Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΝ ΕΡΠΕΤΟΝ ΠΛΗΓΗ ΝΕΜΕΤΑΙ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Μια φορά και έναν καιρό, ο Νικόλαος Γερμανός, ένας σπουδαίος επιστήμονας και πολιτικός (εξελέγη βουλευτής το 1915) με υψηλή μόρφωση και πατριωτι-κά ιδανικά, οραματίσθηκε την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έτσι, σε μια Θεσσαλονίκη που προσπαθούσε να συνέλθει από την καταστροφική πυρκαγιά του 1917 και να απορροφήσει τα αμέτρητα πλήθη των προσφύγων που ανα-ζητούσαν  μια καλύτερη μοίρα στη «φτωχομάνα», εγκαινιάσθηκε στις 3 Οκτω-βρίου 1926 η 1η ΔΕΘ. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ο εκθεσιακός πυλώνας της χώρας που στηρίζει και προβάλλει την Ελληνική παραγωγή και την επιχειρηματικότητα. Η ΔΕΘ ανδρώθηκε μαζί με την άνδρωση της πόλεως της Θεσσαλονίκης. Αποτελούσε και αποτελεί το καύχημα της πόλεως και ήταν πάντα μια γιορτή όχι μόνο για τους Θεσσαλονικείς και τους Έλλη-νες, αλλά και για πολλούς Ευρωπαίους εκθέτες προϊόντων και επισκέπτες. Η πόλη κατά την διάρκεια της εκθέσεως γιόρταζε και τα καταστήματά της παρέ-μεναν ανοικτά ακόμη και τη νύχτα. Το 1960, όταν η ΔΕΘ γιόρταζε τα 25 χρό-νια λειτουργίας της, καθιέρωσε την Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου και με περηφάνια οι «εκθεσιακοί», διοίκηση και εργαζόμενοι, τόνιζαν ότι η πρώτη στη χώρα τηλεόραση (κλειστό κύκλωμα) λειτούργησε εκεί, στο περίπ-τερο της ΔΕΗ. Το 1962 εγκαινιάστηκε το Φεστιβάλ Τραγουδιού. Όλος ο Ελλη-νικός λαός ήταν προσηλωμένος στα ραδιόφωνά του και ακολούθως μετά το 1968 στις τηλεοράσεις, για να απολαύσει τις εξαίρετες δημιουργίες και εκτε-λέσεις τραγουδιών από κορυφαίους συνθέτες και τραγουδιστές. Η ΔΕΘ πλέον είχε γίνει ένα τεράστιο Ελληνικό πολιτιστικό γεγονός.


Ωστόσο, μετά την μεταπολίτευση, τα εκάστοτε κόμματα εξουσίας πολιτικοποί-ησαν χωρίς όρια την ΔΕΘ, και τη χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο για τις βαρύ-γδουπες εξαγγελίες και υποσχέσεις τους προς τον ελληνικό λαό. Μέσω των ΔΕΘ έταζαν στους Έλληνες πολίτες, λαγούς με πετραχήλια και τους μοίρα-ζαν καθρεφτάκια ωσάν να ήταν ιθαγενείς. Ειδικότερα όμως από το 2011, την πρώτη μετά την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου, 76η ΔΕΘ, ο ολετήρας Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προσπάθη-σε να εκμεταλλευτεί την συνέντευξη Τύπου, η οποία είχε καθιερωθεί στα με-ταπολιτευτικά χρόνια και την οποία παρακολουθούσε όλη η Ελλάδα και δη-μιούργησε ένα κλίμα τρομοκρατίας, ενώ προσπάθησε να προσδώσει σ΄ αυτή, στοιχεία εμπόλεμης κατάστασης προκειμένου να γίνονταν αποδεκτά με όσο πιο ήπιο τρόπο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που θα εφάρμοζε η κυβέρ-νησή του κατά του Ελληνικού λαού, στο πλαίσιο πιστής εφαρμογής του Μνη-μονίου. Η περικοπή μισθών, συντάξεων καθώς και η αφαίμαξη των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας, η εξαγγελία εισπρακτικού φόρου στα ακίνητα που επιβλήθηκε σε όλους τους ιδιοκτήτες χωρίς καμία εξαίρεση, έστω της πρώτης κατοικίας, το διετές τέλος της ακίνητης περιουσί-ας, που εισπράχθηκε εκβιαστικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ήταν με-ρικά από τα οικονομικά μέτρα που ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επιβάλλει στον Ελληνικό λαό. Σ΄ αυτή τη συνέντευξη Τύπου, οι ερωτήσεις των περισ-σότερων “δημοσιογράφων” των διαπλεκόμενων συστημικών ΜΜΕ ήταν “στημένες” και εξυπηρετούσαν μόνο την εγχώρια πολιτική εξουσία, αλλά και τα εξωπολιτικά κέντρα αποφάσεων που ορίζονταν από την τρόικα.

Στην ίδια 76η ΔΕΘ, ο αρχηγός της ΝΔ επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολί-τευσης, Αντώνης Σαμαράς, σήκωνε “λάβαρο επανάστασης” κατά της κυβέρ-νησης του ΠΑΣΟΚ, της Μνημονιακής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου – αντιπροέδρου της σημερινής δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – και υποσχόταν πως δεν θα σιωπήσει στην εφαρμο-γή μιας λάθους πολιτικής. Δήλωνε, πως δεν θα συμμορφωθεί προς τας υποδεί-ξεις! Πως δεν θα συνυπόγραφε το λάθος που εξαθλιώνει το λαό μας! Έλεγε συγκεκριμένα: «Όταν εφαρμόζεται πολιτική που βλάπτει τη χώρα μου, ασφα-λώς και θα το πω. Γιατί εγώ υπερασπίζομαι τη χώρα μου. Δεν βγήκα στο Εξωτερικό να τη διασύρω. Δεν βγήκα ποτέ να πω ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρ-μένη χώρα. Παρ΄ όλα αυτά, προχθές ο Πρωθυπουργός (ΓΑΠ) βγήκε και μας ζήτησε “να αποστομώσουμε όσους στο εξωτερικό συκοφαντούν τη χώρα”! Ποι-ους εννοούσε; Ο ίδιος επίσημα δεν κατεδάφισε την αξιοπιστία και την αξιοπρέ-πειά μας. Εφαρμόστηκε μια λάθος πολιτική! Έπρεπε να σιωπήσω; Έπρεπε να συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις; Έπρεπε να προσυπογράψω το λάθος;»

Κατέληγε δε, τον περισπούδαστο πολιτικό του λόγο, ο αντιμνημονιακός την εποχή εκείνη Αντώνης Σαμαράς: «Με ρωτάτε για το όνειρό μου. Απαντώ. Θα επιτρέψουμε εμείς, οι πολίτες της ίδιας αυτής Πατρίδας, αυτόν τον τόπο που άφησαν κληρονομιά οι γονείς μας και οι δικοί τους γονείς, θα επιτρέψουμε να γιορτάσει το 2021 τα 200 χρόνια της Λευτεριάς της η Ελλάδα, οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη; Σας κοιτώ στα μάτια και σας απαντώ: Ποτέ! Αυτό είναι το δικό μου όνειρο: Αντίσταση όλων των Ελλήνων, στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια, στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό. Ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας: Για επανεκκίνηση της οικονομίας μας σήμερα, και της ψυχολογίας της κοινωνίας, ώστε να λυτρωθούμε από το χθες, ώστε τα νέα Ελληνόπουλα να κατακτήσουν το αύριο της Ελπίδας που τα περιμένει. Η επανεκκίνηση δεν αφορά μόνο την οικονομία, αφορά και την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και το ηθικό τους και το φρόνημά τους και τις αξίες τους. Να ανακαλύψουμε τη δύ-ναμή μας, να ανακαλύψουμε τις αρετές μας, να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και την ψυχή μας. Να ξαναβρούμε την Ελλάδα που έχουμε μέσα μας! Ο Οδυσσέας Ελύτης, για τις σκληρές ώρες που όλοι περνάμε σήμερα, μας έχει δώσει τη σω-στή συμβουλή: “Από μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Από μας θα εξα-ρτηθεί ο Παράδεισος ή η Κόλαση που θα χτίσουμε. Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας!”. Κυρίες και κύριοι, οι Έλληνες μπορούμε! Και το δικαιούμαστε. Και το αξίζουμε. Ήλθε η ώρα να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας! Γι΄αυτό καλώ σε συστράτευση όλους τους Έλληνες. Όλους! Και τον καθένα ξεχωριστά!».           

Οσονούπω, αυτός ο “υπερπατριώτης” επαναστάτης πολιτικός του 2011, μέσα σε λίγους μήνες μεταλλάχτηκε και ως Πρωθυπουργός – από τον Ιούνιο του 2012 – εφαρμόζει πολιτικές πολύ χειρότερες από αυτές που κατηγορούσε τον Γιώργο Παπανδρέου. Στην δε, επομένη 77η ΔΕΘ, κατάργησε την «έστω καπε-λωμένη» συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ. Απέφυγε δηλαδή, να αντιμετω-πίσει ακόμη και αυτούς τους υποταγμένους δημοσιογράφους των τουρκολάγ-νων αφεντικών του. Απέφυγε να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό τα επιπλέον δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που θα ανακοίνωνε στην 77η ΔΕΘ, πάντα για το καλό μας και στην “προσπάθειά του” να σώσει την Πατρίδα μας. Απέφυγε να αντιμετωπίσει κατάματα τους Έλληνες πολίτες. Κατάργησε την ελευθερία του λόγου, κατάργησε την Δημοκρατία.    

Σήμερα εν έτει 2014 συνεχίζεται η επιβολή οικονομικών μέτρων στις πλάτες του λαού μας και ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός συνεχίζεται. Είμαστε η δεύ-τερη χώρα της Ευρωζώνης σε ανεργία, μετά την Ισπανία, αλλά πρώτη στη νεολαία, η οποία μεταναστεύει σε άλλες χώρες. Τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι συνεχή, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τους ανέργους και να στερούν από έσοδα τα ήδη διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία. Κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερες οικογένειες «περνούν» το κατώφλι της φτώχειας. Η μεσαία αστική τάξη διαλύεται, παραλύει το κοινωνικό κράτος και η Ελλά-δα γίνεται ένα κράτος νεόπτωχων.


Συμπερασματικά, εάν σήμερα ζούσε ο Ελύτης, σίγουρα θα έλεγε στον Αντώνη Σαμαρά, πως η θέση του βρίσκεται στην Κόλαση, γιατί δεν υπερασπίζεται τη χώρα του και το λαό του, γιατί είναι ανδρείκελο και έρμαιο των τζιχαντιστών της Μέρκελ. Γιατί προδίδει κάθε μέρα την Ελλάδα μας! Και ο λαός μας τι κά-νει; Θα υπομείνει τον αφανισμό του; Γιατί δεν υλοποιεί τα όσα είπε ο Σαμα-ράς στην 76η ΔΕΘ: “Ήλθε η ώρα να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας! Γι΄ αυτό καλώ σε συστράτευση όλους τους Έλληνες”. Και όπως είχε πει ο Ηράκ-λειτος : «Παν ερπετόν πληγή νέμεται», όπερ σημαίνει: «οτιδήποτε σέρνεται, εξουσιάζεται με κτυπήματα».

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου