Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΑΔΗΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Αυτές τις ημέρες στην Άνδρο είχαμε ένα παράξενο φαινόμενο συνεχών πυρκα-γιών, που από πολλούς τοπικούς παράγοντες, αυτές οι πυρκαγιές δεν χαρακτη-ρίζονται αθώες. Θεωρούν δηλαδή, πως υποκρύπτονται μεγάλα συμφέροντα. Και για να ξετυλίξουμε το κουβάρι, θα ξεκινήσουμε από την έκτακτη σύσκεψη όλων των τοπικών  φορέων ασφάλειας του νησιού, που συγκάλεσε ο δήμαρχος Άνδ-ρου κ. Σουσούδης, για τον απολογισμό του μεγέθους της καταστροφής, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις που αφορούν τα αίτια και τη θωράκιση στο ενδεχόμενο νέας καταστροφικής απόπειρας.


Η δήλωση που εξέδωσε ο κ. Σουσούδης το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου, εκφράζει την οργή, την αποφασιστικότητα, αλλά και την απαράμιλλη ετοιμότητα και συμμετοχή όλων το φορέων του νησιού και της τοπικής κοινωνίας που έδωσαν πραγματική μάχη με τις φωτιές : «Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η Άνδρος κινδύνευσε από μεγάλες πυρκαγιές. Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε δύο διαφορετικές περιοχές, οι οποίες απέχουν πολλά χιλιόμετρα μεταξύ τους. Επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, προειδοποιώ όσους παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη των κατοίκων του νησιού μας και όσους δεν ακολουθούν τους κανονισ-μούς που έχει θέσει η πυροσβεστική υπηρεσία και ανάβουν ανεξέλεγκτα και χω-ρίς άδεια φωτιές, θα τιμωρούνται παραδειγματικά σύμφωνα με την εφαρμογή της νομοθεσίας. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος βοηθάει ήδη το έργο των ειδικών ανα-κριτών της πυροσβεστικής υπηρεσίας, παρέχοντάς τους οτιδήποτε χρειάζονται για να επιτελέσουν το σκοπό τους. Είναι αδιανόητο να κινητοποιείται ένας ολό-κληρος μηχανισμός, να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, να ξοδεύ-ονται υπέρογκα ποσά, επειδή κάποιοι δεν συμμορφώνονται και παίζουν παιχνί-δια εις βάρος των κατοίκων και της Άνδρου. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι έδωσαν την μάχη για την κατάσβεση : Την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους Εθελοντές Πυροσβέστες, τα κλιμάκια από Αθήνα και Σύρο και  τους πιλότους των αεροπλάνων και του ελικοπτέρου που συνέβαλαν ουσιαστικά στον περιορισμό των μετώπων της πυρκαγιάς. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους συνεργάτες μου, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή,  βοήθη-σαν στον επιχειρησιακό συντονισμό και έδωσαν με επιτυχία την μάχη για την αντιμετώπιση του κινδύνου».


Όπως διαπιστώνουμε ο Δήμαρχος της Άνδρου, προειδοποίησε όσους παίζουν “ύποπτα παιχνίδια”. Άραγε, ποια ύποπτα παιχνίδια μπορούν να υποκρύπτουν οι πυρκαγιές στην Άνδρο;

Ωστόσο επίσης, πολύ μεγάλη εντύπωση μας έκανε η ανεύρεση μιας καυστικής δήλωσης του πολιτευτή Κυκλάδων (με τους Ανεξάρτητους Έλληνες) κ. Βασίλη Παρασκευαΐδη προς τα ΜΜΕ Κυκλάδων, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, παρακολουθούσε και εξακολουθεί να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις :

Για την φωτιά στην Άνδρο έχω να πω τα εξής : ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ !!!! Οι νταβατζήδες καίνε το νησί μας, την ΑΝΔΡΟ μας, για 3η φορά εφέτος, προς ολοκ-λήρωση του σχεδίου της καμένης γης, έτοιμης για την εγκατάσταση των Ανεμο-γεννητριών και των Αιολικών πάρκων !!! Αν δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί τώρα, το νησί μας θα γίνει κρανίου τόπος, για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του Φούχ-τελ και όλων όσων υπέγραψαν τη καταστροφή του νησιού, εν' ονόματι της εξέ-λιξης και των ξένων συμφερόντων. Επόμενο βήμα τα υπόλοιπα νησιά των Κυκ-λάδων !!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;;;”

Όπως, όσα είχε επισημάνει κατά το παρελθόν και είχαν δει το φως της δημοσιό-τητας στα ΜΜΕ των Κυκλάδων, όπου ισχυριζόταν πως εις βάρος της Άνδρου στήθηκε μεγάλο “παιχνίδι” από την "ΔΑΦΝΗ" – αστική μη κερδοσκοπική εται-ρία – ΜΚΟ.

Όπου, θεωρούσε ως πρωτομάστορες αυτού του εγχειρήματος, τον Ηλία Ευθυμι-όπουλο, διευθυντή του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου και συντονιστή του Δικ-τύου Αειφόρων Νήσων “ΔΑΦΝΗ”, και πρώην υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ της κυβέρ-νησης του ΠΑΣΟΚ, και τον Γιάννη Γλυνό, πρώην δήμαρχο Άνδρου, οι οποίοι παρουσίασαν μια μελέτη Περιφερειακού Πάρκου, που στο σύνολο της είναι μάθημα Γεωγραφίας, και η υπόλοιπη αντιγραφή από διάφορα sites στο διαδίκ-τυο. Όπου, επεσήμανε πως, η συνεδρίαση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Άν-δρου, πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, τινάχτηκε στον αέ-ρα όταν η αντιπολίτευση αποκάλυψε κρυμμένες συνταγές στη μελέτη, που πα-ραδίδουν το νησί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, μειώνοντας ή εξαϋλώνοντας την ισχύ της δημοτικής αρχής, τα συμβούλια και όλες τις υποτιθέμενες δημοκρα-τικές αποφάσεις. Κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας, κομπίνες με απευθείας ανα-θέσεις σε συγγενικά πρόσωπα, κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, υπενοικιά-σεις αγροτεμαχίων σε εταιρίες ΑΠΕ, και προϋπολογισμοί φαντάσματα, φωτογ-ραφίζουν μια αυτοδιοίκηση πέρα από κάθε φαντασία... Κι εδώ το ζητούμενο τί-θεται ως προς τη νομιμότητα των πεπραγμένων, και για το ενδεχόμενο παρέμ-βασης εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, για τις ΑΠΕ παραδόθηκε μελέτη στο ΥΠΕΚΑ (Μανιάτης) η οποία δεν πληρούσε τις προδιαγραφές της ΕΕ, όπως αναφέρει και η απαντητική επιστολή της Κομισιόν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χωροθέτηση των αιολικών πάρ-κων στη χώρα μας. Όπου, η Κομισιόν εξέτασε καταγγελίες για συγκεκριμένα αδειοδοτημένα ή εν λειτουργία αιολικά πάρκα στην Εύβοια και στην Κρήτη και διαπίστωσε παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αυθαιρεσίες και σοβα-ρές παραλείψεις εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ κατά την έγκριση των περιβαλλοντι-κών όρων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφισβητεί την αδειοδότηση και λειτουργία αυτών των αιολικών πάρκων και ζητά από το ελληνικό κράτος την κατάθεση νέων μελετών περιβαλλοντικών όρων, αλλά και τη συμμόρφωση με την ευρω-παϊκή νομοθεσία στα κριτήρια έγκρισης. Με άλλα λόγια, το Ειδικό Πλαίσιο Χω-ροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΧΣΑΑ) για τις ΑΠΕ είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι ελληνικές Αρχές "παραδέχονται πως σε ό,τι αφορά το ΕΠΧΣΑΑ για τις ΑΠΕ, λόγω του εθνικού του χαρακτήρα, δεν λαμβάνει υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε τοπικό επίπεδο (π.χ. περιοχές Natura 2000 και τους στόχους διατήρησής τους) επί του οποίου μεριμνά το άρθρο της προαναφερόμενης οδηγίας” (σχετ.).

Μετά τα παραπάνω, αναζητήσαμε τον κ. Παρασκευαΐδη και μας δήλωσε κατ΄ αποκλειστικότητα τα παρακάτω : «Τα αποκαλυπτικά φωτογραφικά δημοσιεύ-ματα που έκαναν το γύρο του διαδικτύου πριν λίγο καιρό με τις παράνομες δια-νοίξεις δρόμων στο "Πεταλο" της Άνδρου, εμπόδισαν τελικά τα σχέδια των παρα-βατών να προετοιμάσουν το έδαφος για τη μεταφορά των ανεμογεννητριών στις κορφές του νησιού.

Όμως χωρίς κανένα ενδοιασμό προχώρησαν στο σχέδιο 2 (plan B), κατακαίγον-τας το νησί ολοσχερώς, ώστε τη συνέχεια των διανοίξεων να την αναλάβει το ίδιο το κράτος για τη διευκόλυνση των οχημάτων της πυροσβεστικής με βάση το νόμο περί προστασίας και με την αναγκαστική συγκατάβαση της τοπικής κοι-νωνίας. Το σύστημα είναι τόσο καλά οργανωμένο, που ξεπερνά πολλές φορές τα όρια της φαντασίας όταν πρόκειται να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα ή μια δράση που βρίσκει αντίθετη τη κοινωνία. Στη πραγματικότητα η λύση που πρόκειται να δοθεί είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, μια τακτική που εφαρμόζεται πάν-τα ως λύση στα προσχεδιασμένα προβλήματα. Σε αυτή τη περίπτωση το ΥΠΕΚΑ που υπογράφει ασύστολα και παράνομα τις άδειες των αιολικών πάρ-κων, θα πρέπει να πάρει θέση λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, αν θέλει να αποφύγει τη συνενοχή και τη μελλοντική διάλυση του κράτους που υπηρετεί. Η τοπική κοινωνία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο παγί-δευσης της προσπάθειας και του αγώνα της».

Συνεπώς, όπως όλοι διαπιστώνουμε, οφείλουν κάποιοι από την Πολιτεία να δώ-σουν άμεσες εξηγήσεις των καταγγελλομένων, γιατί τελικά, κάτι πολύ βαθύτερο πρέπει να τρέχει με τις συνεχείς φωτιές στην Άνδρο και όχι μόνο, από μια απλή απροσεξία ενός αφελούς πολίτη του νησιού !!!

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου