Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΑΔΕΛΦΩΝ


Κάποτε, στα παλιά τα χρόνια ζούσε κάποιος αγροκτήμονας που είχε 10 αγόρια. Τα αγόρια, όσο ήσαν μικρά παίζανε κυρίως πετροπόλεμο και τυχερά παιχνίδια, όλα, εκτός από το μικρότερο αδελφό που του άρεσε να ασχολείται με την φιλο-σοφία και τις τέχνες.

Ο πατέρας τους, τούς είχε φτιάξει και από ένα σπίτι και ένα εργαστήριο με κτή-μα, και στους δυό μεγαλύτερους αδελφούς που τους άρεσαν οι κατασκευές, έφτι-αξε δυό μεγάλα εργαστήρια, ενώ στο μικρότερο έδωσε ένα όμορφο, μικρό κτή-μα, δίπλα στην θάλασσα.

Μετά από λίγα χρόνια ο πατέρας πέθανε και τα παιδιά πήγαν να ζήσουν το καθ' ένα στο μέρος που τους είχε δώσει ο πατέρας. Τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια έγιναν καλοί τεχνίτες και προσπαθούσαν συνεχώς να πουλήσουν τις νέες κατασκευές τους στα άλλα αδέλφια.

Μόνο ο μικρότερος αδελφός δεν ενδιαφερόταν να αγοράσει, γιατί ασχολείτο με την φιλοσοφία και τις τέχνες.


Σε λίγο καιρό τα δυό μεγαλύτερα αδέλφια δεν είχαν που να πουλήσουν τις κα-τασκευές τους και γι' αυτό άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους. Προσπαθών-τας να τις πουλήσουν στα άλλα αδέλφια, άρχισαν να τους αναμιγνύουν στον καυγά τους. Ο μικρότερος αδελφός, τούς έμαθε δωρεάν να χρησιμοποιούν τα γράμματα, αλλά αυτοί είχαν στο μυαλό τους να εξερευνήσουν και να υποτάξουν ξένες χώρες. Όσοι από τα αδέλφια βρίσκονταν κοντά σε θάλασσα, εκτός του μικρότερου, ξεκίνησαν τα ταξίδια και γρήγορα πλούτισαν από τα πλούτη των κατοίκων των χωρών που υποτάξανε. Ο μεγαλύτερος αδελφός, επειδή δεν είχε κατακτήσει χώρες, ζήλευε τα πλούτη των άλλων και κατασκεύασε πολλά όπλα και έκανε πόλεμο για να τους πάρει τα εδάφη. Στον πρώτο, αλλά και στον δεύτερο πόλεμο, ο μικρότερος βοήθησε τους άλλους αδελφούς του, αλλά αυτοί, όχι μόνο δεν του ανταπέδωσαν την βοήθεια, αλλά τον έκαναν πιο φτωχό από αυτούς. Μετά τους δυό μεγάλους πολέμους, έκαναν ειρήνη και έδωσαν την αρχηγία στους τρείς μεγαλύτερους αδελφούς, αλλά κανένας από αυτούς δεν βοήθησε τον μικρότερο.

Αντίθετα μάλιστα, οι τρείς μεγάλοι αδελφοί κοίταζαν να κλέψουν το κτήμα του μικρότερου γιατί είχε ωραία θέα στην θάλασσα. Άρχισαν να του πωλούν δανεικά τις κατασκευές τους που τους περίσσευαν και στο τέλος τον έβαλαν να υπογράψει ένα χαρτί ότι θα τους έδινε το χωράφι του, αν δεν είχε να τους πληρώσει. Έβαλαν και διχόνοια μεταξύ του μικρότερου αδελφού και των παιδιών του που θα ήσαν κανονικά οι νόμιμοι κληρονόμοι. Ο πατέρας τους, τα έβαλε να υπογράψουν χαρτιά με τους θείους τους, μήπως και μπορέσει να αποφύγει την εκποίηση του κτήματος.

΄Όμως οι πονηροί θείοι, και κυρίως ο πρωτότοκος, πίεζαν αφόρητα τα παιδιά και τον πατέρα τους. Οι κατασκευές που του είχαν πουλήσει ήταν ελαττωματικές και άχρηστες και τότε ο μικρότερος αδελφός σκέφτηκε να φωνάξει τον γείτονα που έμενε στα βόρεια προάστια και είχε πολλά παιδιά, όλα δυνατά και τίμια για να τον βοηθήσουν να γλυτώσει από τους κακούς και αχάριστους αδελφούς του.

Λέτε, να χρειαστεί αυτήν την στιγμή, κάποιος να φωνάξει τον γείτονα που βρίσκεται στα βόρεια προάστια ;

Ερώτηση 1η : Ποια είναι τα 10 αδέλφια; Ποιος είναι ο πρώτος αδελφός και ποιος ο τελευταίος; Πως λέγεται το μέρος που ζούνε;

Ερώτηση 2η : Πως λέγονται οι χώρες που πηγαίνουν να καταλάβουν κάποιες φτωχότερες; Είναι τα κληρονομούμενα πλούτη τους, τίμια;

Ερώτηση 3η : Πως λέγονται οι δυό μεγάλες μάχες μεταξύ των αδελφών;

Ερώτηση 4η : Πως λέγεται η συμφωνία και τα χαρτιά που έκαναν τα αδέλφια με τον μικρότερο, αφού του πούλησαν άχρηστες κατασκευές, ενώ αυτός τους είχε μάθει τα χρήσιμα γράμματα;

Ερώτηση 5η και τελευταία : Πως λέγεται ο γείτονας που ζεί στα βόρεια προάστια;


Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου