Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ : ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Του Γεωργίου Ελ. Χατζιδάκη
Διευθυντή Fulfill Contacts και Guerilla Marketing
Συμβούλου Επικοινωνίας
GiorgosHatzidakis @ linkedin, facebook

Πανθομολογούμενη είναι η ασφυξία του κέντρου και ιστορικών περιοχών της Αθήνας, αλλά και πόλεων-εξόδου προς δυσμάς, από την πλημμύρα λαθρομεταναστών που κατέκλυσε τη χώρα μας. Τα προβλήματα, άπειρα :

Ø      Κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας
Ø      Υπερεπιβάρυνση των υποδομών
Ø      Υποβάθμιση περιοχών – βίαιη εγκατάλειψη του κέντρου
Ø      Έξαρση ρατσιστικής βίας
Ø      Εκμετάλλευση των ανθρώπων αυτών από κυκλώματα μαστροπείας, παραεμπορίου, παραεργασίας και παράνομης στέγασης
Ø      Εμφάνιση λοιμωδών ασθενειών «ξεχασμένων» στη χώρα μας
Ø      Στέρηση τουριστικού εισοδήματος, δυσφήμιση της χώρας, κακοποίηση μνημείων και χώρων ιστορίας της πόλης
Ø      Κ.ο.κ.

Η αποτελεσματική παρεμπόδιση εισόδου είναι αστείο και το που αναφέρεται. Η χώρα μας έχει εκτενέστατα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, πραγματικά δημοκρατικούς και ανθρωπιστικούς θεσμούς, κακοπροαίρετους γείτονες, ανεπαρκείς πόρους, ιστορικό διαφθοράς δημόσιων λειτουργών και εσωτερική διχόνοια που δεν επιτρέπουν την πραγματική οχύρωσή της. Τα υπερκέρδη από τη λαθραία διακίνηση είναι τέτοια που δελεάζουν το οργανωμένο και ανοργάνωτο έγκλημα όλων των γειτονικών μας χωρών και προφανώς και της δικής μας.


Το κύμα βαίνει ογκούμενο προς την Ελλάδα, για μια σειρά λόγων :

Ø      Στις πολιτικές αναταραχές (πολιτικοί μετανάστες – πιθανά πρόσφυγες) προστέθηκαν οι κλιματικές αλλαγές (κλιματικοί πρόσφυγες) και η αυξανόμενη ανέχεια (οικονομικοί μετανάστες)
Ø      Οι υπόλοιπες χώρες-είσοδοι της Ε.Ε. έχουν επιδείξει τέτοια «αποτελεσματικότητα» στην ανάσχεση που πέραν των λαθρομεταναστών προερχόμενων από τη «φίλη» μας Τουρκία, έχουμε γίνει σταθμός για λαθρομετανάστες από χώρες όπως το Μαρόκο, η Αλγερία, η Τυνησία κλπ. που «παραδοσιακά» όδευαν απευθείας προς τις έναντί τους ευρισκόμενες χώρες
Ø      Η κατάληψη των ευφορότερων περιοχών της υποσαχάριας Αφρικής από Κινέζικες, Αμερικάνικες, Ισραηλινές και Τουρκικές (!!!) εταιρίες, στερεί από τους γηγενείς τον τόπο καλλιέργειας και τους εξωθεί σε μετανάστευση
Ø      Σε πολλές χώρες της Ανατολής, τραπεζικά ιδρύματα «δανειοδοτούν» τους επίδοξους λαθρομετανάστες.
Ø      Τόσο από τη «φίλη» Τουρκία, όσο και από πολλές χώρες προέλευσης, υπάρχει πολιτική προώθησης για λόγους είτε απλά εσωτερικής αποφόρτισης είτε (διατυπωμένο εκ χειλέων επίσημων κυβερνητικών της γείτονος) υπερφόρτωσης των δομών μας και διάλυσής μας.
Ø      Για προσωπικούς, ψυχολογικούς και κοινωνιολογικούς λόγους, οι λαθρομετανάστες ουδέποτε αποκαλύπτουν στους οικείους τους τις πραγματικές συνθήκες της εδώ διαβίωσής τους. Αυτό επιτείνει το μύθο του «Ελ Ντοράντο» προσελκύοντας επιπρόσθετα κύματα.

Μπροστά σε αυτή την κοσμογονική αλλαγή που συντελείται σε διεθνές επίπεδο, στεκόμαστε άπραγοι, ενώ ο διάλογος χαρακτηρίζεται από κορώνες ανέξοδου «προοδευτικού» πνεύματος από τη μια κατεύθυνση και στείρας ξενοφοβίας από την άλλη. Παραβλέποντας απλές οικονομικές αρχές, κανείς δεν μας εξηγεί ούτε πώς θα καλυφθεί το κόστος ενσωμάτωσης των λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία ούτε που θα βρεθούν τα πλέον των 500.000 εισιτήρια (πόσο μάλλον πώς θα παρακαμφθούν οι αντιδράσεις των χωρών προέλευσης) επιστροφής τους.

Κι όμως, υπάρχει λύση, απλή, ανθρώπινη και λειτουργική. Προϋπόθεση είναι να απεγκλωβιστούμε από τις αντιπαραθέσεις, να δούμε το πρόβλημα ρεαλιστικά και να το αναλύσουμε στις συνιστώσες του. Προτάσεις που ακούγονται κολοσσιαίες, μπορεί να αποδειχτούν λειτουργικότερες από τα παρόντα ημίμετρα και να αποτελέσουν παράλληλα μοχλό της θρυλούμενης ανάπτυξης. Μια τέτοια πρόταση υποβάλλουμε σήμερα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Ο.ΔΙ.ΜΕ.Δ.
(ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ)

Όσο ρηξικέλευθη κι αν φαίνεται η δημιουργία ενός νέου οργανισμού σε περιόδους περιορισμού του Κράτους, η συγκεκριμένη είναι απαραίτητη από τις συνθήκες. Η πολυπλοκότητα της πρόκλησης που λέγεται Μεταναστευτικό, συνδυασμένη με την παντελή έλλειψη συντονισμού που ανέκαθεν χαρακτήριζε τους ελληνικούς φορείς, έχει οδηγήσει στο παρόν χάος. Αντίθετα ένας ενιαίος φορέας μπορεί να χειριστεί το θέμα στην καθολικότητά του. Στο τέλος της ημέρας, ας γίνει ένας ιδιωτικός οργανισμός, αν το Κράτος αδυνατεί να καλύψει το κόστος του, αν και θα αποδείξουμε ότι μπορεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενος.

Στόχος : Ο ΟΔΙΜΕΔ θα αποτελέσει το φορέα Συγκέντρωσης, Καταγραφής, Ταυτοποίησης, Στέγασης, Σίτισης, Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, Διαχωρισμού και Επαναπροώθησης των Λαθρομεταναστών

Το πρώτο βήμα θα ξενίσει πολλούς, αλλά είναι απόλυτα δικαιολογημένο από τις συγκυρίες: η, ήδη ποινικά κολάσιμη, λαθραία είσοδος στη χώρα θα τιμωρείται με ενός έτους κοινωνική εργασία. Αυτό το μέτρο θα επιτρέψει στο Κράτος και κατ’ επέκταση τον ΟΔΙΜΕΔ, να αναλάβει τους λαθρομετανάστες, στερώντας από τα σημερινά, παράνομα, απάνθρωπα και καταχρηστικά, κυκλώματα την πρώτη ύλη τους.

Το δεύτερο βήμα είναι η άμεση σύλληψη και μεταγωγή στις εγκαταστάσεις του ΟΔΙΜΕΔ κάθε λαθρομετανάστη που εντοπίζεται ανά την επικράτεια. Η Αστυνομία θα ελαφρυνθεί έτσι τόσο από την παραμονή των λαθρομεταναστών στα αστυνομικά τμήματα όσο και από το διαρκές κυνηγητό και επανασύλληψη των ίδιων ατόμων. Για την επιτάχυνση αυτού του στόχου θα πρέπει να επιτραπεί και η σύλληψη από ομάδες πολιτών (όπως γίνεται σε πλείστες άλλες χώρες), η σύλληψη από το στρατό, από τη Δημοτική Αστυνομία, από Φορολογικές Αρχές, από Τελωνειακές Αρχές ή από εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας.

Κέντρα αρχικής διαλογής και καταγραφής των λαθρομεταναστών θα πρέπει να δημιουργηθούν σε μη χρησιμοποιούμενα στρατόπεδα ανά την επικράτεια. Για προφανείς λόγους εθνικής ασφάλειας δε θα πρέπει να είναι κοντά στα σύνορα. Σε αυτά τα κέντρα-καταυλισμούς θα προσφέρονται βασικές υγειονομικές φροντίδες (εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις, κλπ.) από τις οργανώσεις τύπου Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα κλπ. Θα παρέχεται ομοιόμορφος ιματισμός-στολή. Θα γίνεται καταγραφή δεξιοτήτων και ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών και τέλος θα δίδεται κωδικός, είτε με μορφή σωματοστιξίας είτε με άλλη λύση που δε θα μπορεί να «εξαφανίσει» ο λαθρομετανάστης.

Για ευνόητους λόγους θα υπάρξει διαχωρισμός σε 4 κατηγορίες : Άνδρες, Γυναίκες, Οικογένειες, Ασυνόδευτοι Ανήλικοι. Καμμία σχέση δεν θα επιτρέπεται μεταξύ των ανωτέρω ομάδων, ενώ θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός και αντίπαλων φυλετικών, εθνικών ή θρησκευτικών ομάδων (π.χ. Σιίτες/Σουνίτες, κλπ.).

Για τους ανήλικους λαθρομετανάστες θα λειτουργούν ειδικά σχολεία, είτε κάτω από την επίβλεψη της Εκκλησίας (που διακαώς επιθυμεί αυτό το ρόλο) είτε από Οργανισμούς που το επιθυμούν (π.χ. μοναχικά τάγματα, εθελοντικοί οργανισμοί, διεθνείς οργανισμοί μη πολιτικού χαρακτήρα). Στους ενήλικους θα παρέχονται βασικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας και δεξιοτήτων σχετιζόμενων με εργασίες που θα επιτελέσουν.

Κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής του ο κάθε λαθρομετανάστης θα εργάζεται προς 500 € το μήνα. Ανάλογα με τις ικανότητές του θα μπορεί να εργαστεί για τα παρακάτω :

Στον ίδιο τον ΟΔΙΜΕΔ : μάγειροι, νοσηλευτές, γιατροί (ναι υπάρχουν και τέτοιοι), εργοδηγοί κατασκευής καταλυμάτων, ράφτρες (για τις στολές-ιματισμό), καθαριστές/στριες, κηπουροί. Πολύ σύντομα ο ΟΔΙΜΕΔ θα είναι αρκετά αυτάρκης. Περίπου το 10% θα πρέπει να απασχολείται εκεί.

Σε φορείς του Δημοσίου : υπηρεσίες καθαρισμού (που αυτή τη στιγμή τις λυμαίνονται ιδιώτες που χρησιμοποιούν παράνομα μετανάστες – δείτε το σχετικό περιστατικό στο ίδιο το Υπουργείο Εργασίας !!!), συμπληρωματικοί στις υπηρεσίες συλλογής σκουπιδιών των ΟΤΑ, εργασίες συντήρησης δρόμων και πεζοδρομίων, καθαρισμού πάρκων και κοινόχρηστων χώρων, σύσταση ομάδων διαλογής σκουπιδιών κ.ο.κ.

Σε ιδιώτες : όποια επιχείρηση που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα και δεν έχει προβεί σε μείωση προσωπικού τον προηγούμενο χρόνο, το επιθυμεί, θα μπορεί να προσλάβει για όσο διάστημα χρειαστεί. Χάρη στη βάση δεδομένων θα μπορεί να δει τους διαθέσιμους και τις ικανότητες/δεξιότητές τους, καθώς και την προϋπηρεσία τους, σχόλια από προηγούμενους εργοδότες κλπ.

Τα χρήματα από την εργασία των λαθρομεταναστών θα τα εισπράττει ο ΟΔΙΜΕΔ. Από αυτά θα καλύπτονται :

Το κόστος ιματισμού τους : υπολογίζεται σε περίπου € 150 για τον καθένα, αφού θα αγοράζει μόνο πρώτη ύλη (ύφασμα) και η ραφή θα γίνεται εσωτερικά

Το κόστος διατροφής τους : ο ΟΔΙΜΕΔ θα προμηθεύεται πρώτες ύλες απευθείας από τους παραγωγούς σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Αγροτικά προϊόντα απόλυτα βρώσιμα που τώρα καταλήγουν στις χωματερές θα αξιοποιούνται, ενώ θα χτυπηθεί καίρια και το κύκλωμα μεσαζόντων που λυμαίνεται την ελληνική αγροτική παραγωγή με την παρουσία ενός τόσο μεγάλου απευθείας πελάτη.

Το κόστος στέγασής τους : πέρα από τα υπάρχοντα στρατόπεδα (στα οποία προφανώς θα πρέπει να γίνουν σημαντικές προσθήκες-επεκτάσεις), όπου θα διαμένει η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών, οι λιγότερο επικίνδυνοι και κυρίως όσοι απασχολούνται σε εργασίες εντός πόλεων θα πρέπει να στεγάζονται σε καλά φρουρούμενα αστικά κτήρια. Ο ΟΔΙΜΕΔ θα ενοικιάζει παρόμοια κτήρια, κυρίως από φορείς δημοσίου δικαίου (συνταξιοδοτικά ταμεία, κληροδοτήματα, κ.ο.κ.).

Το κόστος υγιειονομικής : Εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις, βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα διατίθεται. Ο ΟΔΙΜΕΔ θα συγκεντρώνει όλο το φαρμακευτικό υλικό που βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στην ημ/νία λήξης, τόσο από τις εταιρίες και τα φαρμακεία, όσο και από τους ιδιώτες (πόσοι από εμάς δεν πετάμε φάρμακα καθημερινά). Με δεδομένο τον τεράστιο όγκο ανθρώπων που θα συγκεντρώσει, θα είναι εύκολη και άμεση η χρήση τους.

Το κόστος σύστασης και λειτουργίας του ΟΔΙΜΕΔ : πέρα από την προφανή ανάγκη για πρόσληψη ειδικών φρουρών, ο ΟΔΙΜΕΔ θα πρέπει να απασχολεί διοικητικό προσωπικό που περιλαμβάνει λογιστές, υπευθύνους μηχανογράφησης, μηχανικούς, μηχανολόγους, γεωπόνους, οδηγούς, εκπαιδευτικούς, γραμματείς.

Το κόστος υποαπασχόλησης : δυστυχώς κάποιοι από αυτούς δε θα είναι δυνατό να απασχοληθούν, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω υγείας, είτε λόγω χαρακτήρα (όσοι αντιδρούν βίαια θα απομονώνονται σε κέντρα-φυλακές, ώστε να μην επιδράσουν αρνητικά στους υπόλοιπους) είτε απλά λόγω έλλειψης εργασίας. Αν και ο στόχος είναι να εργαστούν 12 μήνες όλοι, μετά την πάροδο 18μηνου, θα επαναπροωθούνται ακόμη και όσοι δεν επιτεύχθηκε ο εν λόγω στόχος.

Το κόστος επαναπροώθησης : στη λήξη της 12μηνης ποινής, όσοι δεν έχουν βρει μόνιμη εργασία στην Ελλάδα (ιδέ παρακάτω) θα επαναπροωθούνται στις χώρες προέλευσης.

Αμοιβή απασχόλησης : οι λαθρομετανάστες θα παίρνουν μαζί τους 500 € ως εναπομείνασα αμοιβή

Τα οφέλη :

Α. Οφέλη για τους λαθρομετανάστες

v     Θεαματική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης : Αντί του στοιβάγματος σε άθλια δωμάτια, κοινόχρηστους χώρους, εγκαταλελειμμένα κτήρια ή ακόμα και στην ύπαιθρο, θα είναι σε οργανωμένες κατοικίες
v     Εξάλειψη της εκμετάλλευσης : Οι μαστροποί, οι δουλέμποροι, οι «ενοικιαστές» στέγης, οι λαθρέμποροι ναρκωτικών, οι χονδρέμποροι ειδών παραεμπορίου και όλα τα λοιπά εγκληματικά στοιχεία δε θα έχουν καμμία δυνατότητα να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τους λαθρομετανάστες
v     Υγειονομική περίθαλψη : Θα εμβολιάζονται, θα έχουν ιατρική παρακολούθηση, καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση-αποπαρασίτωση.
v     Επαφή με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις : Γραφεία των αναγνωρισμένων και μη επικίνδυνων ανθρωπιστικών οργανώσεων θα υπάρχουν στα κέντρα υποδοχής. Εκεί οι λαθρομετανάστες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα μέλη των εν λόγω οργανώσεων είτε για να τους παρασχεθεί περαιτέρω ενίσχυση είτε για ψυχολογική υποστήριξη.
v     Εκπαίδευση : Όπως προαναφέραμε θα υπάρξει μέριμνα για τη βασική εκπαίδευση των ανήλικων σε γλώσσες (ελληνικά και άλλες της Ε.Ε.), βασικά στοιχεία ιστορίας και πολιτισμού, πρακτικές επιστήμες, Η/Υ (με κατάλληλη συγκέντρωση των υπολογιστών που τώρα παροπλίζονται και συνήθως πετιούνται) και άλλες βασικές δεξιότητες. Στο εκπαιδευτικό έργο θα έχει πρόσβαση η Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς και άλλες ΜΚΟ. Για τους ενήλικες θα λειτουργήσουν εργαστήρια αλληλομάθησης για μετάδοση βασικών δεξιοτήτων σχετιζόμενων με την απασχόληση, καθώς και γνώσεις ελληνικών, νομοθεσίας, επιχειρηματικότητας.  
v     Πρόσβαση στην αγορά εργασίας : Μέσω της τηρούμενης βάσης δεδομένων, οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες εργοδότες θα έχουν άμεση πρόσβαση. Έτσι λαθρομετανάστες με ιδιαίτερες εξειδικεύσεις (π.χ. ξυλογλυπτική, χαρακτική, ταπητουργία, γεωπονία κ.ο.κ.) θα βρίσκουν αντίστοιχη απασχόληση για το διάστημα έκτισης της ποινής τους. Χάρη στην προσθήκη παρατηρήσεων, σχολίων και αποδοτικότητας από τους εκάστοτε εργοδηγούς, ακόμη και ανειδίκευτοι λαθρομετανάστες που επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και μεθοδικότητα στην εκτέλεση του έργου τους μπορεί να βρουν περαιτέρω απασχόληση
v     Δυνατότητα περαιτέρω παραμονής : Εφόσον βρεθεί εργοδότης που θα απορροφήσει (αφού πρώτα έχει απασχολήσει για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών) κάποιο λαθρομετανάστη, προσλαμβάνοντάς τον με ΙΚΑ πλέον, αυτός θα αποκτά αυτοδίκαια άδεια παραμονής. Χάρη στην προαναφερθείσα διαδικασία, αλλά και στην εξάλειψη των «εναλλακτικών» για τους εργοδότες, αυτό θα συμβαίνει ολοένα και συχνότερα, προς όφελος των λαθρομεταναστών, αλλά και της ανάπτυξης της οικονομίας
v     Πρόσβαση σε ελληνικές οικογένειες : Ανήλικοι μετανάστες που το επιθυμούν θα μπορούν να υιοθετούνται από ελληνικές οικογένειες που έχουν δηλώσει υποψήφιες για υιοθεσία και πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές. Έτσι η τύχη τους θα είναι πολύ καλύτερη από την παρούσα.

Β. Οφέλη για τη χώρα

C       Μείωση της εγκληματικότητας/παραβατικότητας λαθρομεταναστών : Δεν ισχυριζόμαστε ότι θα εξαφανιστεί, αλλά θα μειωθεί δραματικά.
C       Ελάφρυνση της αστυνομίας και των τμημάτων : Η αστυνομία πόλεων, απαλλαγμένη από το βάρος του διαρκούς επαναληπτικού ανθρωποκυνηγητού των λαθρομεταναστών, θα μπορέσει να επικεντρωθεί στη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας, καθώς και της αρχικής σύλληψης. Τα κρατητήρια τμημάτων θα «ανασάνουν»
C       Ελάφρυνση των φυλακών : Σημαντικές αποφάσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν λόγω της υπερφόρτωσης των φυλακών με λαθρομετανάστες-παραβάτες. Έχουμε φτάσει στο γελοίο επίπεδο τα ισόβια για ληστεία με φόνο να μετατρέπονται σε 17ετή φυλάκιση, ενώ τσαντάκηδες, διαρρήκτες και άλλοι δυνητικά επικίνδυνοι δε προφυλακίζονται ή δεν εκτίουν καν ποινές !!! Η ελάφρυνση του σωφρονιστικού συστήματος θα είναι σημαντική.
C       Εξάλειψη του παραεμπορίου : Τα 20 δις € του παραεμπορίουστερούν από το κράτος μας άνω των 4,5 δις € σε ΦΠΑ, άλλα 2-3 δις € σε φόρους εισοδήματος, συμμετοχές σε ταμεία ασφάλισης, δημοτικά τέλη κλπ., ενώ συντελούν στην κατάρρευση του λιανεμπορίου και την επακόλουθη στέρηση εισοδήματος από μικροεπαγγελματίες, μικροϊδιοκτήτες κ.ο.κ. Με τη συγκέντρωση των «λειτουργών», αλλά και κάποιων βασικών αγοραστών του, αυτό θα εξαλειφθεί.
C       Απομάκρυνση του κινδύνου έξαρσης ρατσιστικής βίας : Το κέντρο της Αθήνας, η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα κ.ο.κ. είναι καζάνια που κοχλάζουν. Είναι πραγματικό θαύμα πώς δεν έχουν σημειωθεί ακόμα εκρήξεις ρατσιστικής βίας με ανεπανόρθωτες καταλήξεις. Όμως αυτό δε θα κρατήσει πολύ: όσο η κρίση βαθαίνει και οι λαθρομετανάστες αποθρασύνονται, τόσο ο κίνδυνος πλησιάζει.
C       Ελάφρυνση υποδομών : Τα νοσοκομεία, τα ΜΜΣ, τα συσσίτια για άστεγους, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις θα απελευθερωθούν από το ασύμμετρο βάρος της παρουσίας τόσων λαθρομεταναστών και θα μπορέσουν να ασχοληθούν επιτέλους και με τους συμπολίτες μας που υποφέρουν. Υπάρχουν Έλληνες άστεγοι που δεν καταφέρνουν να σιτιστούν από την Εκκλησία που ασπάζονται, γιατί οι, οργανωμένες και συνεκτικές, ομάδες λαθρομεταναστών τους στερούν την πρόσβαση !!!
C       Μείωση της νόμιμης μετανάστευσης : Η νόμιμη μετανάστευση από χώρες-μέλη της Ε.Ε. ή μη, κρύβει και αυτή τους κινδύνους της. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για όμορα κράτη (βλ. Αλβανία) που εγείρουν αξιώσεις σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Έχοντας μια νόμιμη, οργανωμένη και οικονομική εναλλακτική, οι εργοδότες θα την προτιμήσουν, εξωθώντας τους νόμιμους μετανάστες πίσω στις χώρες τους. Όταν υγιείς οικονομίες μη απειλουμένων χωρών όπως η Σουηδία περιορίζουν τη μετανάστευση στο 10%, η Ελλάδα θα μένει άπραγη;  
C       Μείωση της λαθρομετανάστευσης : Στερώντας τους βασικούς «διαφημιστές» της χώρας μας στις χώρες προέλευσης (θα απαγορεύεται η επικοινωνία με τις χώρες τους ή αν επιτρέπεται θα γίνεται γραπτά και θα συνοδεύεται με έντυπο υλικό που θα δείχνει τις πραγματικές συνθήκες μετάβασης και διαβίωσης) θα αποθαρρυνθεί σημαντικό ποσοστό των υποψηφίων. Επίσης η μαζική επαναπροώθηση που θα επιτυγχάνεται μετά την πάροδο του 12μήνου θα κόψει ακόμα περαιτέρω τα φτερά.
C       Απασχόληση : Αν οι στατιστικές αληθεύουν και οι λαθρομετανάστες υπερβαίνουν του 500.000, ο ΟΔΙΜΕΔ θα χρειαστεί να απασχολεί σχεδόν 20.000 άτομα. Σε μια εποχή υποαπασχόλησης, αυτό θα αποτελέσει όαση για τη χώρα. Μάλιστα για το επίπεδο φρουρών-ομαδαρχών τους, ο ΟΔΙΜΕΔ μπορεί να δέχεται υποψήφιους από τους μόνιμους των σωμάτων ασφαλείας που οδεύουν προς την (πρόωρη αν μας ρωτάτε) συνταξιοδότησή τους, ελαφρύνοντας έτσι τα εν λόγω ταμεία.
C       Επικουρία των σωμάτων ασφαλείας : Οι εργαζόμενοι του ΟΔΙΜΕΔ θα είναι εκπαιδευμένοι (θα προτιμούνται γνώστες αμυντικών πολεμικών τεχνών, ενώ θα υφίσταται διαρκής εκπαίδευση σε θέματα αυτοάμυνας, πάλη υποταγής, χρήση ανορθόδοξων όπλων, κ.ο.κ.). Στους επικίνδυνους καιρούς που έρχονται, η ύπαρξη ενός συμπαγούς σώματος Ελλήνων μαθημένων να αντιμετωπίζουν και να πατάσσουν κάθε μικροεπιθετικότητα, θα αποδειχτεί ίσως κρίσιμος παράγοντας επιβίωσης της χώρας.
C       Μείωση ενοικίων : Η εκκένωση αρκετών κτηρίων που τώρα στεγάζουν (παράνομα και συχνά κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς εκμετάλλευσης) τους λαθρομετανάστες θα συμβάλει μεσοπρόθεσμα στην πολυπόθητη μείωση των ενοικίων, ενώ παράλληλα εισοδήματα που έμεναν κρυφά (από τα εν λόγω κτήρια) θα «εμφανιστούν» και θα φορολογηθούν επιτέλους.
C       Καλλωπισμός της χώρας : Διαθέτοντας άφθονα φθηνά εργατικά χέρια, οι ΟΤΑ θα ξεφύγουν από τον εναγκαλισμό των εργολάβων-κατασκευαστών που με τις υπερχρεώσεις τους και τις εσκεμμένες κακοτεχνίες τους έχουν οδηγήσει τη χώρα στο παρόν χάλι.
C       Ανακύκλωση : Μεγάλος αριθμός των λαθρομεταναστών θα απασχοληθεί στη διαλογή των σκουπιδιών. Έτσι θα υπάρξει το πρώτο άμεσο όφελος της εξάλειψης της «Μαφίας των Σκουπιδιών», δηλαδή των Ατσίγγανων που, υπό την απειλή όπλων,λυμαίνονται τις χωματερές, καθυστερώντας ακόμα και το άδειασμα των κάδων (εννοείται ότι οι περισσότεροι Ατσίγγανοι θα οδηγηθούν και αυτοί στα κέντρα του ΟΔΙΜΕΔ – άοπλοι). Επιτέλους οι ηλεκτρικές συσκευές θα οδηγούνται στα κέντρα ανακύκλωσης και όχι στις υψικαμίνους, οι μπαταρίες και οι λάμπες το ίδιο, θα υπάρχει παραγωγή βιόμαζας (που θα χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των κτηρίων του ΟΔΙΜΕΔ), θα γίνεται συγκέντρωση ρούχων (που θα μπορούν να τα πάρουν μαζί τους οι λαθρομετανάστες ή να σταλούν σε ανθρωπιστικές αποστολές), ενώ ακόμη και μικροέπιπλα θα αξιοποιούνται. Γυαλί, χαρτί και αλουμίνιο θα δώσουν επιπλέον εισόδημα στον ΟΔΙΜΕΔ ή στους ΟΤΑ. Επιτέλους η χώρα μας, από θλιβερός ουραγός σε θέματα ανακύκλωσης θα μπορέσει να ανέβει κάποια πρώτα σκαλιά.

Επίλογος : Θα λειτουργήσει ένα παρόμοιο μοντέλο;

Οποιοσδήποτε σκεπτόμενος άνθρωπος κατανοεί το εκρηκτικό σταυροδρόμιστο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας, αλλά και η Ευρώπη. Είτε αποδεχτούμε ότι πρόκειται απλά για ένα ιστορικό φαινόμενο είτε ασπαστούμε τα ημισυνομωσιολογικά σενάρια περί  σχεδιασμένης προσπάθειας απαξίωσης των εθνικών κρατών και ισοπέδωσης των αξιών τους, η αλήθεια είναι μπροστά μας.

Θα βρεθούν πολλοί που θα κατηγορήσουν την ανωτέρω λύση ως φασιστική: σε αυτούς το μόνο που μπορεί να αντιτάξει κανείς είναι η παρούσα κατάσταση αυτών των λαθρομεταναστών, αλλά και το πόσο φασιστικότερο είναι να στερείς από τους νόμιμους κατοίκους αυτής της χώρας την ειρήνη τους, την ησυχία τους, την περιουσία τους, την υγεία τους και πολλές φορές πλέον και την ίδια τους τη ζωή. Όσοι ζούμε στο κέντρο έχουμε να αναφέρουμε άπειρες περιπτώσεις που ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε ή δυστυχώς βιώσαμε.

Άλλοι θα πουν ότι μέσω του ΟΔΙΜΕΔ αυξάνεται το Κράτος : σε αυτούς η απάντηση είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει και ως Σύμπραξη Κράτους-Ιδιωτών, ή και απλά ως ιδιωτική επιχείρηση, αρκεί να υπάρξει ανάλογη νομοθετική ρύθμιση.

Η οικονομική βιωσιμότητα του εγχειρήματος είναι αναμφισβήτητη. Με μόνο 300.000 λαθρομετανάστες να απασχολούνται κάθε μήνα τα έσοδα που θα συρρέουν ξεπερνούν τα 150.000.000 €, ποσό υπεραρκετό να καλύψει τα μηνιαία έξοδα μισθοδοσίας (40-45.000.000 €), διατροφής(60.000.000 €) και λοιπά λειτουργικά. Άλλωστε ο ΟΔΙΜΕΔ θα είναι ο αυτοδίκαιος αποδέκτης της ενίσχυσης της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ενώ θα μπορεί και πρέπει να επιδοτείται από τα ΕΣΠΑ. Τέλος θα πρέπει να ενισχυθεί για την ελάφρυνση που παρέχει στους φορείς που προαναφέραμε.

Αν προσπεράσουμε τις παρούσες αγκυλώσεις
που μας δημιούργησε μια στείρα πολιτική ιδεολογία,
μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση που λέγεται ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ και να βγούμε νικητές.
Διαφορετικά θα ικανοποιήσουμε το όνειρο
του πολιτικού της γείτονος που δήλωσε :
«Δε χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα,
απλά θα τους πνίξουμε με 1 εκατ. Μουσουλμάνους!».

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου