Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Όλη η αλήθεια για τον Ταβουλάρη και τα ναυπηγεία Ελευσίνας


γράφει η Λίλιαν Τσουρλή

Δεν σας ενδιαφέρει... διότι αν νοιαζόσασταν πραγματικά θα είχε βρεθεί λύση εδώ και χρόνια. Πάνω 1.000 εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια βρίσκονται όμηροι των διαθέσεων του αφεντικού τους και ανώτερων πολιτικών στελεχών...

Τους χρωστάνε χιλιάδες ευρώ από δεδουλευμένες ώρες. Τους καλούν να δουλέψουν Σαββατοκύριακα και υπερωρίες παίζοντας με την ανάγκη τους για επιβίωση. Τους ρίχνουν το «τυράκι», λέγοντάς τους ότι αν δεν δουλέψουν δεν θα πληρωθούν, κάνοντας τους να πιαστούν σαν τα ποντίκια στην φάκα από την ανάγκη για λίγα ευρώ και τελικά δεν τους δίνουν ούτε ευρώ.

Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχείρησεις στην Αττική, ζωτικής σημασίας και για την οικονομία και την ανάπτυξη αλλά και για την ασφάλεια της χώρας. Έχουν φαγωθεί εκατομμύρια ευρώ από τον επιχειρηματία, με την προϋπόθεση κάθε φόρα που του τα δίνουν να παραδίδει άμεσα έργο και να πληρώνει τους εργαζόμενους του. Τίποτα όμως. Τον έχουν συλλάβει μετά από καταγγελίες αλλά και πάλι αφέθηκε ελεύθερος, λόγο ηλικίας.

Και το παραμύθι της απληρωσιάς και των άδειων ταμείων κάθε δεκαπενθήμερο, κάθε μήνα, κάθε χρόνο καλά κρατεί.

Οι εργαζόμενοι έκαναν απεργίες, καταλήψεις, διαμαρτυρίες, πορείες αλλά όλα έπεσαν στο κενό. Κάθε φορά που ακούνε ότι η επιχείρηση θα αλλάξει χέρια έχουν γιορτή, αλλά τα φώτα σβήνουν στο πρώτο 24ωρο καθώς τίποτα ουσιαστικό δεν γίνεται τελικά.

Τα παιδιά τους πάνε νηστικά στο σχολειό και πίνουν γάλα ή τρώνε ψωμί μόνο αν η επιχείρηση δώσει στους εργάτες το νόμιμο κολατσιό -που και αυτό έχει περιοριστεί- βλέπετε δεν το τρώνε παρ’ ότι η πείνα θερίζει, για να φάνε τα παιδιά τους.

Πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν με διακοπή νερού και ρεύματος, με έξωση από τα σπίτια τους και με κατάσχεση της περιουσίας τους από τα χρέη που τους έχει δημιουργήσει ο συγκεκριμένος κύριος.

Πληρώνουν κάθε μέρα από την τσέπη των φιλών και συγγενών, που προσπαθούν όσο μπορούν να τους βοηθήσουν, για να πάνε στην ώρα τους να χτυπήσουν κάρτα, γιατί διαφορετικά θα χάσουν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα τους που αγγίζουν τις πολλές χιλιάδες ευρώ για αρκετούς.

Είναι πλούσιοι στα χαρτιά, αλλά με άδειες τσέπες. Κάποιοι δεν έχουν χρήματα να πάνε σε γιατρούς, να αγοράσουν φάρμακα, να ξεγεννήσουν τις γυναίκες τους, να κάνουν χημειοθεραπείες.

Ο ένας δανείζει τον άλλον από τα ήδη δανεισμένα κέρματα που κουδουνίζουν στις τσέπες τους.


Ο ένας δανείζει στον άλλον κουράγιο για να υποδεχθούν με σώας τας φρένας, την νέα πληρωμένη εποχή στη ζωή τους, εάν ποτέ τους ξεχρεώσουν.

Ο ένας δανείζει στον άλλον υπομονή για να μην τινάξουν τα μυαλά τους στον αέρα.

Ο καθένας τους μπορεί να μας δανείσει λίγη περηφάνια και πολύ καρδιά και κότσια από τους τόνους που διαθέτουν.

Από ότι όμως φαίνεται κανένας δεν έχει τα κότσια, την τόλμη και την δύναμη ώστε να σπάσει το απόστημα της δουλοκρατίας και ομηρείας κάποιων εργαζόμενων και να τα βάλει με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος εμφανίζεται ως φίλος του ίδιου του πρωθυπουργού.

*** η κα Τσουρλή είναι δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 και το άρθρο δημοσίευσε
στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook


Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου