Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ζ. Κωνσταντοπούλου : «Η αποτροπή αποκάλυψης στοιχείων για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν υπηρετεί το δίκαιο»

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Η αποτροπή αποκάλυψης στοιχείων για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν υπηρετεί το δίκαιο»

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να περιφρουρήσει την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της», τονίζει η υπεύθυνη επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη σημερινή παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

«Τυχόν συγκάλυψη ή αποτροπή της αποκάλυψης στοιχείων που αφορούν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης δεν υπηρετεί τη διαφάνεια ούτε το δίκαιο», τονίζει η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Ο λαός και η κοινωνία βρίσκονται ενώπιον συνταρακτικών αποκαλύψεων που αφορούν τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών. Ουδείς δικαιούται να προκαταλαμβάνει τις εξελίξεις ή να αποτρέπει την ενδελεχή διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση μιας υπόθεσης που αφορά την καρδιά του πολιτικού συστήματος, και αναδεικνύει την λειτουργία παρακράτους στον πυρήνα της Κυβέρνησης», υπογραμμίζει η κ. Κωνσταντοπούλου.


«Η επιλεκτική επίκληση και εφαρμογή διατάξεων, όπως η διάταξη ποινικοποίησης της βίας ή απειλής βίας κατά της Βουλής ή της Κυβέρνησης (άρθρο 157 Π.Κ.), που θα έπρεπε προ πολλού να έχουν ενεργοποιηθεί για τον ποινικό έλεγχο των διαρκών εκβιασμών που διακινούνται με αποδέκτη το Κοινοβούλιο και πηγή την Κυβέρνηση, το Eurogroup και την Τρόικα, εγείρει δυσπιστία και προβληματισμό και ενισχύει την αίσθηση αδιαφάνειας, ασυδοσίας και ατιμωρησίας ορισμένων, στους οποίους όλα επιτρέπονται», διευκρινίσει.

«Η Δικαιοσύνη πρώτη, αλλά και η Βουλή, οφείλουν να διερευνήσουν πλήρως το ενδεχόμενο κατάχρησης εξουσίας από κρατικούς λειτουργούς ώστε, στην περίπτωση που δεν ευσταθούν οι καταγγελίες, να αποκρουστούν εμπεριστατωμένα οι σχετικοί ισχυρισμοί, που διατυπώθηκαν από τον μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, εάν όμως ευσταθούν, να αποδοθούν δεόντως οι ευθύνες.

Η περιφρούρηση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και της διάκρισης των εξουσιών συνιστά ύψιστο δημοκρατικό καθήκον», καταλήγει η ανακοίνωση της κ. Κωνσταντοπούλου.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου