Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τα μυστικά ημερολόγια της Βέρμαχτ


Πολύτιμο ιστορικό υλικό, πλήθος επίσημων εγγράφων από την εγκληματική δράση των κατοχικών δυνάμεων στην Ελλάδα την περίοδο 1941-1944, που έχει περιέλθει ήδη από το 2006 στη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, βρίσκεται πλέον στη διάθεση των ερευνητών ώστε να διαπιστωθεί σε όλο της το εύρος η θηριωδία των ναζί, φέρνοντας στο φως αμέτρητες άγνωστες πτυχές της Ιστορίας.

Τα μυστικά ημερολόγια της Βέρμαχτ

Στα 400.000 έγγραφα, διατυπωμένα σε γερμανικά υπηρεσιακής διαλέκτου, πε-ριγράφονται με κάθε λεπτομέρεια τα ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα, οι κα-ταστροφές, οι λεηλασίες αλλά και οι σφαγές αμάχων, γραμμένα από τους ίδιους τους αξιωματούχους που έδωσαν τις διαταγές.

Το πολύτιμο αρχείο, που περιλαμβάνεται σε 160 μπομπίνες μικροφίλμ, αγοράσ-τηκε από την Υπηρεσία Εθνικών Αρχείων Η.Π.Α. έναντι συμβολικού ποσού 11.000 δολαρίων και ήδη ομάδα ειδικών, ύστερα από πολυετή μελέτη και ταξινό-μηση, ολοκληρώνει τις επόμενες εβδομάδες την πλήρη ψηφιοποίησή του.


Τα έγγραφα αυτά έρχονται την κατάλληλη στιγμή, την ώρα που έχει ανοίξει ξα-νά η δημόσια συζήτηση για τις κατοχικές αποζημιώσεις, καθώς αποτελούν συγχ-ρόνως και πολύτιμα τεκμήρια, μαζί και με πλήθος άλλων -ήδη γνωστών ντοκου-μέντων-, για να στοιχειοθετηθούν οι διεκδικήσεις της Ελλάδας από τη Γερμανία.



Στα συγκεκριμένα έγγραφα, που αναφέρονται στην περίοδο 1941-1944, περιγ-ράφονται μεταξύ άλλων παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, καταστροφές και βεβηλώσεις ιστορικών μνημείων, εξόρυξη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση πο-λύτιμων μετάλλων και ορυκτών σε πολλές περιοχές σ' όλη τη χώρα, και κατασ-τροφή υποδομών, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, γέφυρες, και σπιτιών.

Η Ελλάδα πλέον θέτει, κατ' αρχάς σε πολιτικό επίπεδο, το θέμα της διεκδίκησης των οφειλών, με θέσεις που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο πρωθυ-πουργός, ενώ στο Ευρωκοινοβούλιο πρωτοστατεί ο «θρύλος» της αντίστασης Μανώλης Γλέζος, ο οποίος έχει κατ' επανάληψη καλέσει τη Γερμανία, με δηλώ-σεις και συνεντεύξεις του, «να φανεί συνεπής στις ιστορικές υποχρεώσεις της και να καταβάλει τις οφειλές της στην Ελλάδα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος στη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού ενημερώνεται για το περιεχόμενο του πολύτιμου αρχείου

Την ίδια ώρα πάντως, μολονότι η σύγχρονη Γερμανία στέκεται απέναντι στον ναζισμό και τα εγκλήματά του, η στάση παραγόντων του Βερολίνου που χαρακ-τηρίζουν το θέμα «ανύπαρκτο» μοιάζει ανακόλουθη.

«Ομολογία ενοχής»

Σύμφωνα με τους ειδικούς μελετητές, αυτά τα έγγραφα δεν τεκμηριώνουν μόνο μια ιστορική αλήθεια, αλλά είναι ντοκουμέντα της ίδιας της Βέρμαχτ, των δυνά-μεων κατοχής, και από νομική άποψη έχουν και τον χαρακτήρα της «ομολογίας ενοχής». Είναι σημειώματα, ημερολόγια, εκθέσεις και αναφορές αξιωματικών προς τους ανωτέρους τους σε περίοδο πολέμου, κείμενα που δεν γράφονται με στόχο να δουν το φως της δημοσιότητας αλλά είναι κυρίως απόρρητες αναφορές προς τις αρμόδιες αρχές της Βέρμαχτ.

Οι 160 μπομπίνες, οι οποίες βρίσκονται σε κουτιά που φέρουν το σήμα της Υπηρεσίας Εθνικών Αρχείων Η.Π.Α. αγοράστηκαν έναντι 11.000 δολαρίων

«Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν το έργο αυτό να διαχυθεί σε όλους εκείνους που αναζητούν γνώση και τεκμηρίωση της ιστορικής αλήθειας. Μιας ιστορικής αλήθειας που στις μέρες μας, δυστυχώς, δεν έχει δει άπλετο φως, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις γερμανικές οφειλές προς τη χώρα μας από την περίοδο της ναζισ-τικής κατοχής του 1941-1944», λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχος, ο οποίος παρακολουθεί στενά τη διαδικασία ψηφιοποίησης του υλι-κού.

Ήδη από την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας έχει αποφασισθεί τα αρχεία να εί-ναι στη διάθεση των μελετητών απ' όλο τον κόσμο, ενώ μέσω του Διαδικτύου αλ-λά και ειδικών εκδόσεων που θα ακολουθήσουν θα καταβληθεί προσπάθεια να έχουν γνώση για το περιεχόμενο τόσο οι πολίτες που ζουν στη χώρα όσο και οι ομογενείς που ζουν σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.


Άπλετο φως πέφτει πλέον στην εγκληματική δράση των δυνάμεων κατοχής μέ-σα από τις απόρρητες αναφορές προς τις αρμόδιες αρχές της Βέρμαχτ.

Ιδιαίτερα όμως το άγνωστο έως τώρα πολύτιμο αρχειακό υλικό ενδιαφέρει ιστο-ρικούς και άλλους ειδικούς επιστήμονες. «Καλούμε ιδιαίτερα τα γερμανικά πα-νεπιστήμια, τα γερμανικά ακαδημαϊκά ινστιτούτα, τη γερμανική διανόηση, αλλά και τον γερμανικό λαό, να συνδράμουν μαζί μας στην ανακάλυψη αυτού του ισ-τορικού θησαυρού, για να μπορούμε να λέμε όλοι οι λαοί της Ευρώπης αλλά ιδι-αίτερα ο ελληνικός και ο γερμανικός λαός το ''ποτέ ξανά''», τονίζει ο κ. Ήσυχος.

Ο ίδιος προήδρευσε σε σύσκεψη στον χώρο όπου φυλάσσεται το αρχείο στη Διεύ-θυνση Ιστορίας Στρατού, όπου ανώτατα στελέχη της υπηρεσίας (υπαρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος, ταξίαρχος Νικόλαος Δελατόλας, συν-ταγματάρχης Ιωάννης Γεμενετζής) τον ενημέρωσαν για την πορεία του έργου ψηφιοποίησης και το περιεχόμενο του πολύτιμου αρχείου.


Σύμφωνα με τον κ. Ήσυχο, ο ισχυρισμός ότι «λύθηκε το θέμα των αποζημιώσε-ων το 1990 με την ενοποίηση των δύο Γερμανιών και τη συμφωνία 2+4» (οι δύο Γερμανίες και οι τέσσερις νικήτριες δυνάμεις), τεκμηριώνεται με πλήθος νομικά επιχειρήματα ότι δεν ευσταθεί και εξακολουθεί να εκκρεμεί η αποζημίωση στην Ελλάδα. Αλλωστε, το γεγονός ότι ονομάστηκε «2+4» και όχι «2+28», όπως είπε χαρακτηριστικά, δείχνει ότι η συμφωνία δεν δεσμεύει την Ελλάδα, αφού απου-σίαζε από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Ιστορικό και νομικό έλλειμμα

Για τον λόγο αυτόν, η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι «το ιστορικό και νομικό έλ-λειμμα της συμφωνίας του 1990» αποκαθίσταται σήμερα, τόσο με τα στοιχεία που ήδη έχει συγκεντρώσει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής όσο και με άλλα, που θα είναι στη διάθεση της νέας επιτροπής που συγκροτήθηκε.

Κυρίως, όμως, τώρα έρχονται στο φως και τεκμηριώνονται απόλυτα, με τα ίδια τα έγγραφα των δυνάμεων κατοχής της Βέρμαχτ και των ΕςΕς, αθέατες πλευ-ρές των εγκλημάτων τους που αιτιολογούν τις απαιτήσεις αποζημιώσεων. 

«Φιλοδοξούμε να ανακαλύψουμε σε αυτά τα αρχεία αθέατες πτυχές και πλευρές. Επισημαίνω στο σημείο αυτό, όχι για να δηλητηριάσουμε -σε καμία περίπτωση- αλλά για να τροφοδοτήσουμε τις σχέσεις αλληλεγγύης των λαών. Για να τις εν-δυναμώσουμε και να δημιουργήσουμε συνθήκες κατανόησης. Ωστόσο, υπάρχει ένα ανεκπλήρωτο ηθικό, πολιτικό αλλά και οικονομικό χρέος, που είναι οι απο-ζημιώσεις προς τον ελληνικό λαό», τόνισε ο υπουργός.

Μέχρι τώρα υπάρχουν μελέτες αρχαιολόγων και για τις ζημιές στον πολιτιστι-κό τομέα, με καταγραμμένες τις συγκεκριμένες καταστροφές και κυρίως τις αρ-παγές που αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο των διεκδικήσεων. Τα αρχεία των γερμανικών στρατευμάτων φωτίζουν και αυτά, πλήθος καταστροφών αρ-χαιολογικών μνημείων και πολιτιστικών θησαυρών, ενώ αναφέρονται και στην κλοπή αυτών των θησαυρών, που σήμερα βρίσκονται πιθανώς και σε ιδιωτικές συλλογές αλλά κυρίως σε κρατικά μουσεία διαφόρων χωρών.

Ήδη ετοιμάζεται, με τη συνεργασία συναρμόδιων υπουργείων, προσφυγή και στην UNESCO, ώστε να διεξαχθεί διεθνής έρευνα σε μουσεία και ιδιωτικές συλ-λογές και να γίνει διασταύρωση με τα δικά μας στοιχεία, προκειμένου να εντο-πιστούν κλεμμένα αντικείμενα. Στην συνέχεια, πρέπει να γίνει κοστολόγηση της ζημιάς ή της παράνομης είσπραξης κερδών από τα κλεμμένα αντικείμενα, για να περιληφθεί στον κατάλογο των απαιτήσεων για αποζημίωση.

Τα ντοκουμέντα

Χιλιάδες έγγραφα είναι αποθηκευμένα στις μπομπίνες. Μεταξύ αυτών το ημερο-λόγιο και τα πρακτικά των στρατιωτικών μονάδων, όπως αυτό της 11ης Οκτωβ-ρίου 1944 προς το Γενικό Στρατηγείο.

V.A. Χαλκιδική : 11 Οκτωβρίου, 2 η ώρα. Δύο Τούρκοι από τη δεύτερη τουρκική ταξιαρχία μεταπήδησαν στις τάξεις των ανταρτών. Μη επιτυχής η άμεση έρευνα εδάφους.

V.A. Στρυμόνα : 10 Οκτωβρίου. Εκκαθάριση της περιοχής βορειοδυτικά των εκ-βολών του Στρυμόνα : Άνω και Κάτω Κερδύλια είναι καθαρά από εχθρούς. Στο Καστρί υπάρχει μικρή παρουσία ομάδων ανταρτών. Σύμφωνα με μαρτυρίες κα-τοίκων του Αηδονοχωρίου, η Ευκαρπία έχει μεγάλη παρουσία ομάδων ανταρ-τών.

V.A. Στρούμιτσα : 10 Οκτωβρίου απόγευμα στην περιοχή Πορόια - Ροδόπολη περιορισμένες εχθρικές κινήσεις. Ώρα 16.35 πέρασε ένα τρένο από τη Λιβαδειά με πορεία προς τα ανατολικά. Ώρα 23.10 αναγνωριστική περίπολος προωθήθη-κε μέχρι τη Ροδόπολη, καμία επαφή με εχθρό. Σε ορισμένες περιοχές της Λάρι-σας : Καθυ­στερημένη καταχώριση : 9 Οκτωβρίου, αναρτήθηκαν οι επικηρύξεις στη Λάρισα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου