Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΥΡΤΖΟΥ -ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ-

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΥΡΤΖΟΥ -ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ-

Η Αδελφότητα των Νουρτζού (nur = φως, Αδελφοί του φωτός) είναι από τα πιο γνωστά ισλαμικά Τάγματα, αφού στις πολιτικό-ιδεολογικές και φιλοσοφικό-θρησκευτικές θέσεις της, εντοπίζουμε το μεγαλύτερο μέρος των αντίστοιχων θέσεων των ισλαμιστικών πυρήνων της σύγχρονης Τουρκίας.

Από την αντιπαράθεση της με τα Τάγματα των Σουλεϊμαντζί και των Αδελφών Μουσουλμάνων, για την προσέλκυση οπαδών, ωφελούνται πάντοτε οι Νουρτζού, οι οποίοι έχουν επίσης αποκτήσει σημαντικές προσβάσεις και συμπάθειες στα συντηρητικά κόμματα της Τουρκικής Δεξιάς. Ο σκληρότατα αντικομμουνιστικός χαρακτήρας του Τάγματος, συνετέλεσε ώστε να αποκτήσει στηρίγματα στο εξωτερικό και να εξαπλωθεί με πυρήνες του στο Πακιστάν, στη Σαουδική Αραβία, στις ΗΠΑ και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Ο κουρδικής καταγωγής ιδρυτής του Τάγματος, said i Nursi, γεννήθηκε στο χωριό Nurs της επαρχίας του Bitlis. Ο θρύλος λέγει ότι υπήρξε μεγαλοφυής, με ισχυρότατη επιτυχία θεολογία, ιστορία, γεωγραφία, γεωλογία, μαθηματικά, φυσική, χημεία και αστρολογία.


Το έργο του βρίσκεται συγκεντρωμένο στις Επιστολές Φωτός που κυκλοφορούσαν παράνομα στην Τουρκία για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Σήμερα κυκλοφορούν με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Πρόκειται για σκοτεινά κείμενα, υψηλής φιλολογικής αξίας, που προσφέρονται για ποικίλες ερμηνείες. 

Είναι ένα μείγμα Ερμητισμού, διανθισμένο με αποσπάσματα από το Κοράνι, που αποπνέει ένα μυστικιστικό άρωμα μέσα σε ένα κλίμα Εξορθολογισμού.

Μέχρι το 1950 το κίνημα των Νουρτζού ήταν συνώνυμο με το σκοταδισμό. 

Κατόπιν, η κατάσταση άλλαξε αισθητά καθώς οι θεωρητικοί του κινήματος αναζητούσαν μία περισσότερο πολύπλευρη θεώρηση της πραγματικότητας. Σε μια μικρή προκήρυξη που εξέδωσε το κίνημα, με τίτλο Η ακολουθητέα πορεία, υπήρχε το σύνθημα "η Επιστήμη υπεράνω όλων".


Κεφαλίδα εγγράφου που προέρχεται από τη Μεγάλη Ανατολή της Τουρκίας.

IMG_0008

Πρόσκληση της Στοάς «Η Τουρκία», της Μεγάλης Στοάς της Σκοτίας.

IMG_0009

Πηγή : Βιβλιοθήκη ΕΟΕ (Iούλιος Βερν)

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου