Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Το έχει πάρει πολύ σοβαρά ο Υπουργός! Τι ζήτησε ο Καμμένος από ΗΠΑ και Ρωσία;


Με δυο διαδοχικές -όχι τυχαία φανταζόμαστε- ο νέος Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος προχώρησε σήμερα σε άνοιγμα και σε ΗΠΑ και σε Ρωσία, ενώ ανακοίνωσε ότι αύριο πάει να δει εθιμοτυπικά τον Γεν. Γραμματέα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Παράλληλα δημοσιοποίησε ότι  η σχέση με το Ισραήλ -μετά την χθεσινή συνάντηση με την πρέσβειρα του Ισραήλ- συνεχίζεται ομαλά και ο ίδιος ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί το Τελ Αβίβ σύντομα.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις των δυο χωρών κ.κ. David Pearce και Andrey Maslov στις 10:00 και στις 12:00 αντιστοίχως.

Τα όσα έγιναν γνωστά από τον ίδιο στην συνέχεια για το τι συζητήθηκε δεν είναι, όσον αφορά τα εξοπλιστικά, για αγορές καινούργιου αμυντικού υλικού αλλά για μεταχειρισμένο από τις ΗΠΑ και υποστήριξη υπαρχόντων από την Ρωσία.

Ζήτησε Μπλακ Χώκ & Στήριξη της Ε.Α.Β.

Από τον πρέσβη των ΗΠΑ κ. David Pearce ο κ Καμμένος ζήτησε μεταχειρισμένα μεταφορικά ελικόπτερα ''Μπλακ Χωκ'' για τα οποία από παλιότερα υπήρχε ελληνικό ενδιαφέρον αλλά η Ουάσιγκτον δεν είχε ανταποκριθεί. Ο αμερικανός πρέσβης από την πλευρά του επαναβεβαίωσε την απόφαση Ήδη αντιλλάγησαν πληροφορίες και διευκρινήσεις με επιστολές και απομένει απόφαση του ΚΥΣΕΑ.


Να θυμίσουμε ότι υπάρχει πρόθεση των ΗΠΑ και για την παραχώρηση στην Ελλάδα 60 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων τύπου Καϊόβα, αλλά απ' ότι έγινε γνωστό το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε.

Ο κ Καμμένος από την πλευρά του επανέλαβε την ελληνική απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των 5 παροπλισμένων  αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας Ρ-3 από την εποχή της υπουργίας Μειμαράκη. Η εργασία θα γίνει στην Ε.Α.Β. και για να συζητηθεί με τον πρέσβη φαίνεται ότι έκλεισε το θέμα και η εργασίες θα γίνουν από την αμερικανική Λόκχηντ Μάρτιν. Τα δυο αεροσκάφη είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχουν ελεγχθεί  και μπορούν να πετάξουν νωρίτερα, βάση της μελέτης του ΓΕΝ.

Απομένει η έγκριση των κονδυλίων από το Υπουργείο Οικονομικών, είπε ο κ. Καμμένος.

Όσον αφορά την Ε.Α.Β. ο υπουργός ανέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης να διαμορφώσει την αεροπορική βιομηχανία της Τανάγρας σε επισκευαστικό κέντρο της αμερικανικής Λόκχηντ  στην περιοχή. Επ' αυτού -που είναι κάτι που το προωθεί και η αμερικανική εταιρία- ζήτησε την αμερικανική κυβερνητική στήριξη. Επίσης έγινε γνωστό ότι δρομολογήθηκε τέλος επίσημη επίσκεψη του κ. Καμμένου στις Η.Π.Α. η οποία θα κανονιστεί δια της διπλωματικής οδού.

Υποστήριξη για S-300 & TOR-M1

Τώρα όσον αφορά την Ρωσία και την συνάντηση του με τον πρέσβη κ. Andrey Maslov ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι ήδη βρίσκεται στην Ρωσία επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας για ζητήματα υποστήριξης των αντιαεροπορικών μεγάλου βεληνεκούς S-300, που πάντα ήταν προβληματική ελλείψει πλαισίου υποστήριξης και ροής ανταλλακτικών. Μια κάποια λύση είχε επιτευχθεί με την βολή που έγινε πέρυσι, αλλά το θέμα θέλει πιο μόνιμη βάση αντιμετώπισης.

Επίσης ο υπουργός είπε ότι ετοιμάζεται επίσκεψη αντίστοιχης επιτροπής του Στρατού στην Ρωσία για τα αντιαεροπορικά μεσαίου βεληνεκούς TOR-M1. Ο κ. Καμμένος αποδέχθηκε πρόταση να επισκεφθεί την Μόσχα, αλλά όπως είπε, η επίσκεψη θα γίνει αφού επισκεφθεί πρώτα την Μόσχα ο Πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας.

Επανίδρυση της ΜΟΜΑ

Από τα άλλα που ανέφερε ο κ. Καμμενος σε δημοσιογράφους είναι ότι προτίθεται να επανιδρύσει και επαναδραστηριοπήσει την ΜΟΜΑ. Η μονάδα αυτή κατασκευών των Ενόπλων Δυνάμεων είχε καταργήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. επί Μητσοτάκη το 1990.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου