Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΥΠ.ΕΞ.

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΥΠΕΞ

Οξεία κριτική έγινε από τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, με αφορμή δηλώ-σεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, στο Παρίσι, ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας, πριν από μία εβδομάδα.

Η Ελλάδα ανέλαβε την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανου-αρίου 2014 και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στο Παρίσι, παρουσίασε ορι-σμένες από τις προτεραιότητες της, στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο -αναφέρει το βουλγαρικό δημοσίευμα- το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με τα Σκόπια είναι πολύ μικρότερο από εκείνο που έχει η Βουλγαρία, για «τεχνητή εθνική ταυτότητα», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle, στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον Βενιζέλο, η Αθήνα είναι διατεθειμένη να δεχθεί ένα συμβιβα-σμό.


«Πρέπει να βρεθεί μια λύση στο όνομα της FYROM. Το όνομα Μακεδονία, όπως είναι γνωστό φέρουν οι περιοχές : η Κεντρική Μακεδονία με πρωτεύου-σα τη Θεσσαλονίκη, η Δυτική Μακεδονία, η αλβανική Μακεδονία και η βουλ-γαρική Μακεδονία. Εμείς προσφέρουμε μια τελική συμβιβαστική λύση, σε ένα όνομα για κάθε χρήση».

Σύμφωνα, εξάλλου, με τη σκοπιανή έκδοση Dnevnik η διαμάχη για το όνομα που έχει η Ελλάδα με τα Σκόπια, είναι πολύ μικρότερο πρόβλημα από το «ιδεολογικό» πρόβλημα που έχει η Βουλγαρία.

«Υπάρχει ένα σημαντικό ιδεολογικό πρόβλημα της εθνικής ταυτότητας μεταξύ των Σκοπίων και της Σόφιας. Το δικό μας πρόβλημα είναι μικρό σε σύγκριση με τα μεγάλα γλωσσικά και ιστορικά θέματα. Στα Σκόπια δεν μιλούν ελληνικά, μιλούν μια γλώσσα τη «ψευδομακεδονική» που σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα είναι βουλγαρική», είπε ο Βενιζέλος.

Οι δηλώσεις αυτές περιέχονται στο κείμενο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Γαλλικής Γερουσίας, στην οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κεκλεισ-μένων των θυρών, αναφέρθηκε με την ευκαιρία των προτεραιοτήτων της Ελλη-νικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το δημοσίευμα.

Με βάση τις παραπάνω δηλώσεις, προκύπτει ένα θέμα όσον αφορά την  ονομα-σία του γειτονικού κράτους σημαντικό σε σχέση με γειτονική προς την Ελλάδα χώρα, το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων που θρασύτατα εξα-κολουθεί να πλαστογραφεί την ιστορία μας.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ιδιαίτερα όσοι είμαστε κατά της σύνθετης ονομα-σίας του κράτους των Σκοπίων, ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους, για την προάσπιση των εθνικών δικαίων από εκείνους, που έχουν στα χέρια τους, τις τύχες της χώρας.

Μακάρι ειλικρινά κάποτε και στα εθνικά θέματα, να ακολουθήσει μια διαφορε-τική πολιτική, η οποία κυβέρνηση στο μέλλον, γιατί αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Πηγή : http://www.echedoros-a.gr/2014/01/blog-post_7014.html

Αθανάσιος Μανουσάκης


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου