Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Αυτό είναι το περιεχόμενο του e-mail της Κυβέρνησης


Του Χρήστου Φράγκου

Να εστιάσει στις μεταρρυθμίσεις που άπτονται του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί στο email προς τους εταίρους η κυβέρνηση, προτάσσοντας την κοινωνική και αναπτυξιακή διάσταση του.

Παράλληλα υποβαθμίζει -τουλάχιστον επικοινωνιακά- τα ζητήματα δημοσιονο-μικού και χρηματοδοτικού ενδιαφέροντος, τα οποία ανεξαρτήτως της συμφωνίας με τους δανειστές συνεχίζουν να καίνε, καθώς η Ελλάδα αναμένεται να λάβει τις δόσεις από το 2014 και του 2015 στα τέλη Απριλίου, ενώ στο εν τω μεταξύ τρέ-χουν οι υποχρεώσεις.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με ενδεικτική λίστα μεταρρυθμίσεων, τα έσοδα που θα χρηματοδοτήσουν το Δημόσιο θα προέλθουν από την πάταξη της φοροδι-αφυγής και του λαθρεμπορίου, ενώ έμφαση δίδεται και στην αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος.

Σύμφωνα με ενημέρωση της κυβέρνησης, το email με τις μεταρρυθμίσεις θα απο-σταλλεί στους εταίρους το πρωί της Τρίτης. Θα ακολουθήσει έκτακτο Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης, το οποίο αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την έγ-κριση της συμφωνίας.

Σε αυτή τη φάση στόχος της κυβέρνησης είναι να εκμεταλλευτεί τον όρο "δομη-μένη ευελιξία",  που ουσιαστικά σημαίνει πολιτική αυτονομία της κυβέρνησης στα πλαίσια της επίτευξης των στόχων, σημείο που αποτελεί τη βασική πολιτική νίκη στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Από το e-mail όμως θα απουσιάζουν θέματα τραπεζών, καθώς η κυβέρνηση και οι εγχώριοι τραπεζίτες επιθυμούν να τα λύσουν αυτά σε συνεργασία με την ΕΚΤ και την SSM, χωρίς νέες πολιτικές παρεμβάσεις από το Eurogroup που θα μπο-ρούσε να οδηγήσει σε "ατυχήματα".

Η κυβέρνηση εντάσσει στους βασικούς πυλώνες και την ανασυγκρότηση του Δη-μοσίου, όπου περιλαμβάνεται και η δέσμευση για περιορισμό του κόστους λειτου-ργίας και βελτίωση της παραγωγικότητάς του, ενώ η έννοια μείωση της γραφει-οκρατίας είναι σαφές ότι συνεπάγεται αποδοχή του μνημονιακού οργανογρά-ματος του Δημοσίου, που προβλέπει μείωση και σύπτυξη υπηρεσιών με στόχο τον περιορισμό των διαδικασιών.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αλλαγή φιλοσοφίας του Δημοσίου, που θα οδηγήσει σε άρση εμποδίων για την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στη λίστα της κυβέρνησης περιλαμβάνονται :

1. Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

2. Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της "καταστολής" της πραγματικής οικονομίας, με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπ-ρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηρι-ασμών πρώτης κατοικίας.

3. Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του τέταρτου πυ-λώνα της Θεσσαλονίκης, όπως :
a. Δίκαιο φορολογικό σύστημα
b. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
c. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς
d. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό)
e. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα - μείωση της γραφειοκρατίας

4. Στη λίστα γίνεται αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, με αναφορά στις συλλογικές  συμβάσεις και διαπραγματεύσεις.

5. Επίσης δεν γίνεται αναφορά στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στη συμφωνία Γκουρία – Τσίπρα για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμί-σεις, που έχει ανάγκη η χώρα.

6. Τέλος δεν γίνεται αναφορά σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, δι-ότι όπως ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει, θα ενταχθεί στις ήδη προγραμματισ-μένες προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό.

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα σταλεί σήμερα το πρωί στους ΥΠ.ΟΙΚ. του Eurogroup, ενώ το απόγευμα θα γίνει τηλεδιάσκεψη.

Σήμερα στις 11:00 θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Επίσης θα συγκ-ληθούν η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.  

Μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει προσπάθεια να συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου