Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Τεράστια είδηση για την Ελλάδα που πέρασε στα «ψιλά»…


Σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία υποφέρει, η έλευση ενός συνεταιρισ-τικού κολοσσού στον τομέα της γεωργίας από τη μακρινή Βραζιλία, δίνει την ελ-πίδα στον αγροτικό κόσμο, ότι οι μέρες που θα έρθουν θα είναι καλύτερες και πιο ορθολογικές…


Ο βραζιλιάνικος συνεταιριστικός κολοσσός Coonagrο, έστειλε στην Ελλάδα στε-λέχη του για να καλλιεργηθεί το έδαφος ανάπτυξης συνεργασιών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ικανών να πείσουν αρκετό κόσμο που αμφιταλαντεύεται να επιστρέψει στην ύπαιθρο, ενώ ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τη συνεργασία της Ελλάδας με χώρες όπως αυτές των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), σε αμοιβαίως επωφελή επενδυτικά προγράμματα…


Σύμφωνα με το http://www.agronews.gr και το ρεπορτάζ του Γιάννη Τσατσά-κη, η βραζιλιάνικη εταιρία που έχει ετήσιο τζίρο της τάξης των 6 δισ. δολαρίων (!) και παραγωγή ημερησίως 3 εκατ. πουλερικών, 3 εκατ. λίτρων γάλακτος και 100.000 χοιρινών, βρέθηκε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες στη χώρα μας πραγ-ματοποιώντας ένα «σαφάρι» επαφών με Ενώσεις και Επιμελητήρια από τη Βό-ρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς).

Ενδεικτικό της σοβαρότητας του θέματος, είναι το γεγονός ότι το μέλος του Δι-οικητικού Συμβουλίου της Coonagrο, Κλαούντιο Κάβα, συνόδευαν εκπρόσωποι της βραζιλιάνικης Προεδρίας και του υπουργείου Γεωργίας, καθώς επίσης και οι ιδιοκτήτες της ΙΒRA, της μεγαλύτερης εταιρείας αγροτεχνολογίας στη Νότια Αμερική. Η εννεαμελής βραζιλιάνικη αντιπροσωπεία βρέθηκε και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου συναντήθηκε με τον Θ. Τσαυτάρη.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στο πλαίσιο των συζητήσεων εκφράστηκε η επιθυμία της εταιρείας να προμηθεύεται σε μακροπρόθεσμη και συστηματική βά-ση μεγάλες ποσότητες μαλακού σιταριού, το οποίο θα καλλιεργείται στις περιο-χές αυτές με τη μέθοδο της συμβολαιακής γεωργίας. Στο «τραπέζι» έπεσαν τερά-στια νούμερα τόσο σε ό,τι αφορά τις ποσότητες (όπως π.χ. 5 εκατ. τόνοι σε ετή-σια βάση, κάτι που αυτή τη στιγμή ξεπερνά το σύνολο της ελληνικής παραγω-γής, ενώ αν το υπολογίσει κανείς με 0,20 ευρώ ανά κιλό το ύψος της συμφωνίας μπορεί να φθάσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ), όσο και τις καλλιεργούμενες εκτά-σεις (500.000 στρέμματα).

Με απλά λόγια, οι Βραζιλιάνοι θα απορροφούν την παραγωγή έχοντας υπογ-ράψει συμβόλαια με «κλειδωμένες» τιμές, κάνοντας λόγο για αμοιβές που θα ικανοποιούν τους Έλληνες αγρότες, υπενθυμίζοντας τη συνεταιριστική φύση της Coonagro. Προκειμένου, μάλιστα, να υποστηρίξουν το πρότζεκτ τόνισαν ότι είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε επενδύσεις και σε υποδομές, όπως η αγο-ρά σιλό.

Όπως ενημερώνει το ενδιαφέρον ρεπορτάζ, η Βραζιλία έπεσε τη φετινή χρονιά «θύμα» των ακραίων καιρικών συνθηκών που είχαν ως αποτέλεσμα η μισή περί-που παραγωγή σιταριού να χαθεί λόγω του παγετού. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο, μειώθηκε και η παραγωγή στη «γειτονική» Αργεντινή, μιας εκ των παραδοσια-κών προμηθευτών της. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε δύο μόλις μήνες την άνοιξη η Βραζιλία αναγκάστηκε να εισάγει 1 εκατ. τόνους σιτάρι από τις ΗΠΑ.

Η πρόταση που κατέθεσαν οι Βραζιλιάνοι φέρεται να προβλέπει κι άλλες συνερ-γασίες που θα μπορούσαν να δώσουν σε ελληνικά τρόφιμα και προϊόντα όπως π.χ. το κρασί πρόσβαση στην βραζιλιάνικη αγορά. Προβλέπει, όμως, και παρα-γωγικές συμπράξεις μεταξύ εταιρειών των δύο χωρών οι οποίες θα χρησιμοποι-ούν πρώτες ύλες από τη Βραζιλία με στόχο την εξαγωγή στην Ευρώπη.

* Πρώτη δημοσίευση  


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου