Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Πέφτει η κυβέρνηση και ο Σαμαράς είναι πολιτικά νεκρός. Απλά δεν το έχει καταλάβει ακόμη


του Στρατή Μαζίδη

Με βάση την κρυφή δημοσκόπηση που αποκάλυψε το πρωί ο Γιώργος Τράγ-κας και ανέλυσε νωρίτερα σήμερα στο αξιόλογο blog του ο Πέτρος Χασάπης, ένα είναι το βέβαιο.
 

Πέφτει η κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς είναι νεκρός. Πολιτικά. Απλά δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι βρίσκεται ξαπλωμένος στο πολιτικό νεκροτομείο.

Όταν η ΝΔ% βρίσκεται τώρα στο 14 με 16% και το ΠΑΣΟΚ στο μέχρι 2,5%, δηλαδή και οι δύο μαζί απέχουν μακράν του 20% και αυτό θα φανεί στις κάλ-πες, πολύ πιθανόν σε χειρότερη κλίμακα όσο θα μεγαλώνει η δυστυχία των αν-θρώπων, τότε πως θα μπορέσει να σταθεί ως κυβέρνηση;

Τις προάλλες ένα σοβαρό κομματικό στέλεχος μου έλεγε πως κορυφαίος υπουργούς εκμυστηριευόταν σε θεσμική συνάντηση που είχε με κάποια στελέ-χη ότι αναμένουν ήττα με 10% διαφορά. 


Ποια κυβέρνηση θα μπορέσει λοιπόν να σταθεί την επομένη με μόλις 153 βου-λευτές και το ένα της πόδι, το ΠΑΣΟΚ εκτός Ευρωβουλής; Μάλλον καμία. 

Επιπρόσθετα στην προσπάθεια της ανατροπής της κυβέρνησης θα παίξουν ρό-λο και οι δημοτικές - περιφερειακές εκλογές. Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις με πρώτο και καλύτερο το ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να "καταλάβουν" τη διοίκηση της χώρας κερδίζοντας δήμους και νομαρχίες εκτός από την κομματική μάχη των Βρυξελλών. Για αυτό ας μην αποκλείουμε και αντι-μνημονιακούς συνασπισ-μούς ώστε να διασφαλιστεί η ανατροπή του αυτοδιοικητικού επιπέδου.

Ωστόσο, η όλο και χειρότερη κατάσταση της καθημερινότητας, οι πλειστηρι-ασμοί που έρχονται, η ανεργία που μεγαλώνει θα οδηγήσει την κοινωνία με δι-άθεση να καταψηφίσει οτιδήποτε θα μπορούσε να έχει σχέση με την κυβέρνη-ση του μνημονίου σε οποιαδήποτε είδους κάλπη.

Το αντι-μνημονιακό μέτωπο έχει αντιληφθεί πολύ καλά πως για να πέσει η κυ-βέρνηση ΤΩΡΑ και όχι με την αποχώρηση του Παπούλια το 2015, χρειάζεται ισοπεδωτική ήττα σε κομματικό επίπεδο του γαλαζο-πράσινου συνασπισμού εξουσίας στις ευρωεκλογές και παράλληλα αλλαγή του χρώματος του εκλογικού χάρτη σε δήμους και περιφέρειες.

Τότε θα προκύψει και επίσημα η αναντιστοιχία της λαϊκής βούλησης με το εν-τός βουλής status quo.


Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου