Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΓράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Εποχή Μνημονίων και στην πατρίδα μας έχουμε μόνο κατ΄ όνομα “Προεδ-ρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία” (άρθρο 1 παρ. 1 του Συντάγματος). Κατ΄ όνομα και μόνο συμμετέχει και αποφασίζει ο λαός μας σε αυτή τη Δημο-κρατία ενώ το Σύνταγμα ορίζει : "Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυ-ριαρχία" (άρθρο 1 παρ. 2). Στην εποχή των Μνημονίων έχει τσαλαπατηθεί το Σύνταγμα της Ελλάδος από εκείνους που εξ ορισμού είναι οι θεματοφύλακές του. Δηλαδή, την Εκτελεστική και Δικαστική Εξουσία.

Από τα τελευταία τρανά παραδείγματα, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οι-κονομικών, οι οποίες παρανόμως απολύθηκαν προς εκπλήρωση Μνημονια-κών όρων, όπως και εκατοντάδες-χιλιάδες άλλοι συνάνθρωποί μας -και είναι οι μόνες που σηκώνουν το Σταυρό του μαρτυρίου- και κάνουν αντίσταση κατ΄ αυτής της Δικτατορικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. 

Δυστυχώς, ένας ολόκληρος λαός, που πένεται και δυστυχεί, απουσιάζει από το πλευρό του πολυμέτωπου αγώνα ζωής των καθαριστριών. Που βρίσκονται άραγε οι 1,5 εκ. άνεργοι; Που βρίσκονται τα 3 εκ. πολιτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας;


Όμως, παρ΄ ότι μόνες τους προς στιγμή φάνηκε πως τίναξαν τη διαθεσιμό-τητα της κυβέρνησης στον αέρα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτο-δικείου, που διέταζε την επανα-πρόσληψη 397 εξ αυτών και οι οποίες βρίσ-κονταν σε διαθεσιμότητα επί σειρά μηνών. Η απόφαση δε, ήταν προσωρινά εκτελεστή, που σημαίνει πως οι καθαρίστριες έπρεπε να επαναπροσληφθούν άμεσα. Όμως, η Δικτατορική κυβέρνηση έγραψε την απόφαση της Δικαιοσύ-νης στα παλαιότερα των υποδημάτων της, μη εκτελώντας την απόφασή της και έτσι, απέδειξε για άλλη μια φορά πως σε μια ευνομούμενη χώρα, η Πολι-τεία “έχει” το δικαίωμα να μην εκτελεί δικαστικές αποφάσεις. Βέβαια, στη συνέχεια μετά από ένα περίπου μήνα, η Δικαστική Εξουσία (παρ΄ ότι ανεξάρ-τητη) συμπορεύθηκε απόλυτα με την Εκτελεστική Εξουσία και απεφάσισε ο Άρειος Πάγος πως έπρεπε να κάνει δεκτό το αίτημα του υπουργείου Οικο-νομικών, ακυρώνοντας την αρχική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου.    
Η δεύτερη περίπτωση, άπτεται των απίστευτων περιοριστικών όρων πολιτι-κών δικαιωμάτων που επέβαλαν οι εφέτες ανακρίτριες στο Βουλευτή Αχαΐας, Μιχάλη Αρβανίτη του κόμματος της “Χρυσής Αυγής”, που μεταξύ των άλ-λων, απαγορεύεται να συμμετέχει και να ομιλεί σε οποιαδήποτε πολιτική εκ-δήλωση του κόμματός του και του επιτρέπουν μόνο ομιλίες από το Κοινο-βούλιο. Δηλαδή η Δημοκρατία μας, επιβάλει σε Βουλευτή εκλεγμένο από τον Ελληνικό λαό την αφωνία; Κινδυνεύει η Δημοκρατία μας από τον κάθε Αρβα-νίτη; Εάν ναι, σημαίνει πως δεν υπάρχει πραγματική Δημοκρατία, γιατί οι θεματοφύλακες της την έχουν κουρελιάσει! Μας γυρίζουν δε, πολλές δεκαε-τίες πίσω, τότε που στην εποχή των Συνταγματαρχών, θεμελιωνόταν ως κα-νόνας το “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” του Ζαγοριανάκου. Και εκείνοι τότε εν ονόματι της Δημοκρατίας το έκαναν, γιατί Δημοκρατία έλεγαν πως έχουμε !!!

Παρ΄όλα ταύτα, τον Μάιο του 2013 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την προ-ηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση (28/5/2008) και με βάσει την παράγ-ραφο 6 του άρθρου 110 του Συντάγματος “δεν επιτρέπεται αναθεώρηση του Συντάγματος προ της παρόδου πενταετίας από της περατώσεως της προη-γουμένης” θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει η διαδικασία νέας συνταγματικής αναθεώρησης. Διότι όπως, λέει και ο θυμόσοφος λαός μας : «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του, ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν δείχνει κα-μιά διάθεση και επιμέλεια για να προχωρήσει στην εκ βάθρων αναθεώρηση του Συντάγματος.

Πιο συγκεκριμένα : Tον Δεκέμβριο του 2010 δήλωνε ως αρχηγός της αξι-ωματικής αντιπολιτεύσεως στην επιτροπή αναθεωρήσεως του Συντάγματος της ΝΔ : «Η ΝΔ είναι υπέρ των αλλαγών, αλλά όχι σε αλλαγές στο πόδι. Ζητούμε διαρθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, ανάκαμψη και ελπίδα. Όχι θυσίες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς προοπτική». Όπως επίσης, δήλωνε τον Απρίλιο 2011 : «το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκό-πησε και απαιτείται τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση». Καθώς επίσης, δήλωνε από του βήματος της 76ης ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2011 : «Η Ελ-λάδα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά χρειάζεται και σωστά μέτρα. Με άμεσα αποτελέσματα. Θα σας μιλήσω τώρα επιγραμματικά για τις πέντε μεγάλες προτεραιότητές μας σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Όμως, το πιο σημαντικό-προϋπόθεση και επιστέγασμα όλων όσων θα ακούσετε-είναι η μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος. Για να γίνουν οι θεσμοί πιο λειτου-ργικοί, η χώρα πιο ανταγωνιστική και ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής. Είναι αυτή η κεντρική ιδέα της σαρωτικής συνταγματικής αναθεώρησης 31 σημείων, που προτείνει η παράταξή μας». Αλλά και πρόσφατα, θυμήθηκε εκ νέου πως η παρούσα Βουλή είναι Αναθεωρητική και λίγο πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε από κοινού με τον κ. Αβραμόπουλο (ήταν επικεφαλής της επιτροπής της ΝΔ των 31 σημείων) τις προτάσεις της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Μια απόφαση που πυροδότησε ενδο-κυβερνητική κόντρα, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν σκέφτεται καν τη Συνταγματική Αναθεώρηση.  

Οσονούπω, είναι κατεπείγουσα η αναγκαιότητα γενναίας αναθεώρησης του Συντάγματος, από τη στιγμή που τουλάχιστον όλοι οι μετέχοντες του σημε-ρινού πολιτικού συστήματος έχουν παραδεχτεί πως αυτό το πολιτικό σύστημα έχει πτωχεύσει και η πατρίδα μας βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Έτσι, απαιτούνται βαθιές τομές στο υπάρχον Σύνταγμα, κάτι που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες αναθεωρήσεις, και μοιραία μας οδήγησαν ως χώρα στο γκρε-μό! Απαιτούνται ουσιαστικές διαρθρωτικές και ριζοσπαστικές τομές που θα έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και της Δημο-κρατίας, η οποία σήμερα επί της ουσίας έχει καταργηθεί. Κατ΄αυτόν τον τρό-πο θα καταπολεμηθεί η κομματοκρατία που κατασπαράσσει τα σωθικά της υγιούς κοινωνίας.

Ωστόσο, από τα παραπάνω αποδεικνύεται πως ο Πρωθυπουργός και η πολι-τική του καμαρίλα δεν σέβεται τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις του προς τον Ελληνικό λαό. Αποδεικνύεται πως δεν έχει καμιά διάθεση να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να κατατεθεί σχετική πρόταση από του-λάχιστον 50 Βουλευτές του κόμματός του, για να ανοίξει ο διάλογος της ανα-θεωρήσεως του Συντάγματος! Και αφού η ΝΔ και ο Πρόεδρός της αποφεύ-γουν την υλοποίηση των εξαγγελιών τους, όπως ο διάβολος το λιβάνι, τι κά-νουν τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως; Γιατί δεν ξεκινούν να πιέζουν την κυ-βέρνηση για δημοψήφισμα από τον κυρίαρχο λαό, με βάσει την αποδοχή από τη ΝΔ του 25ου σημείου της δικής τους επιτροπής αναθεωρήσεως του Συν-τάγματος, όπου δέχονται την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία; Γιατί δεν προτάσσουν το αρ. 1 παρ. 3 του Συντάγματος που ορίζει πως : όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται, όπως ορίζει το Σύνταγμα”;

Συνεπώς, όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα αποκαλούνται πολιτικά πρόσωπα, όλων των κομμάτων, και από τη στιγμή που δεν έχουν σκοπό να προχωρή-σουν σε σαρωτική Αναθεώρηση του Συντάγματος, τι κάνουμε Εμείς, ο Ελ-ληνικός Λαός, ο Κυρίαρχος Λαός; Υπομένουμε καρτερικά το τέλος μας; Πέφτουμε από τα μπαλκόνια, υποδηλώνοντας τη δειλία μας; Αφήνουμε “τις καθαρίστριες” ολομόναχες γιατί το πρόβλημά τους δεν είναι ακόμη δικό μας πρόβλημα; Ή θα πάρουμε τις τύχες τις δικές μας και των παιδιών μας που δεν έχουν πλέον, καμιά μοίρα στον ήλιο της ζωής;  


Άλλωστε, δεν πρέπει να μας διδάσκει το ιστορικό παρελθόν μας; Την 3η  Σεπτεμβρίου τη γνωρίζουμε μόνο ως ένα κεντρικό δρόμο της Αθήνας; Και όμως, την 3η Σεπτεμβρίου 1843, έγινε λαϊκή επανάσταση κατά του δικτατο-ρικού τρόπου διακυβέρνησης της χώρας από τον τότε Βασιλέα, Όθωνα. Αυτή η λαϊκή επανάσταση, μπροστά από την σημερινή Βουλή των Ελλήνων -τότε Βασιλικά ανάκτορα- κατέληξε στην παραχώρηση Συντάγματος από τον Όθω-να και στη μετάβαση της ελληνικής πολιτείας, από την Απόλυτη Μοναρχία στη Συνταγματική Μοναρχία. Έτσι, η πλατεία μπροστά από τα τότε ανάκτο-ρα, ονομάστηκε πλατεία Συντάγματος (πρωτεργάτης αυτού του επαναστατι-κού ξεσηκωμού ήταν ο Δημήτριος Καλλέργης)! Ακολούθως, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 1843 έγιναν εκλογές και οι εκλεγμένοι πληρεξούσιοι συγκρότησαν την Συνταγματική Εθνική Συνέλευση και συνέταξαν το Σύντα-γμα, το οποίο υπέγραψε ο Όθωνας.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου