kαγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πίστευε μέχρι και το 2012 ότι η Ελλάδα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη χωρίς μοιραίους κλυδωνισ-μούς για το κοινό νόμισμα”.

Και προσθέτει ο κ. Σμάγκι : ”Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν πεπεισμένη μέχρι και το φθινόπωρο του 2012 ότι οι επιπτώσεις ενός Grexit ήταν διαχειρίσιμες τόσο για τη Γερμανία όσο και για το κοινό νόμισμα και την ΕΚΤ”.

Το γνωρίζει ο κ. Ιγνατίου; Το γνωρίζει.
Όπως γνωρίζει και ότι, την περίοδο στην οποία αναφέρεται, η Ε.Ε. ήταν απο-λύτως αρνητική στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους.
Όπως γνωρίζει επίσης ότι, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις η δήλωση Τρισέ, τότε Πρόεδρου της ΕΚΤ, σύφωνα με την οποία μόνο πάνω από το πτώμα του θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Τη θέση του αυτή επαναλαμβάνει και σήμερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.


Τρίτον. Ευρισκόμενος πέραν του Ατλαντικού, ο κ. Ιγνατίου όφειλε να γνωρίζει ότι, άβυσσος χώριζε –και συνεχίζει να χωρίζει– τις αντιλήψεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ σε ό,τι αφορά την διαχείριση του χρέους. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Οικονο-μικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο 2010, αποκαλύπτει : "Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Τίμοθι Γκάιτνερ –τότε Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ– ο οποίος μου λέει : Το ξέρεις ότι δεν θα είχαμε πάρει την απόφαση ν’ αφήσουμε τη Lehman Brothers να χρεοκοπήσει αν μας είχαν ρωτήσει 24 ώρες αργότερα, δεν το ξέρεις;"

Μάλιστα, όπως σημείωνε το δημοσίευμα του περιοδικού, “ένα βασικό δίλημμα που κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει ο κ. Σόιμπλε είναι αν η Ελλάδα θα έπρεπε να εξωθηθεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη το 2010. Το ενδεχόμενο είχε συζητη-θεί στο υπουργείο Οικονομικών, αν και αυτές οι συζητήσεις ποτέ δεν δημοσιο-ποιήθηκαν”.


Τέταρτον. Ας αποφασίσει ο κ. Ιγνατίου και οι πάσης φύσεως θιασώτες των απο-καλουμένων “εύκολων λύσεων”, ποια είναι τελικώς η άποψή τους περί ΔΝΤ. Είναι θετική ή αρνητική η παρουσία του στην Τρόϊκα. Δεν είναι δυνατόν κά-ποιες φορές να μιλούν με τον έναν τρόπο και κάποιες με τον άλλον. Για να τον διευκολύνουμε στην απόφασή του, εμείς ούτε ΔΝΤ θέλαμε, ούτε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε και ΕΚΤ, αλλά η χώρα έπρεπε να σωθεί από μια εθνική κατασ-τροφή, για την οποία άλλοι είναι υπεύθυνοι αλλά για αυτούς δεν τολμά να πει ούτε μια λέξη ο κ. Ιγνατίου. Θα έχει τους λόγους του. Ο λόγος του κ. Ιγνατίου λοιπόν, απέναντι στην πραγματικότητα.


Α, και για να μην ξεχνιόμαστε. Κύριε Ιγνατίου, πρώτα τα χρήματα πάνω στο τραπέζι και μετά η μπλόφα.


Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου