Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Οι αλβανόφωνοι τσάμηδες και ο ΕΔΕΣ το Β' παγκόσμιο πόλεμο - video


Οι Τσάμηδες ήταν αλβανόφωνος μουσουλμανικός πληθυσμός συγκεντρωμένος κυρίως στη Θεσπρωτία ιδίως στις περιφέρειες Ηγουμενίτσας, Μαργαριτίου, Φιλιατών και Παραμυθιάς που αριθμούσε  20.000 ανθρώπους.

Συνεργάστηκαν με τις κατοχικές αρχές και συμμετείχαν σε διώξεις, καταστρο-φές, και μαζικές εκτελέσεις, η πιο γνωστή από τις οποίες υπήρξε η εκτέλεση 49 επιφανών κατοίκων της Παραμυθιάς τον Σεπτέμβριο 1943. Οι αντάρτες του ΕΔΕΣ, που κυριαρχούσαν στην περιοχή, προέβησαν σε ένοπλες συγκρούσεις μαζί τους.


Αντίθετα από τον ΕΔΕΣ, το EAM τήρησε  περίεργη στάση σε σχέση με τους Τσάμηδες. Επιχείρησε επανειλημμένα ανοίγματα που βασίζονταν στον  πλασ-ματικό διαχωρισμό «μιας δράκας προδοτών» από την πλειοψηφία του πληθυσ-μού.

Για αυτόν τον λόγο η τακτική του EAM δεν έγινε κατανοητή ούτε από τον το-πικό ελληνικό πληθυσμό ούτε από τα ίδια του τοπικά στελέχη που ανέφεραν στις εσωτερικές τους εκθέσεις ότι «η παμψηφία σχεδόν των Τσάμηδων της πε-ριοχής είχε ταχθή ανεπιφύλαχτα με το μέρος του κατακτητή και ωργάνωνε δο-λοφονικές επιδρομές ενάντια στα ελληνικά χωριά». 


Ο ΕΛΑΣ τελικά στρατολόγησε τσάμηδες που συμμετείχαν στις εμφύλιες συγ-κρούσεις με τον ΕΔΕΣ τον Δεκέμβριο του '44. H επικράτηση του ΕΛΑΣ συ-νοδεύτηκε από την επιστροφή τσάμηδων στη Θεσπρωτία.

Ο Ζέρβας όμως συγκρούστηκε μαζί τους και  τελικά επικράτησε. Οι τσάμηδες εγκατέλειψαν την περιοχή για να αποφύγουν πιθανά αντίποινα λόγω των εγκλη-μάτων τους την περίοδο της κατοχής.

Φυσικά ως γνωστών οι αλβανοί παρουσιάζουν τους τσάμηδες αντιστασιακούς που εκδιώχθηκαν από τους Έλληνες!

Απλοποιώντας, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αν για τη Δεξιά ο δωσιλογισμός ήταν συγχωρήσιμος, αρκεί οι φορείς του να ήταν Έλληνες, για την Αριστερά ο δωσιλογισμός ήταν συγχωρήσιμος μόνο για τους... μη Έλληνες!

Υπήρξε όμως ο Ναπολέων Ζέρβας που στο τέλος του πολέμου κυνήγησε τους συνεργάτες των ναζί Έλληνες ή... μη!
 

Δείτε το βίντεο από τη "Μηχανή του χρόνου"…

 

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου